Liga Nationala

„Vom fi mult mai puternici în sezonul viitor!”

• Tadici vrea ca Oltchim să fie pe primul loc şi în 2009

„Aş vrea să le felicit în primul rând pe fete, pentru că ele sunt principalele artizane ale succesului din campionat. Apoi, mă bucur pentru comunitatea locală, pentru sponsori, suporteri şi pentru staff-ul tehnic şi administrativ. Ne-am îndeplinit astfel jumătate din obiectivul pe acest sezon. Am ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, dar am învăţat ceva din acest eşec”, a spus antrenorul Gheorghe Tadici la finele derbiului câştigat în faţa braşovencelor. Îmbrăcat în puloverul de campion (oarecum neinspirată ideea federaţiei ca-n mijlocul verii să înlocuiască tricourile cu un obiect vestimentar mai gros), Tadici nu s-a sfiit să atace tabăra adversă:

„Chiar dacă am fost ameninţaţi că Rulmentul ne va lua toată echipa, noi tot o să câştigăm titlul naţional şi în sezonul viitor. Ba dimpotrivă, vom fi şi mai puternici”.
Tehnicianul echipei Oltchim a dezvăluit apoi că a rezolvat deja transferurile a trei jucătoare valoroase din străinătate. „Am contractele lor în geantă, dar nu pot încă dezvălui despre cine este vorba. Oricum, sunt handbaliste de echipa naţională, nu soluţii de avarie, aşa cum susţin anumiţi indivizi. Oltchim ia numai jucătoare care aduc un plus, nu cele aflate la final de carieră”, a declarat Tadici, care şi-a trecut în cont al cincilea titlu din carieră, toate fiind cucerite după anul 2000.
Din păcate, imediat după derbiul cu Rulmentul au apărut diverse zvonuri legate de îndepărtarea din funcţia de antrenor principal a lui Gheorghe Tadici. În condiţiile în care gruparea vâlceană şi-a păstrat titlul naţional, este clar că la mijloc nu poate fi vorba decât de o altă diversiune menită a învolbura apele la Oltchim. În plus, dacă e să ne referim la varianta vehiculate de presa din ţară pentru înlocuirea lui Tadici reiese cât se poate de clar lipsa de idei a aşa-zişilor cârcotaşi. Iar în acest sens, pista Tonje Tiselj (în prezent antrenor la Buducnost Podgorica) pare a fi una oarecum fantezistă, dacă e să ţinem cont de faptul că Tadici l-a învins fără drept de apel în Liga Campionilor pe fostul tehnician al Luminiţei Dinu de la Krijm Ljubljana.

Olimpiada, ultima competiţie pentru Luminiţa Dinu?

Eroina derbiului Oltchim – Rulmentul a fost, fără îndoială, Luminiţa Dinu, ale cărei intervenţii senzaţionale au făcut deliciul publicului vâlcean, care i-a scandat frenetic numele. Paradele sale au fost aclamate la scenă deschisă, în dese rânduri, de spectatorii care-au luat cu asalt Sala Traian. „A fost un război greu, dar am arătat pe teren că merităm titlul”, a spus Luminiţa Dinu la finalul derbiului. Portarul echipei vâlcene a mărturisit apoi că şi-a dorit foarte mult o victorie la zece goluri, dar că-i convine şi una obţinută la doar nouă. „Am spus că vom bate la zece goluri. Până la urmă este bine şi la nouă! Mulţumesc apărării din faţa mea, care m-a ajutat să am intervenţii foarte bune. Acum ne-am arătat adevărata valoare”, a spus Dinu.
Cât priveşte anunţata retragere din activitate, Luminiţa Dinu a precizat: „Voi lua totul treptat. Mai întâi mă voi recupera după acest final de campionat, apoi voi merge la Olimpiadă. Voi vorbi mai multe după Beijing”. Fără îndoială, un cuvânt greu de spus în rămânerea Luminiţei Dinu la Vâlcea, pentru cel puţin un sezon, îl va avea managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu.

Stanca şi Lecuşanu au spus adio

Derbiul Oltchim – Rulmentul a fost ultimul pe care jucătoarele Ionela Stanca şi Narcisa Lecuşanu l-au disputat în tricoul echipei vâlcene. Cele două au anunţat deja că pleacă de la Vâlcea, iar viitoarea destinaţie a acestora va fi chiar rivala din campionat, Rulmentul Braşov. Dacă Ionela Stanca a reuşit cinci goluri în faţa viitoarei echipe, Narcisa Lecuşanu – folosită puţin în repriza secundă – nu a avut deloc o evoluţie pe măsura aşteptărilor.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button