Acasă Diverse Maria Preda investeşte în sănătatea cetăţenilor din Cheia

Maria Preda investeşte în sănătatea cetăţenilor din Cheia

86
0

Marţi, începând cu ora 17, în satul Cheia a avut loc un eveniment deosebit: inaugurarea unei investiţii extrem de importante pentru cetăţeni, constând într-un modern dispensar, dotat cu aparate ecograf, a unei farmacii precum şi a unui coafor utilat ca la carte. Întreaga investiţie a fost realizată graţie efortului financiar al doamnei Maria Preda, consilier municipal PD-L al Râmnicului. Din surse proprii, Maria Preda a reuşit în câteva luni să găsească fondurile necesare pentru a face pentru localnicii din Cheia mai mult decât toate administraţiile Olăneştiului de până acum. O parte din merit îi aparţine şi actualului primar, Viorel Cioteanu, care a concesionat în mod gratuit Fundaţiei Artoprod, patronată de Maria Preda, spaţiul în care funcţiona vechiul dispensar, pe o perioadă de 25 de ani.

Dintr-o ruină, Maria Preda a reuşit să facă o adevărată bijuterie. Clădirea a fost reabilitată complet, de la temelie până la acoperiş. Amenajarea încăperilor a trezit murmure de admiraţie din partea celor prezenţi la inaugurare: finisaje de cea mai bună calitate, dotări de ultimă generaţie – totul pentru ca localnicii din Cheia să beneficieze de asistenţă medicală de calitate.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a numeroşi invitaţi, printre aceştia numărându-se primarul din Băile Olăneşti – Viorel Cioteanu, primarul Râmnicului – Mircia Gutău, candidatul PD-L la preşedinţia Consiliului Judeţean, Dorel Jurcan, candidatul PD-L la Primăria Băile Olăneşti – Ioan Filip, alţi lideri democrat-liberali dar şi, surpriză, candidatul liberal la Primăria Olăneşti, Gheorghe Ciucă. Deşi a existat un schimb de replici între Viorel Cioteanu şi câţiva pedelişti, dat fiind faptul că primarul Olăneştiului nu va mai candida din partea PD-L, ci a PAS, lucrurile s-au calmat rapid. După slujba de sfinţire a locaşului, au urmat discursurile de rigoare, iar mai apoi a fost tăiată panglica. Toţi cei care au vizitat dispensarul au avut numai cuvinte de laudă şi au apreciat aşa cum se cuvine extraordinara contribuţie pe care Maria Preda a avut-o la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din Cheia. „M-am născut aici şi nu am uitat niciodată că aici este casa mea. Voiam de mult timp să fac ceva pentru oameni şi iată că până la urmă am reuşit să duc până la capăt un proiect important pentru Cheia. Sănătatea este cel mai important lucru şi sper ca oamenii de aici să fie ajutaţi şi de acum încolo”, ne-a declarat Maria Preda.  O.H.