Diverse

Final de sezon pentru Naţional Rm. Vâlcea

• elevele lui Aurelian Roşca au terminat campionatul pe locul 3

Echipa Centrului Olimpic de Excelenţă de la Rm. Vâlcea, antrenată de profesorul Aurelian Roşca, a disputat sâmbătă, 24 mai, în deplasare, ultimul meci din actualul sezon al Diviziei A de handbal feminin. În runda de la finele săptămânii trecute, fetele de la Naţional Rm. Vâlcea au fost înfrânte în deplasare de CSM Ploieşti – de departe cea mai valoroasă grupare din acest eşalon, care-a şi terminat campionatul pe primul loc şi-a obţinut dreptul de a evolua în campionatul următor în Liga Naţională.

Meciul s-a terminat cu scorul de 26-24 pentru prahovence, însă formaţia vâlceană a oferit o replică dârză jucătoarelor din Ploieşti, dovada cea mai bună în acest sens fiind aceea că la pauză elevele lui Aurelian Roşca chiar se aflau în avantaj pe tabela de marcaj (13-12). În clasamentul final al Grupei A, prima poziţie a fost ocupată de CSM Ploieşti – 42 de puncte (punctaj maxim posibil în cele 21 de etape câte a însumat actualul sezon). Pe locul secund s-a clasat Ştiinţa Bacău – 31 de puncte. Tinerele handbaliste de la Naţional Rm. Vâlcea, participante în premieră în Divizia A de handbal feminin, au încheiat campionatul pe locul 3, cu 30 de puncte la activ.

Bilanţ pozitiv pentru Centrul de Excelenţă

Bilanţul acestui sezon este unul cât se poate de favorabil pentru jucătoarele care alcătuiesc echipa Centrului Olimpic de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. De-a lungul campionatului, trupa pregătită de Aurelian Roşca a obţinut 15 victorii, dar a suferit şi 6 înfrângeri. Trei dintre eşecuri au fost administrate de lidera CSM Ploieşti, toată însă la capătul unor meciuri de mare luptă (26-30 în tur, la Rm. Vâlcea, 24-28 în turneul de sală de la Piatra Neamţ şi 24-26 în retur, la Ploieşti). Altfel, Naţional Rm. Vâlcea a mai pierdut în tur cu 21-22 la HCF Piatra Neamţ şi cu 27-29 la CSM Sibiu. În plus, elevele lui Aurelian Roşca au fost înfrânte şi de Ştiinţa Bacău (25-27, în cel de-al doilea turneu de sală disputat chiar pe terenul echipei moldave). Dacă nu ar fi fost acest ultim eşec, echipa vâlceană ar fi putut încheia sezonul pe locul secund în grupă. În meciurile directe cu Ştiinţa Bacău, „olimpicele noastre” au avut un avantaj clar (2-1, la general). Fetele de la Naţional s-au impus categoric în tur (25-17 la Rm. Vâlcea), iar ulterior şi în retur (27-26 la Bacău), eşecul din turneul de sală cântărind însă decisiv pentru configuraţia ierarhiei finale a Grupei A.
 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button