Politica

Neagoe ar falimenta Ioneştiul şi s-ar certa continuu cu Consiliul Local

• Firma pe care o patronează nu-şi plăteşte datoriile de zeci de miliarde, dar susţine că ar fi un bun primar. Aiurea!

Afaceristul Cornel Neagoe, patron peste unele dintre firmele ce căpuşează cel mai puternic platforma industrială din sudul Râmnicului, a reuşit să intre (surprinzător!) în turul doi al competiţiei pentru funcţia de primar al comunei Ioneşti. Avem informaţii că, pentru a-şi maximiza şansele de a suci minţile oamenilor, el a angajat în lupta politică inclusiv salariaţii societăţii sale (mare atenţie, domnilor de la ITM!), sute de plase şi foarte mulţi bani. Se spune că Neagoe a decis să candideze după ce Ion Cătănoiu, actualul primar, a refuzat să-l pună în posesie pe o suprafaţă de aproximativ zece mii de metri pătraţi, motivând că respectivul teren a fost donat de un fost boier echipei locale de fotbal.

 Din păcate, reprezentanţii primăriei, însărcinaţi să se ocupe de documentaţia cu pricina, şi-au neglijat atribuţiile, iar Neagoe a reuşit cumva să pună înainte mâna pe teren. Pe parcurs, în această zonă, afaceristul şi-a construit, fără autorizaţie – se pare, o fermă de animale, dar faptul că primarul Cătănoiu nu l-a ajutat să dea acel tun i-a rămas adânc întipărit în minte. Aşa se face că el a decis să-l înlăture cu orice preţ din funcţie pe liberal, deşi în sinea sa trebuie să fie conştient că o eventuală reuşită ar fi catastrofală pentru Ioneşti.

Cine doreşte patru ani de haos şi regres?

Corel Neagoe, specialistul numărul I al Vâlcii în materie de compensări, candidează la funcţia de primar în calitate de independent, ceea ce înseamnă că minunile la care se aşteaptă susţinătorii săi din partea lui sunt chestiuni ce ţin mai degrabă de domeniul Science Fiction. Fără susţinere în Consiliul Judeţean ori la Guvern, afaceristul nu va putea realiza mai nimic din programul său electoral. Nici în Consiliul Local nu are cum să se impună. PSD are 3 consilieri, PNL – 6, iar PD-L – 4. Altfel spus, indiferent că liberalii lui Cătănoiu se vor alia cu PD-L sau PSD, Neagoe ar fi încă din debutul mandatului un primar în conflict cu tot Consiliul Local, lucru nerecomandat în condiţiile în care se doreşte într-adevăr binele localităţii. Dacă pe 15 iunie, cetăţenii din Ioneşti nu-l vor susţine pe liberalul Ion Cătănoiu, singurul candidat care are capacitatea de a aduce fonduri, care are în spate un partid puternic şi, în definitiv, Guvernul României, continuarea procesului de modernizare a comunităţii este pusă sub semnul îndoielii. Ar fi păcat ca, din cauza unui moment mai puţin inspirat, marcat de interesul de moment, Ioneştiul să aibă de suferit patru ani de acum înainte, iar dintr-o localitate foarte bine cotată, la aproape toate capitolele, să ajungă codaşa Vâlcii, cu Neagoe primar. Sigur, după părerea noastră, nici dacă ar fi avut susţinere politică Neagoe nu ar fi făcut „minuni” la Ioneşti.

Neagoe – candidatul cu o mie de feţe

Să nu uităm că, în 2006, firmele sale aveau cu datorii imense la stat, deşi activitatea de căpuşare a Oltchimului i-a adus un profit suficient pentru a-şi achita dările. Potrivit unor date oficiale (ultimele publicate), numai Comchim Chemical figura la acea vreme, la capitolul „Total datorii”, cu suma de 60 miliarde lei (6.052.522 RON), adică aproximativ 28 la sută din cifra de afaceri. Cât priveşte firma Comchim SRL, tot în 2006, aceasta figura cu „datorii totale” de aproape 38 miliarde lei (3.790.164 RON), respectiv 24 la sută din cifra de afaceri. Să ne fie cu iertare, dar dacă la fel ar administra şi banii comunei Ioneşti, Neagoe ar putea fi primul primar din istorie „linşat” de proprii alegători. Aceste date ne oferă explicaţii nu numai în legătură cu „capacităţile” lui Neagoe, ci şi cu un alt eventual motiv al intrării sale în cursa pentru funcţia de primar. De altfel, am mai făcut referire la el, într-o ediţie trecută, şi se pare că nu ne-am înşelat: „Neagoe a rămas fără vacă de muls!”. Să sperăm că cetăţenii din Ioneşti vor lua decizia corectă pe 15 iunie şi nu vor vota transformarea lor în vaca de muls a afaceristului Neagoe, un personaj care s-a îmbogăţit pe cârca statului, pe spinarea contribuabililor, dar căruia nu-i prea place să-şi plătească taxele şi impozitele. Neagoe este şi un individ mincinos. Cititorii noştri fideli îşi aduc aminte cu siguranţă de episodul „Bere Alutus”, când mai mulţi acţionari minoritari ni s-au plâns că Neagoe i-a minţit că le dă un preţ apoi le-a dat altul, oamenii săi manevrând hârtiile în aşa fel încât mulţi dintre vânzători să nu înţeleagă prea bine ce li se întâmplă. Varianta lor a fost susţinută şi de Nicu Spiridon, care iniţial credea că Neagoe vine cu gânduri bune să investească la Bere Alutus. În cele din urmă, şi el a realizat că Neagoe are mai multe feţe.
Eduard DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button