Administratie

Gheorghe Vangu şi-a lansat candidatura pentru funcţia de primar

• A sosit momentul schimbării în comuna Malaia

Duminică, 18 mai, a avut loc la Malaia, lansarea în cursa pentru funcţia de primar a candidatului PD-L, Gheorghe Vangu. Viceprimar din 2000, Vangu a dovedit că are mulţi susţinători în comună, lucru evidenţiat şi de faptul că la lansare au participat mai mult de 700 de simpatizanţi din Malaia ai PD-L şi totodată ai candidatului acestui partid pentru primărie. În postura de invitaţi de marcă s-au aflat personalităţi importante ale PD-L Vâlcea. Nu au lipsit Dorel Jurcan, candidatul PD-L pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, care-a venit însoţit alţi membri marcanţi ai organizaţiei Vâlcea a acestui partid: Samoil Vâlcu, Romulus Bulacu, Iuliana Moise, Petre Boharu, etc.

De asemenea, a ţinut să fie alături de Vangu şi primarul Râmnicului, Mircia Gutău. Cu acest prilej, a fost organizat şi un spectacol, la care celebra trupă Cassa Loco a susţinut un recital urmărit cu atenţie de toţi cei prezenţi, fie că a fost vorba de tineri sau de vârstnici.
Gheorghe Vangu a demonstrat în cei opt ani de când este viceprimar că nu doar fotbalul contează (domeniu în care s-a implicat enorm de mult, susţinând financiar echipa Energia Malaia, care evoluează în Liga a IV-a), ci şi soarta comunei. În acest sens, trebuie precizat faptul că Vangu este cel care s-a implicat activ în proiecte la nivelul primăriei, pe care de altfel le-a şi iniţiat şi le-adus la bun sfârşit. Vrea să fie acum „prima vioară” la Malaia pentru ca oamenii să o ducă mai bine, iar comuna – situată într-un zonă cu un potenţial turistic nevalorificat cum se cuvine – să treacă printr-o transformare radicală în următorii ani. Lucru pe care Vangu l-a şi subliniat în mod clar în discursul ţinut în faţa simpatizanţilor prezenţi la lansarea candidaturii sale pentru funcţia de primar: „Comuna Malaia se află într-o zonă cât se poate de favorabilă din punct de vedere turistic, o zonă de tranzit spre Voineasa. Din păcate, tocmai la acest capitol suntem deficitari, iar eu vreau să îndrept lucrurile, astfel încât agroturismul să cunoască o dezvoltare rapidă la Malaia”.
Prin prisma a ceea ce a realizat, dar mai ales prin a ceea ce şi-a propus pentru următorii patru ani, Gheorghe Vangu este de departe marele favorit în cursa pentru fotoliul de primar la Malaia. „Vreau să fie primarul tuturor mălăienilor, indiferent din ce sat provin. Sunt la al doilea mandat ca viceprimar şi înţeleg foarte bine problemele oamenilor. Chiar şi din această postură cred că am făcut însă mai multe decât alţii, care doar se laudă cu realizările din ultima perioadă. Eu sunt cel care-a impulsionat, care-a iniţiat proiectele, care le-a urmărit până la capăt. Iar aici mă refer la asfaltarea unor drumuri, la construirea unor podeţe, la îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli, etc. Dar, nefiind vioara  întâi în primărie, n-am putut să fac prea multe”, a precizat Vangu, iar apoi a completat: „Nu sunt obişnuit să fac promisiuni, ca alţii, care vin şi vă promit marea cu sarea. Însă peste patru ani vă asigur veţi fi mândri că m-aţi votat primar, că aţi votat PD-L, că sunteţi mălăiean ca şi mine. Este primul lucru pe care vi-l pot garanta”.

 Jurcan şi Gutău îl sprijină pe Vangu

Candidatul PD-L pentru Consiliul Judeţean, Dorel Jurcan, venit la Malaia să-l sprijine pe Gheorghe Vangu să iasă primar, a pus accent în discursul său pe schimbarea care trebuie să producă în acest an la nivelul conducerii ţării. „PD-L este de departe cel mai bun partid din România, lucru confirmat şi anul trecut, la alegerile euro-parlamentare, acolo unde au fost votaţi mulţi dintre candidaţii noştri. Astfel, facem parte acum din cel mai important grup politic din Parlamentul european. Împreună vom scăpa de cel mai corupt guvern pe care l-a avut vreodată România. Cei de acum nu mai au voie să se mai afle în continuare la guvernare. Trebuie să plece de la conducerea ţării. Nu este normal ca lucrurile să continue în acest fel. Pe 1 iunie arătaţi că nu se mai poate aşa şi că vreţi o schimbare radicală. Şi românii trebuie să trăiască mai bine, aşa cum trăiesc oamenii din alte ţări”, s-a adresat Jurcan.
Mircia Gutău crede de asemenea că Vangu este omul care poate da o altă faţă comunei Malaia. Primarul Râmnicului le-a făcut locuitorilor din Malaia o mărturisire cât se poate de edificatoare despre cel pe care ar trebui să-l aleagă primar pe 1 iunie. „Gheorghe Vangu este un om care-şi respectă cuvântul şi care sunt sigur că o să facă foarte multe lucruri bune pentru comuna Malaia, pentru că altfel, peste patru ani, nu va avea curajul să vă mai privească în ochi. Tocmai de aceea sunt convins că veţi vota candidatul PD-L pentru primărie, adică pe Gheorghe Vangu, pentru că vreţi şi altceva aici la Malaia. Vă invit de asemenea ca pe 1 iunie să votaţi toţi candidaţii PD-L de pe buletinul de vot”, le-a spus Gutău mălăienilor.

Trupa Cassa Loco s-a ocupat de buna dispoziţie a oamenilor

Simpatizanţii partidului portocaliu din Malaia au avut parte de o surpriză de proporţii din partea celor care-au organizat lansarea candidaturii lui Gheorghe Vangu pentru funcţia de primar în această comună. Pentru a asigura buna dispoziţie a celor prezenţi, PD-L a pus la punct un spectacol pentru toate gusturile. Pentru început au întreţinut atmosfera două binecunoscute cântăreţe de muzică populară din Mehedinţi, Irina Zoican şi Liliana Bunceanu. Ulterior, pentru cei tineri, Vangu şi echipa PD-L Vâlcea au invitat pe scenă trupa Cassa Loco. „Băieţii de la Cassa Loco au venit special la Malaia, după ce au susţinut sâmbătă seara un concert la Roman, în judeţul Neamţ”, ne-a spus Bogdan Almaşi, cel care l-a sprijinit pe Gheorghe Vangu pentru organizarea spectacolului şi care s-a ocupat direct de aducerea celebrei trupe la Malaia.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button