Administratie

Primarul Săraru asigură reabilitarea bisericilor din comuna Şirineasa

Primarul Dan Săraru a promovat încă de anul trecut ample proiecte de reabilitare a bisericilor din comuna Şirineasa. Astfel, până acum, s-au efectuat lucrări la biserica „Sf. Paraschiva”, parohia Ciorăşti, unde s-a montat o centrală termică şi s-a ridicat o construcţie anexă. De asemenea, în 2007, în plin proces de reabilitare a intrat şi biserica Sf. Nicolae, parohia Şirineasa, unde lucrările continuă şi în prezent. Pentru acest locaş sfânt în luna decembrie 2007 au fost alocaţi 10.000 de lei noi.
În perioada care urmează este preconizată a demara şi activitatea de reabilitare a bisericii „Sf. Cuvioasa Paraschiva” din satul Ciorăşti, pentru care studiul de fezabilitate a fost deja depus la Ministerul Cultelor.

Şi pentru această biserică s-a primit deja suma de 10.000 de lei noi, însă prin intermediul deputatului PNL Emilian Frâncu au mai fost solicitaţi alţi 30.000 de lei. În altă ordine de idei, mai trebuie spus că în planurile de viitor ale primarului Dan Săraru se mai află reabilitarea Căminului Cultural din comună, pentru care s-a întocmit deja studiul de fezabilitate, precum şi consolidarea sediului Primăriei din Şirineasa, care se va realiza atât prin fonduri guvernamentale, cât şi din bani proveniţi de la Consiliul Judeţean. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button