Politica

Liberalii vâlceni sunt liberi să negocieze atât cu PD-L, cât şi cu PSD

• Conducerea centrală a PNL permite organizaţiei lui Frâncu să stabilească ce strategie doreşte la CJ

Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a anunţat, sâmbătă, la Horezu, că filiala condusă de către deputatul Emilian Frâncu are undă verde din partea conducerii centrale a partidului să încheie alianţe post-electorale cu orice formaţiune politică doreşte. Referindu-se la negocierile pentru stabilirea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea, el a recomandat o înţelegere ce poate asigura o majoritate stabilă şi un program de guvernare în care să se regăsească ideile liberale. Meleşcanu a făcut câteva precizări şi în ceea ce priveşte rezultatele obţinute pe 1 iunie de organizaţia lui Emilian Frâncu, apreciind că acestea au fost „nu bune, ci excelente”, mai ales că, acum, judeţul Vâlcea nu mai este unul roşu.

„Cu 23 de primari aleşi din primul tur şi cel puţin alţi 15-16 care ne aşteptăm să câştige în turul doi, rezultatul PNL Vâlcea nu poate fi catalogat decât unul deosebit. Din păcate pentru vâlceni, fără un număr mic de voturi, domnul Frâncu nu a ieşit preşedintele Consiliului Judeţean. El putea face pentru judeţul dumneavoastră ceea ce nu poate face nimeni. Sigur, liberalii au obţinut un număr de consilieri suficient pentru a-i permite orice negociere doreşte pentru a obţine majoritate în CJ. Cât priveşte afirmaţiile domnilor de la PSD, cum că ar fi stabilit o alianţă cu PD-L, vreau să vă spun că astfel de lucruri nu ne impresionează”, a afirmat Meleşcanu. În opinia deputatului Frâncu, liderul PNL Vâlcea, declaraţiile liderilor PSD demonstrează că „social-democraţii sunt derutaţi”. El s-a arătat convins că, la judeţ, nu va exista nicio alianţă PSD – PDL: „Mai nou, constat că pesediştii inventează pentru a-şi atinge scopurile. Eu cred că va fi invers decât v-a spus domnul Cîlea. Pe noi, deocamdată, ne preocupă câştigarea cât mai multor funcţii de primari în turul doi. Apoi, vom vedea ce e de făcut şi la CJ. PNL are două opţiuni, dar în principiu problema e deja tranşată. Aşteptăm decizia PD-L!”.

Social-democraţii spun că au încheiat o înţelegere cu Jurcan

Cu doar o zi înainte, liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a afirmat că filiala sa va face o alianţă cu PD-L la Consiliul Judeţean, împotriva acestei înţelegeri nefiind nici Mircea Geoană, preşedintele partidului. Liderul social-democrat a precizat că deşi le-a transmis tuturor colegilor un mesaj de izolare a PD-L pe scena politică românească există şi judeţe unde se poate face o excepţie, pentru binele comunităţilor respective. La Consiliul Judeþean Vâlcea, PSD ºi PD-L au obþinut câte 11 mandate, iar PNL 10 mandate. Despre posibilele alianþe din CJ, vicepreºedintele PD-L Sami Vâlcu spune cã „orice variantã este luatã în calcul”. „Eu sunt de dreapta şi deci aş agrea varianta alianţei cu PNL. Dar, sigur, am şi colegi care sunt deschişi negocierilor cu PSD, însă, până acum, repet, nu s-a stabilit nimic”, a afirmat Vâlcu, făcând referire cel mai probabil la semnalele date de primarul Mircia Gutău, care n-ar dori ca partidul său să mai aibă de-a face cu liberalii, după ce aceştia l-au criticat extrem de dur în ultima vreme.  E.D.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button