Politica

Ion Cîlea – hotărât să-l dea afară din PSD pe Ion Tudor

• Noul preşedinte al Consiliului Judeţean vrea să schimbe foaia în politică şi administraţie

Proaspăt ales preşedinte al Consiliului Judeţean, liderul social-democrat Ion Cîlea este decis să schimbe total faţa instituţiei, dar şi să ia măsuri dure în partid. Fiind primul şef de CJ ales uninominal, Ion Cîlea devine, cu certitudine, cel mai puternic om din Vâlcea. Investit în funcţie de votul direct al electoratului, preşedintele organizaţiei vâlcene a PSD este pe deplin conştient de rolul sa în fruntea judeţului. Ştie că, asemenea preşedintelui României sau primarului, poate invoca oricând legitimitatea funcţiei pe care o ocupă. Timp de patru ani, Ion Cîlea va avea pâine şi cuţitul în judeţul Vâlcea. De deciziile sale va depinde dezvoltarea tuturor localităţilor, de modul în care se vor aloca fondurile din bugetul Consiliului Judeţean va depinde modul în care vor arăta drumurile. Va avea controlul asupra CET Govora, RAJDP, Apavil precum şi a altor unităţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean.

Victoria sa în faţa democrat-liberalului Dorel Jurcan şi a liberalului Emilian Frâncu îl transformă pe Ion Cîlea într-un om extrem de puternic şi în plan politic. Succesul în aceste alegeri locale îi asigură preşedintelui PSD Vâlcea controlul total asupra filialei, tăind tuturor adversarilor săi orice posibilitatea de a-i contesta autoritatea. De altfel, Cîlea a recunoscut imediat după numărătoarea finală a voturilor că va curăţa partidul de cei care au vrut să-l destabilizeze. Chiar dacă nu a pronunţat nume, toată lumea a înţeles unde bate liderul PSD: membrii fostei conduceri a organizaţiei Râmnicu Vâlcea riscă să fie excluşi din partid, după ce în urmă cu nici două luni au fost decapitaţi de Mircea Geoană şi Miron Mitrea din cauză că au vrut să elimine din organizaţia judeţeană nume grele ca Dumitru Persu sau Ioana Liţă.
„Voi face o serie de schimbări. Voi schimba sistemul de audienţe; mă voi duce eu la cetăţeni, pentru a nu-i mai forţa să cheltuiască sume importante pentru a veni dânşii la mine. Voi stabili un sistem de audienţe pe zone sau pe localităţi, pentru a lua cele mai rapide şi eficiente soluţii pentru rezolvarea problemelor. Mulţumesc tuturor celor care m-au ales şi care au avut încredere că noi, cei de la PSD, suntem oameni serioşi şi corecţi, care nu am dorit să câştigăm pentru a face afaceri, aşa cum au vrut alţii. Eu sunt de patru ani la Consiliul Judeţean, nu am făcut nicio afacere, nu voi face nici în continuare. Stau într-un apartament la etajul patru şi nu am de gând să-mi fac vilă, să-mi cumpăr maşini foarte tari. Obiectivul meu este să mă concentrez pe rezolvarea problemelor din oferta electorală şi mulţumirea mea cea mai mare este să vă oamenii mulţumiţi. Vom analiza la rece cine sunt acei oameni din interiorul partidului, care au plătit articole denigratoare la adresa mea şi a colegilor mei. Nimeni nu va rămâne nepedepsit. Am informat şi conducerea partidului cu privire la tot ce s-a întâmplat la Vâlcea şi vom lua măsurile care se impun. Îmi voi schimba stilul de muncă şi la Consiliul Judeţean. Nu voi mai tolera nicio abatere, nicio încălcare a prevederilor legale sau a unei dispoziţii. Voi fi un om care voi conduce cu mână de fier în mănuşă de catifea. Voi lua măsuri şi în interiorul partidului şi dat fiind că în anumite organizaţii situaţia nu a fost aşa cum trebuie, pentru că au fost aranjamente şi acolo între oamenii care au vrut să mă compromită, cetăţeni şi chiar militanţii din interiorul partidului, voi fi ferm în deciziile luate. Voi fi mult mai exigent cu lipsa de disciplină şi cu încălcările statutului. Voi merge chiar până la excluderea din partid”, a spus Ion Cîlea. Acesta a explicat scorul modest scos de PSD în municipiul Râmnicu Vâlcea prin sabotarea lui Ion Matei de către aceiaşi oameni care au încercat să-l discrediteze. În speţă, oamenii aflaţi în jurul lui Ion Tudor, acuzaţi de Ion Cîlea că au plătit bani grei pentru a-l discredita într-un ziar de partid. În aceste condiţii, excluderea lui Ion Tudor din PSD se datorează în bună măsură asocierii numelui său cu acel ziar de partid, folosit exclusiv pentru apărarea intereselor sale, atât în perioada cât a condus organizaţia municipală a PSD, cât şi după ce a fost decapitat de conducerea centrală a partidului.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button