Acasă Alte sporturi Rezultate de exceptie ale scrimerilor de la CS Oltchim

Rezultate de exceptie ale scrimerilor de la CS Oltchim

101
0

  Rezultate de excepţie ale scrimerilor de la CS Oltchim

* Alexandru Diaconu a cucerit titlul naţional la juniori * echipa de băieţi s-a clasat pe locul 3 în finală

 În perioada 2-5 februarie, s-au desfăşurat la Bucureşti, întrecerile Campionatului Naţional de scrimă rezervat juniorilor I, masculin şi feminin. Judeţul Vâlcea a fost reprezentat la această competiţie de sportivii de la CS Oltchim. Cei trei antrenori ai clubului, Luminiţa Marcu, Livius Buzan şi Ion Mihai au deplasat în Capitală un grup masiv de sportivi, cei mai valoroşi de care dispun la momentul actual. Întrecerea propriu-zisă s-a desfăşurat atât pe echipe, cât şi individual. 

Băieţii s-au luptat mai bine

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de băieţi. La individual, talentatul Alexandru Diaconu a devenit campion naţional, „de-o manieră categorică” – aşa cum aprecia antrenorul Livius Buzan, după ce şi-a învins adversarul în finală cu 15-5. Vâlcenii au contat în mod special pe Alexandru Deaconu, care avea cele mai mari şanse de a deveni campion, el fiind şi deţinătorul titlului balcanic la această categorie de vârstă. În primii opt sportivi a mai intrat şi Valentin Niţă. Echipa de băieţi de la CS Oltchim (alcătuită din Alexandru Diaconu, Mihai Raşcu, Alexandru Toroplean şi Valentin Niţă) a izbutit la rândul său un rezultat apreciabil, terminând întrecerea pe locul 3. Vâlcenii au avut ghinionul de a întâlni în semifinale Steaua, campioana en-titre a ţării, care i-a depăşit la mare luptă. Rezultatul nu reprezintă totuşi o surpriză pentru reputatul antrenor de la CS Oltchim, Livius Buzan, care nu uită că echipa de acum a clubului a fost campioană naţională de cadeţi în urmă cu doi ani de zile. Iar performanţa de săptămâna trecută este doar confirmarea talentului şi valorii acestei generaţii. În schimb, echipa de fete (compusă din Cristina Stoiceanu, Tatiana Găinuşă şi Caterina Mureşan) a trecut de faza grupelor, dar s-a oprit în primul tur pe tabloul principal (în primele opt). În proba individuală, trei fete – Cristina Stoiceanu, Tatiana Găinuşă şi Elena Petrescu – au ajuns, de asemenea, în primele opt locuri.

 Fetele au un alt concurs la finele săptămânii

La finele acestei săptămâni, echipa de fete a CS Oltchim va fi prezentă la o altă competiţie de anvergură. Este vorba de Campionatul Internaţional de floretă al României, la care vor participa Daniela Tănase, Iulia Codreanu şi Cristina Stoiceanu. Nu va fi prezentă însă şi Luminiţa Marcu. 

 Diaconu şi Raşcu la Balcaniada de juniori

Două dintre cele mai promiţătoare talente ale scrimei vâlcene, Alexandru Diaconu şi Mihai Raşcu, vor merg la sfârşitul lunii februarie la Balcaniada de juniori de la Plovdiv, Bulgaria. La această întrecere, Diaconu are de apărat titlul cucerit anul trecut.

Nicolae CIUCESCU