Politica

Elena Udrea şi Meleşcanu au făcut shopping electoral la Cocoşul de Hurez

Oraşul Horezu şi primarul PNL Gheorghe Niţă au găzduit în acest week-end cea de-a XXXVIII-a ediţie a celebrului târg al ceramicii populare româneşti – „Cocoşul de Hurez”. Pentru buna organizare a celei mai importante întâlniri a olarilor din Sud-Vestul Europei, autorităţile locale au pus la dispoziţia meşterilor sute de standuri, iar printre invitaţi s-au aflat şi de această dată personalităţi de marcă ale vieţii culturale, politice şi administrative româneşti. Social-democraţii au avut doar doi reprezentanţi la Horezu: deputatul Aurel Vlădoiu şi Ion Matei, lider municipal al PSD şi consilier local al Râmnicului, care a venit la Cocoşul de Hurez însoţit doar de fiul şi soţia sa, fosta stea a Naţionalei de Handbal – Edith Matei.

Vintilă Matei, alături de grupul PD-L

Democrat-liberalii au participat la eveniment în formulă completă: Dorel Jurcan, Elena Udrea, Mircia Gutău, Sami Vâlcu, Iuliana Moise, Romulus Bulacu, Sorin Zamfirescu, Ana Maria Pătru şi, evident, fostul senator Vintilă Matei care, întrebat de ziarişti ce planuri are pentru viitor, a explicat încă o dată că nu are de gând să se întoarcă prea curând în politică. El a contrazis şi zvonurile potrivit cărora, după demiterea lui Ion Tudor din fruntea PSD Râmnicu Vâlcea, ar urma să revină la social-democraţi. „Nici dacă m-aş reîncarna, într-o viaţă viitoare, nu m-aş mai întoarce lângă cei care m-au trădat!”, a spus ferm Vintilă Matei. Liberalii au participat şi ei în număr mare, sâmbătă, la importantul eveniment de la Horezu. Vicepreşedintele Bogdan Pistol a venit împreună cu soţia şi fiul său, Rareş. Deputatul Emilian Frâncu, Ilie Fârtat, Bogdan Badea, Adrian Toader, Aristin Dumitrescu, Zvetlana Preoteasa, Eugenia Popa şi alţi liberali celebri s-au aflat în postura de gazde ale ministrului Teodor Meleşcanu.

Ministrul Apărării, susţinător de nădejde al primarului Niţă

Vizita viceliderului PNL în judeţul nostru a avut un dublu scop: să-şi cumpere un butoiaş pentru ţuică şi să-l susţină pe primarul Gheorghe Niţă, intrat în turul II de scrutin. În conferinţa de presă organizată cu acest prilej, Emilian Frâncu, liderul judeţean al partidului, a vorbit despre rolul primarului Niţă în promovarea artei şi a valorilor tradiţionale. Cuvinte de laudă pentru candidatul PNL a avut şi Teodor Meleşcanu: „Este unul dintre primarii care au făcut în patru ani cât nu au reuşit să facă alţii în 19. În ceea ce priveşte târgul ceramicii populare româneşti, aş vrea să subliniez faptul că domnul Niţă i-a dat o amploare naţională, chiar internaţională, pentru că aici, din câte am văzut, acum vin nu numai olari din toate colţurile ţării, ci şi din străinătate. De asemenea, vrem să se ştie că primarul Gheorghe Niţă se bucură de tot sprijinul Guvernului şi al conducerii centrale a PNL. În mandatul său, Horezu nu numai că a devenit un oraş foarte frumos şi bine administrat, ci s-a transformat într-un ambasador de toată isprava pentru cultura vâlceană în mod special, românească în general. Această localitate este, mai nou, beneficiara unuia dintre proiectele de anvergură pe turism, tot ca urmare a eforturilor primarului Niţă. Este foarte important ca acest proiect, ca şi altele asemenea, să fie continuat, iar asta ţine, evident, de realegerea sa în funcţie”. Gheorghe Niţă a profitat de prezenţa ministrului Apărării la Vâlcea pentru a adresa şi el mulţumiri susţinătorilor săi: „Datorită faptului că Guvernul şi conducerea PNL au fost alături de noi, am reuşit să obţinem finanţare pentru obiective foarte importante, cum ar fi spitalul, liceul (cel mai mare din Oltenia), clubul copiilor, infrastructură, ş.a.m.d”.

Oraşul Horezu trebuie să devină o staţiune peste Rânca

Niţă şi-a propus ca, în mandatul următor, să insiste mai mult pe altfel de investiţii, menite să transforme Horezu într-o staţiune mult mai atractivă chiar şi decât Rânca. De altfel, ministrul Meleşcanu şi deputatul Emilian Frâncu i-au promis că vor face lobby la Guvern pentru a-l ajuta să materializeze acest proiect, în condiţiile în care va câştiga un nou mandat. Centura ocolitoare a oraşului, punerea în valoare a zonei Romani şi amenajarea unei pârtii de schi sunt doar câteva dintre obiectivele de grad zero ale liberalului Gheorghe Niţă, pentru următorul an. O recunoaştere a calităţii actului administrativ în mandatul său o reprezintă şi faptul că, în interval de mai puţin de un an, premierul Tăriceanu a vizitat de trei ori în zonă, iar până de curând Primăria Horezu a fost singura certificată ISO.

PD-L speră să câştige alegerile împroşcându-i cu noroi pe cei care au făcut treabă

„În aceşti patru ani, am demonstrat că se poate face treabă şi vreau să vă spun că ştim exact care sunt priorităţile pentru următorii ani, pe ce investiţii trebuie să insistăm astfel încât Horezu să devină un oraş european din toate punctele de vedere. Suntem pe un trend ascendent şi ar fi păcat ca acesta să fie întrerupt. Domnul deputat Frâncu, Guvernul şi conducerea centrală a PNL ne-au ajutat să atragem aproximativ 200 de miliarde de lei pentru a continua investiţiile foarte mari pe care le aminteam la început. S-au asfaltat şi drumuri şi s-au demarat numeroase proiecte. Domnul Frâncu ne-a promis că, şi în următorii ani, va continua să ne sprijine în atragerea fondurilor pentru infrastructură, drumuri, utilităţi, astfel încât, în viitorul apropiat, să nu mai avem nicio zonă a oraşului neasfaltată, sau fără apă şi canalizare. Cât priveşte întrebarea care mi-a fost adresată, privind explicaţia faptului că nu am câştigat din primul tur, lucrurile sunt foarte clare: s-a dat nejustificat cu prea mult noroi în actuala administraţie şi s-a minţit foarte mult. S-a spus, de exemplu, că primarul ar fi vândut islazul. Nimic mai fals! Dar unii cetăţeni au luat de bună această acuză. Legat de acest subiect, aş vrea să explic că primarul, după cum se ştie, nu poate lua nicio decizie fără Consiliul Local, iar colegii mei nu au luat niciodată o astfel de decizie. Însă, contracandidaţii mei speră că până se află adevărul va fi prea târziu pentru mine. Una peste alta, însă, vreau să vă spun că eu mi-am început campania imediat după ce am câştigat alegerile, acum patru ani, şi având în vedere rezultatele muncii mele, nu mi-e ruşine să privesc în ochi cetăţenii. Odată cu Horezu, s-a constatat probabil că întreaga zonă a dat înainte”, a mai adăugat Niţă.  
Eduard DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button