Administratie

Pensionarii şi copiii au intrare gratuită la Cinema Ostroveni

Vineri, 23 mai, a avut loc inaugurarea noului sediu al Cinema Flacăra, intitulat de administraţia Râmnicului „Cinema Ostroveni”. Dat în administrarea municipalităţii prin hotărâre de guvern în cursul anului trecut, cinematograful a intrat într-un amplu proces de modernizare. Rezultatul este unul spectaculos: imobilul din Ostroveni a fost reabilitat în întregime, devenind unul dintre cele mai moderne cinematografe din România. De altfel, administraţia Gutău este singura din ţară care a reuşit să intre în posesia unui asemenea imobil şi să-l modernizeze complet, redându-l publicului văduvit de prea mulţi ani de posibilitatea de a putea vedea un film pe marele ecran.

 În urmă cu câteva luni, în clădirea care adăpostea pe vremuri Cinema Flacăra colcăiau şobolanii şi gândacii; acum, râmnicenii au un spaţiu modern de cultură, la standarde occidentale. Încă de la intrare, finisajele de foarte bună calitate îţi dau senzaţia de confort, de lucru bine făcut. Sala de 300 de locuri arată incredibil; culoarea predominantă este roşul, de la mochetă până la tapiţeria scaunelor. Sunetul este dolby-surround, high definition, asigurând o calitate auditivă deosebită. Sistemul de lumini este unul performant, fiind pretabil atât pentru spectacolele de teatru care vor avea loc aici, cât şi pentru concertele de muzică populară şi uşoară. La ora 19, invitaţii au început să sosească. Primarul Mircia Gutău i-a aşteptat pe toţi la intrarea în sală, ca un veritabil amfitrion, nu înainte de a ciocni cu ei un pahar cu şampanie. Toată lumea bună a Râmnicului a fost prezentă: şefi de instituţii, politicieni, oameni de afaceri, oameni de cultură. Nu au lipsit nici invitatele de onoare ale primarului, actriţa Maia Morgenstern şi secretarul general al PD-L, Elena Udrea. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Emilian Frâncu a sosit şi el şi chiar a schimbat câteva cuvinte cu adversarul său natural, Mircia Gutău. Acesta din urmă i-a mulţumit pentru sprijinul acordat în preluarea cinematografului şi nu a uitat să menţioneze acest lucru în discursul său. Au mai fost prezenţi fostul primar, Sorin Zamfirescu – acesta purtând o lungă discuţie cu fostul său coleg, Emilian Frâncu, cel care i-a fost coleg de scaun la inaugurare, candidatul PSD la funcţia de primar, Ion Matei, consilierul liberal Ion Nicolae, toţi membrii din conducerea PD-L Vâlcea, în frunte cu senatorul Dorel Jurcan. Aşa cum era de aşteptat, nu a lipsit soţia primarului, Mariana Gutău, însoţită de cei doi copii.
Înainte de a lua cuvântul pe scenă, primarul le-a invitat alături pe Maia Morgenstern şi Elena Udrea. „Le mulţumesc tuturor parlamentarilor vâlceni care m-au ajutat să concretizez această investiţie, domnilor Petre Ungureanu, Dorel Jurcan şi Emilian Frâncu. Râmnicenii au în sfârşit ocazia să aibă un cinematograf modern, o sală de spectacole cum rar vezi în România. Mă bucur în mod deosebit pentru ceea ce am realizat, am o mare satisfacţie că suntem în această seară aici. Fără lipsă de modestie, reprezint singura administraţie locală din România care a reuşit să ofere cetăţenilor un spaţiu modern de cultură multifuncţional. Am hotărât ca de două-trei ori pe săptămână, pensionarii şi copiii să aibă intrare gratuită la spectacole. Nu fac asta în scop electoral, ci pentru ca toţi să avem acces liber la civilizaţie şi cultură”, a spus Mircia Gutău în discursul său. La rândul său, Maia Morgenstern a apreciat contribuţia municipalităţii la ridicarea nivelului cultural al cetăţenilor, remarcând în mod deosebit faptul că sala Cinematografului Ostroveni va fi folosită şi pentru montarea de piese de teatru. Elena Udrea a mărturisit că s-a îndrăgostit de Râmnic şi că se gândeşte foarte serios ca în cazul în care se va plictisi într-o bună zi de Capitală, să se mute definitiv în oraşul de la poalele Capelei. „Aveţi un oraş superb. De fiecare dată vin cu mare plăcere aici şi dacă voi pleca vreodată din Bucureşti, cu siguranţă aici m-aş muta. Aveţi multă verdeaţă, multă curăţenie, oameni minunaţi”, a spus Udrea.
Seara s-a încheiat cu câteva spectacole artistice şi cu proiecţia filmului „Umoreasca” produs de Televiziunea Etalon şi premiat cu menţiune la Hollywwod.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button