Politica

Ioan Filip, sprijinit de Mircia Gutău

• Candidatul PD-L la funcţia de primar al oraşului Băile Olăneşti

Lansare fastuoasă a candidatului PD-L la Primăria oraşului Băile Olăneşti. Cunoscut om de afaceri, Ioan Filip s-a hotărât în urmă cu câteva luni să accepte propunerea PD-L de a candida la funcţia de primar al unuia dintre cele mai frumoase localităţi din judeţ. Cunoscută la nivel naţional şi internaţional, staţiunea Băile Olăneşti nu a reuşit însă să se desprindă de imaginea de destinaţie turistică a pensionarilor. Pentru cei mai mulţi dintre turişti, Olăneştiul a fost şi rămâne încă o staţiune comunistă, împietrită în timp. În afară de vestitele izvoare minerale, ale căror ape sunt capabile să vindece nenumărate boli, Băile Olăneşti nu se evidenţiază prin atracţii deosebite.

Infrastructura este una sub-mediocră, spaţiile de cazare – cu mici excepţii, sunt demodate şi insuficiente în sezon iar posibilităţile de divertisment sunt extrem de reduse. În aceste condiţii, Olăneştiul are nevoie de schimbare. Din acest motiv s-a hotărât să candideze Ioan Filip: pentru a schimba la faţă localitatea sa natală.
Deşi programată să înceapă la ora 13, lansarea lui Ioan Filip a adunat în Olăneşti încă de la primele ore ale dimineţii zeci de tineri pedelişti, îmbrăcaţi cu tricouri portocalii şi înarmaţi cu steguleţe, baloane şi pliante. Organizatorii au avut serioase emoţii, dat fiind faptul că până aproape de amiază a plouat fără încetare. Norocul a fost însă de partea lor, lansarea desfăşurându-se pe o vreme superbă. La ora 13, aproape că nu mai aveai loc în parcul central: membri de partid, simpatizanţi, simpli cetăţeni sau turişti sosiţi să asiste la concertul de muzică populară şi la evenimentul politic ce urma să aibă loc. Pentru câteva ore, centrul Olăneştiului s-a colorat în portocaliu. Cu sufletul la gură, toată lumea aştepta sosirea Elenei Udrea şi a primarului Râmnicului, Mircia Gutău. Cei doi şi-au făcut apariţie în jurul orei 14, stârnind o adevărată furtună în rândul participanţilor. Timp de câteva minute, Udrea şi Gutău au împărţit autografe şi s-au fotografiat cu cei prezenţi. Apoi, împreună cu Dorel Jurcan, candidatul PD-L la preşedinţia Consiliului Judeţean şi cu candidatul la Primăria Băile Olăneşti, Ioan Filip, au urcat pe scena din parc. Din nou, ropote de aplauze şi urale. Discursurile care au urmat au avut rolul de a încinge şi mai mult atmosfera.
„Am experienţă în a lucra cu oamenii, cu furnizorii de servicii. În ultimele trei luni am vizitat fiecare stradă din Olăneşti, am discutat cu sute de oameni. Ştiu ce vreţi dumneavoastră şi ştiu cum vă pot ajuta să vă vedeţi dorinţele împlinite. Olăneştiul va deveni un oraş puternic, cu o primărie modernă, care să deservească eficient întreaga populaţie. Voi dezvolta turismul şi voi atrage investiţii. Pot să fac tot ce am promis şi voi face, pentru că nu am minţit niciodată pe cineva, nu am păcălit, nu am dezamăgit. Iubesc oraşul, iubesc copiii, iubesc familiile echilibrate şi muncitoare. Respect munca celor care şi-au investit agoniseala de-o viaţă în pensiuni, restaurante şi hoteluri în staţiune. Pentru ei, pentru clienţii lor care vor fi oaspeţii oraşului nostru, pentru salariaţii lor, am obligaţia de a schimba imaginea oraşului, de a avea grijă ca această staţiune să fie curată, îngrijită, cu drumuri asfaltate, cu parcuri îngrijite, cu locuri de distracţie şi odihnă, cu şcoli moderne, cu mijloace de transport sigure pentru cetăţeni”, a spus Ioan Filip în faţa celor prezenţi. La rândul lor, Elena Udrea şi Mircia Gutău şi-au arătat sprijinul total pentru candidatul PD-L, asigurându-i pe cetăţenii din Olăneşti că vor avea un primar adevărat în persoane lui Ioan Filip.
Un discurs interesant l-a avut şi candidatul PD-L la preşedinţia Consiliului Judeţean, Dorel Jurcan. Acesta şi-a schimbat total retorica folosită până acum, abordând un discurs dur la adresa adversarilor săi politici. „Cei care conduc judeţul nici măcar nu au curajul să vină în faţa dumneavoastră să vă prezinte un raport, în care să vă spună ce au făcut sau ce nu au făcut. Sigur că unul dintre cei trei care conduc destinele judeţului Vâlcea îşi închipuie că prin promisiuni neonorate, o să vă mai păcălească încă o dată. Nu cred că acest lucru se va întâmpla, pentru că românii din ziua de azi nu mai merg păcăliţi. În politică, la fel ca în sport, va trebui să facem performanţă. Cei care conduc judeţul Vâlcea nu au dreptul să se gândească la performanţă, pentru că nici măcar nu au făcut nimic pentru acest judeţ şi lucrul acesta îl ştim cu toţii”, a spus Dorel Jurcan.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button