Acasă Liga IV Poştaşul Sima, din nou providenţial pentru echipa sa

Poştaşul Sima, din nou providenţial pentru echipa sa

69
0

Luncavăţul Popeşti – CSM II Rm. Vâlcea 2-1 (1-0)

Speranţa moare ultima. Aşa par a gândi şi popeştenii care evoluează pentru formaţia primarului Şerban. În ciuda evoluţiilor inconstante din acest sezon, cu suişuri şi coborâşuri ce au făcut ca gruparea din Popeşti să devină favorită la retrogradare, Luncavăţul nu şi-a pierdut definitiv speranţa că va reuşi până la urmă să-şi îndeplinească obiectivul, de a rămâne în elita fotbalului judeţean. Au fost momente când au dat senzaţia că pentru ei nu mai există nici o şansă, însă au mai prins câte o zi de senzaţie, astfel că li s-a arătat din nou luminiţa de la capătul tunelului. Aşa s-a întâmplat şi acum.

Când toată lumea îi vedea ca şi picaţi, mai ales după ultimele partide din campionat şi apoi după înfrângerea usturătoare din Cupa României, popeştenii au reuşit să dea semne de revenire. Puţini i-ar fi dat credit formaţiei lui Costel Şerban în meciul cu CSM II. În urmă cu ceva timp cele două grupări s-au întâlnit şi în Cupă, unde, pe lângă faptul că formaţia din Popeşti i-a scos pe „municipali” din competiţie, au mai fost şi câteva contre între primar şi antrenorul CSM-ului, Gabi Mangalagiu. Aşadar, erau nişte poliţe de plătit, astfel că partida se anunţa destul de dificilă pentru Luncavăţul. Dificilă, însă nu imposibil de câştigat. Fraţii Fistogeanu şi compania au jucat cu ambiţie, au avut şi puţin noroc, astfel că la sfârşit s-au putut bucura de victorie.

Trupa lui Şerban a încheiat meciul în inferioritate numerică
• nu din cauza unei eliminări, ci pentru că n-au mai avut un junior care să înlocuiască un jucător accidentat 

Jucătorii lui Şerban au început hotărâţi partida, însă golul care i-a trecut în avantaj a venit destul de târziu, prin minutul 35. Noua achiziţie, Luci Dinu, a marcat pentru 1-0, rezultat consemnat şi la pauză. În partea secundă, prin minutul 60, Adrian Fistogeanu a marcat pentru 2-0, astfel că popeştenii se vedeau deja câştigători, mai ales că le dădea şi poarta încredere, cel aflat între buturi, juniorul Albici, prinzând o zi bună. La 0-0 a scos două goluri ca şi făcute. Însă ghinionul a făcut ca acesta să se accidenteze cu aproximativ 25 de minute înainte de finalul meciului. Cum nu mai aveau ca rezervă un alt junior, gazdele au fost nevoite să joace în inferioritate numerică. Albici a trecut pe bancă, locul său în poartă fiind luat de poştaşul Sima. Chiar dacă nu a marcat, acesta şi-a ajutat din nou echipa să câştige. S-a opus golului până în prelungirile partidei, când s-a văzut nevoit să se declare învins de jucătorii CSM-ului, însă reuşita băieţilor lui Mangalagiu nu a mai contat. Luncavăţul s-a impus cu 2-1, astfel că încă se menţine în grafic. La sfârşit, edilul din Popeşti a spulberat şi orice urmă de îndoială cu privire la faptul că „municipalii” ar fi lăsat-o mai moale în acest meci pentru a favoriza gazdele: „Cine a văzut meciul, şi-a dat seama că ei şi-au dorit să câştige. Dovadă stă şi ultima fază a meciului, din prelungirile partidei, în minutul 97, când au urcat şi cu portarul în careul nostru. Din fericire, n-am luat gol, astfel că am obţinut toate cele trei puncte. Sper să continuăm aşa, să ne menţinem. Ar fi păcat să retrogradăm”. Totodată, Şerban a mai menţionat că a încercat să stingă conflictul cu antrenorului oaspeţilor, însă acesta l-a refuzat, astfel că pentru primarul din Popeşti capitolul „Mangalagiu” este încheiat.
Laurenţiu SIMA