Acasă Opinii Despre competitivitate într-un fotbal murdar

Despre competitivitate într-un fotbal murdar

106
0

Scrisoarea săptămânii

Când te uiţi la linia de clasament a echipei FC Govora zici că jucătorii nu participă la un campionat de fotbal, ci mai degrabă la unul de handbal. Omul care a jucat şi condus clubul de fotbal Sănătatea Govora timp de 30 de ani, Rică Rădescu, ţinea să ne aducă aminte că de multe ori echipa din Govora arbitra prin jocul rezultatelor supremaţia la nivelul Ligii a IV-a. Ca să ajungi ca o echipă gen Energia Malaia (care de altfel are o conducere competentă şi un antrenor bun) să-ţi dea 14 goluri trebuie să-ţi pui un semn de întrebare (?). De găsit vinovaţi este uşor, însă trebuie să amintim totuşi faptul că această asociaţie sportivă FC Govora a fost constituită din 3 persoane: Marius Chelcea, Mihai Ciobanu şi Gabriel Bâzâc. Clubul FC Govora aparţine acestor trei persoane.

Că s-a ajuns în situaţia în care doi dintre ei ar fi fost uşor îndepărtaţi din cadrul clubului, că au renunţat de bună voie, asta numai ei pot să dea răspunsul corect. Ceea ce pot să evidenţiez este că Marius Chelcea aducea acea stabilitate financiară la nivelul clubului (ghete, echipament, jucători plătiţi de el), iar Gabriel Bâzâc, cu toate că era uneori mai pătimaş, venea cu acel plus de ambiţie în abordarea meciurilor.
O să fiu acuzat că este uşor de vorbit din afară, dar clubul acesta avea un blazon de respectat. Nu este posibil ca celelalte echipe să te ia în băşcălie, prin rezultate de 14-0, 9-1, etc. Dacă se retrogradează, Govora va intra într-un con de umbră, fără şanse de revenire. Soluţii s-au găsit întotdeauna prin aducerea altor echipe, dar fără un plus, măcar de ambiţie. Preşedintele clubului Mihai Ciobanu trebuia să înţeleagă că într-un campionat măcinat de aranjamente şi arbitraje controversate este greu să răzbeşti de unul singur abordând o poziţie de zmeu (preşedinte, delegat şi antrenor). Măcar din aceste rânduri să se tragă învăţăminte şi nu să găsim un motiv în plus de a pune sare pe rana deja deschisă.
P.S. Nu pot să nu remarc în acest final de sezon că tot mai mulţi arbitri au intrat într-o adevărată conspiraţie. Implicarea acestora în jocul rezultatelor se face începând de la tuşieri. Nulităţi care pentru sume derizorii s-au băgat în această „cloacă”. În plus, s-a ajuns la debandadă în toată regula, cu neprezentări la meciuri sau prin prezenţa unor echipe la teren într-un efectiv incomplet. Se apropie de final aşadar un campionat de tot râsul, sub oblăduirea unei conduceri a AJF-ului lipsită de credibilitate!
 Dănuţ OMEAG