Acasă Liga III A răsărit soarele și pe strada ”cocoșilor”! Flacăra Horezu, prima victorie a...

A răsărit soarele și pe strada ”cocoșilor”! Flacăra Horezu, prima victorie a sezonului

1107
0

La a patra încercare, Flacăra Horezu a reușit! A apărut, în sfârșit, soarele, și pe strada ”cocoșilor”. Formația pregătită de Cătălin Bucă a câștigat confruntarea cu Sporting Roșiori. Vâlcenii s-au impus italienește, cu 1-0. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 55, de Zamura, servit perfect de Pîrvu, după o acțiune declanșată de Iordache. Din minutul 72, gazdele au jucat în inferioritatea numerică. Juniorul Hristu Sofianu a fost eliminat pentru al doilea galben. Partida din Treapt a început cu o întârziere de 25 de minute. Arbitrii întâlnirii, care au venit de la Brașov, au rămas blocați pe Valea Oltului, din cauza unui accident.

Horezenii au fost conectați la joc, deși au mai existat și alte ”elemente” care le-ar fi putut distrage atenția. Cu câteva zile înainte, conducerea de la Sporting Roșiori a luat decizia excluderii din lot a patru jucători importanți, cu experiență, suspectați că ar fi pariat pe eșecul echipei lor în meciul cu Vedița Colonești, terminat favorabil formației oltene. Neaga, Mitran, Stoenac și Ciortan nu au jucat la Horezu.

”A fost o primă repriză în care am dominat, dar haotic. Spre finalul ei, l-am pierdut și pe Țăpîrlan, căruia i-a sărit iar umărul și a fost înlocuit. E o problemă mai veche. Sperăm să revină, dar în pauza competițională probabil va fi nevoit să meargă la operație. Din păcate, avem soluții puține și mai apar și probleme. În repriza secundă, am reușit să înscriem. Apoi am jucat în 10. Hristu a fost eliminat pentru două galbene, ambele primite în folosul echipei. E clar că ne-a fost foarte greu. Oaspeții au avut câteva ocazii, și o bară. În ciuda absențelor celor patru suspendați, Roșiori e o echipă foarte bună, tehnică, care se evidențiază și prin forță. Ne-au pus probleme. Din jucătorii pe care i-am văzut în prima etapă, la meciul cu SCM, cred că au mai fost doar doi în primul 11. E o echipă schimbată, dar în bine, peste ce am văzut. Eu cred că vor pune probleme multor formații, în continuare. Pentru noi e un semnal bun această victorie, chiar dacă obținută greu, cu forcepsul. Trebuie felicitați băieții. E o gură de oxigen. Echipa a dedicat victoria domnului Catargiu, care a revenit alături de noi după două săptămâni de absență. A fost operat. Îi dorim multă sănătate și să ne bucurăm împreună de rezultate bune”, a precizat Marin Nicolae, conducătorul Flacărei, după prima victorie a sezonului pentru Horezu, în Liga a III-a.

Nu doar Tăpîrlan a acuzat probleme medicale, ci și portarul Rareș Sporea. La fel, a simțit că i-a amorțit umărul și a fost schimbat în prima repriză. Problemele nu au apărut la umărul operat, ci la celălalt. Oficialii clubului speră să nu fie vorba despre ceva grav. Păușescu a intrat bine și chiar a fost felicitat pentru prestație de către antrenorul Cătălin Bucă.

”A fost un meci greu, așa cum sunt toate. Dar, spre deosebire de celelalte, băieții au avut altă atitudine, și-au dorit mai mult și am obținut o victorie zic eu meritată. Îi felicit. A fost o victorie muncită. Au avut și adversarii ocazii, dar și noi ne-am mai creat. Am avut și o bară. Nu ne-a interesat ce s-a întâmplat la Roșiori. Le-am spus băieților că putem să jucăm și cu FCSB, că suntem obligați să câștigăm. Nu ne-am lăsat influențați. Așa cum anticipat, e o serie în care oricine poate bate pe oricine. Uitați-vă la toate celelalte rezultate. Pe noi ne-au bătut, până la urmă, două echipe care sunt acum pe podium. Colonești, chiar în fruntea clasamentului, Curtișoara pe 3, iar Potcoava a făcut egal și cu Turnu Măgurele, echipă care nu pierduse niciun punct în trei etape. Deci, nu există o favorită în niciun meci”, a declarat și antrenorul horezenilor, Cătălin Bucă.

Flacăra Horezu s-a bazat în meciul cu Roșiori pe: Sporea – Moldovan, Iordache, Țăpîrlan, Hristu Sofianu, Pîrvu, Zamura, Nwabueze, Mihăilă, Niculcea, Rotea. Au mai intrat: Păușescu, Prunaru, Pasăre, Caralicea.