Liga IV

Ultimul test dificil, trecut cu brio de gruparea lui Mazilu

AS Şirineasa – Dinamo Horezu 1-4 (0-2)

Partida cu AS Şirineasa reprezenta pentru formaţia antrenată de Emil Popescu ultimul test dificil din acest campionat, dat fiind faptul că în ultimele etape Roşoagă şi compania vor întâlni ultimele clasate, două grupări deja retrogradate, FC Govora şi Forestierul Băbeni. Echipa lui Săraru a demonstrat în multe rânduri că este capabilă să se lupte de la egal la egal cu orice formaţie, iar acest lucru reprezenta o ameninţare pentru dinamovişti. Asta cu atât mai mult cu cât oficialii grupării din Şirineasa anunţaseră că-şi doresc să câştige partida, acesta fiind meciul care contează cu adevărat pentru ei. Au sperat să o poată înlătura pe Dinamo Horezu din lupta pentru primul loc, însă ambiţia nu a fost suficientă.

Penaltiul de 0-2, contestat de fotbaliştii lui Săraru

Oaspeţii au dat dovadă de poftă de joc, au pus presiune încă din primele minute şi, după câteva încercări de a prinde spaţiul porţii, a venit şi golul. Era minutul 23 când o deviere greşită a lui Drăgan l-a pus într-o poziţie favorabilă pe Ciortan care şi-a adus echipa în avantaj: 0-1. Încercările gazdelor de a restabili egalitatea au fost timide, ca de altfel în toate cele 45 de minute. Au ajuns de câteva ori la poarta oaspeţilor, însă n-au reuşit să-i pună mari probleme portarului Mutu. Chiar şi după deschiderea scorului mai periculoşi au fost tot dinamoviştii care şi-au majorat avantajul cu 10 minute înainte de finalul primei reprize. Codin a fost imprudent în propriul careu şi centralul Mosor a acordat penalti la intervenţia acestuia asupra lui Ciortan. Au susţinut gazdele că nu ar fi trebuit ca dinamoviştii să beneficieze de o lovitură de pedeapsă, însă până la urmă s-au resemnat cu ideea. Mocioacă a transformat penalti-ul şi astfel oaspeţii şi-au majorat avantajul, la 2-0. Acesta a fost şi scorul pauzei.
În partea secundă, după două încercări nereuşite, una a oaspeţilor şi cealaltă a gazdelor, a venit şi golul 3, marcat tot de dinamovişti, după o acţiune solitară a juniorului Ilinescu finalizată cu un şut cu mantă, în transversală şi apoi în poartă. A urmat o perioadă în care oaspeţii s-au relaxat puţin, astfel că AS Şirineasa s-a putut evidenţia. Lovitura de cap a lui Sporea, în braţele portarului, avea să anunţe golul de 3-1 marcat de AS Şirineasa în minutul 65. Sporea a profitat de o greşeală din apărarea oaspeţilor, a preluat balonul şi l-a servit pe Rachina care a marcat în poarta goală, Mutu fiind surprins în afara cadrului porţii. Păreau gazdele că ar avea forţa să revină, însă din minutul 70 a trebuit să lupte cu un jucător în minus, asta după ce Bădălan a primit al doilea galben şi a fost eliminat. Contrar aşteptărilor, gruparea antrenată de Ciofîcă s-a descurcat mai bine în inferioritate numerică, la baza celei mai importante ocazii stând Sporea care, în urma unei aruncări de la margine, a deviat balonul cu capul în bara laterală. Oaspeţii au mai făcut, însă, şah mat încă o dată apărarea gazdelor, astfel că s-a terminat 4-1 pentru Dinamo Horezu. Tot un junior, Păun, dintr-un unghi aproape imposibil, a şutat surprinzându-l pe portarul Rădoi care şi-a deviat mingea în poartă. 
Au arbitrat: Laurenţiu Mosor – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Lucian Floarea şi Dumitru Rotariu. Observator: Constantin Ariciu.
Au evoluat echipele:
AS Şirineasa: Rădoi – B. Streinu, Codin, Marga, Negrea, Sporea, Rachina, Drăgan, Iordache, Bădălan, Streinu. Au mai jucat: Cercel, Nedelcu, Neagoe şi Sandu.
Dinamo Horezu: Mutu, Băiaşu, Mocioacă, Grigore, Popescu, Roşoagă, Ivănoiu, Nistor, Ilinescu, Ciortan, Mirescu. Au mai jucat: Păun, Şorega, Nicu şi Mazilu.

Gazdele au acuzat că le-ar fi fost contactaţi doi jucători

Concluzia primarului din Şirineasa, Dan Săraru, după acest meci a fost că „am întâlnit o echipă bună, cu jucători de valoare. Însă, consider că, la fel ca şi Hidroelectra, Dinamo nu are chiar o echipă care să promoveze fără emoţii”. Aprecierile aduse de edilul din Şirineasa, precum şi victoria categorică obţinută de dinamovişti, au fost oarecum umbrite de discuţiile de după meci. Antrenorul Emil Popescu s-a arătat nemulţumit de faptul că nu i se recunosc meritele şi echipa sa este mai tot timpul suspicionată că ar câştiga în culise meciurile şi nu pe teren, prin acest lucru fiind minimalizat efortul şi munca antrenorului, dar şi a jucătorilor. Discuţia a fost auzită şi de anumiţi jucători ai grupării din Şirineasa care au reacţionat, acuzând faptul că la acest meci dinamoviştii ar fi încercat să-şi uşureze munca. Se pare că, la fel cum s-a procedat şi la meciul cu Hidroelectra, când un jucător, pus să jure pe Biblie, ar fi recunoscut că a primit bani de la adversari pentru a nu-şi apăra corect şansele, s-a întâmplat şi acum. Înainte de meci primarul Săraru a avut o scurtă şedinţă cu jucătorii în care doi dintre ei, Bădălan şi Drăgan, se pare, ar fi recunoscut că au fost contactaţi înainte partidei de persoane din angrenajul echipei lui Dan Mazilu. Cu alte cuvinte, dacă cele spuse sunt adevărate, niciuna dintre cele două echipe care-şi doresc să ajungă în Liga a III-a nu a jucat corect, în ciuda valorii certe pe care o au faţă de celelalte competitoare.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button