Liga IV

Popolan a stricat ploile oaspeţilor

Vartex Rm. Vâlcea – Topologul Nicolae Bălcescu 2-1 (0-1)

Partida dintre Vartex Rm. Vâlcea şi Topologul Nicolae Bălcescu, disputată în etapa de sâmbătă, 12 aprilie, era una de interes maxim atât pentru oaspeţi, dar mai ales pentru echipele cu care formaţia lui Pendy Cherăscu se luptă pentru evitarea retrogradării. Înaintea meciului se vorbea şi aici de un posibil aranjament. Tocmai de aceea antrenorul Viitorului (una dintre grupările aflate în subsolul clasamentului), Dobrin Ionescu, a preferat să fie prezent la acest meci. Spera ca Vartex-ul să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul. Deşi în timpul partidei a avut emoţii că lucrurile nu vor merge aşa cum şi-a dorit, până la urmă a plecat mulţumit de la teren.

Însă, dacă formaţia lui George Popolan nu ar fi obţinut victoria, ar fi fost cu siguranţă loc de interpretări. De fapt, în acest moment, orice joc în care este angrenată o echipă dintre cele ameninţate cu retrogradarea trezeşte suspiciunii. Toată lumea se gândeşte numai la aranjamente. Au fost şi aici, la acest meci, anumite faze care au fost comentate, însă golul din final marcat de Popolan a făcut uitat tot ce se petrecuse înainte. Topologul a avut şansa să se impună, însă tratarea cu lejeritate a unor faze a făcut ca aceasta să piardă meciul. Primul semn bun pentru oaspeţi a venit prin minutul 7 după o combinaţie între Laurenţiu Cherăscu şi Anuţa. Acesta din urmă a fost contrat de portarul gazdelor, balonul a ajuns la Negrescu care-a trimis în poarta goală, aducându-şi echipa în avantaj: 0-1. Au urmat câteva încercări ale gazdelor de a restabili egalitatea, neconcretizate, astfel că Vartex-ul a continuat să rămână în dezavantaj. Cea mai importantă fază a meciului s-a petrecut în minutul 30. Topologul şi-ar fi putut majora avantajul şi astfel să-şi mărească şansele de a se impune în acest meci. Cherăscu a obţinut un penalty după o imprudenţă a portarului. Oaspeţii l-au însărcinat pe Anuţa să transforme lovitura, însă varianta aleasă s-a dovedit a fi fost una neinspirată, jucătorul Topologului trimiţând balonul mult peste poartă. În partea secundă a întâlnirii lucrurile s-au complicat pentru formaţia lui Pendy. Au mai fost câteva situaţii de gol, dar n-a avut cine să finalizeze. În minutul 54 Vartex-ul a restabilit egalitatea după un şut din flancul stâng expediat de Panait în vinclul porţii adverse: 1-1. A urmat o perioadă în care oaspeţii, în ciuda scorului care nu-i prea avantaja, au contat prea puţin în atac. Au părut că se dezmeticesc pe final, însă degeaba. Popolan a intrat cu două minute înainte de final şi a rezolvat meciul pentru Vartex.  Spre disperarea oaspeţilor, în prelungirile partidei, Popolan l-a învins pe Drugan cu un şut din flancul drept, din colţul careului de 16 metri. S-a terminat 2-1 pentru Vartex, astfel că situaţia devine tot mai complicată pentru Topologul.
Au arbitrat: Cristi Hoarcă – la centru, ajutat la cele două linii de Rareş Căpăţineanu şi Ciprian Pavel. Observator: Ion Rădescu.
Au evoluat formaţiile:
Vartex Rm. Vâlcea: Oprea – Panait, Moţ, Dina, Bunget, Toader, Mihai, Voica, Maria, Cătinaş, Aldescu. Au mai jucat: Andrei, Duică şi Popolan.
Topologul Nicolae Bălcescu: Drugan – Ciucă, Negrescu, Manu, Becşenescu, Anuţa, Bîrlete, Sobolu, Tismănaru, Cherăscu, Palade. Au mai evoluat: Tănasie şi Avram.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button