Acasă Editorial Trebuie taiat raul de la radacina

Trebuie taiat raul de la radacina

177
0

Trebuie tăiat răul de la rădăcină

 de Florin MĂNOIU

 Perioada dificilă prin care trece echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea nu pare să se termine cu una cu două. Anunţatele restructurări sau întăriri preconizate pentru vara acestui an nu au creat în lot o atmosferă propice performanţei. Aşa cum bine spunea Roxana Cherăscu, probabil că fetele „sunt cu capul“ şi nu ascund faptul că am încercat să-i sugerez preşedintelui secţiei, tânărul Andrei Luca, faptul că poate ar fi nevoie de un doctor psiholog la echipă.

  Anunţata venire a vedetelor Huţupan, Luca, Elisei şi altele, în loc să le stimuleze pe jucătoare, să le determine să se dăruiască şi mai mult în teren pentru a demonstra că-şi merită locul la Oltchim, a avut un alt efect. Ştiut fiind că este mai greu să câştigi banii muncind, probabil că unele dintre fete s-au gândit că e bine să-şi găsească alte destinaţii, să nu mai fie interesate de soarta echipei Oltchim. Altfel nu se explică de ce au jucat lamentabil, atât de lamentabil încât au creat o serie de situaţii neplăcute multora. Suporterii, de exemplu, au ajuns să le înjure şi să le facă în fel şi chip încă din primele minute ale partidei, sfârşind prin a-i cere demisia antrenorului. Dar oare el este vinovat? Presa a tot căutat motive de încurajare, am încercat să prezentăm partea plină a paharului pentru a nu-i supăra pe sponsorii echipei şi nu-i determina să ia măsuri radicale cu ele. Dar cât să le mai cocoloşim şi noi?

  Probabil că este momentul potrivit să se taie în carne vie. Cum a fost posibilă răsturnarea spectaculoasă de situaţie de la Braşov, când a văzut întreaga ţară că puteam câştiga şi că, totuşi, unele jucătoare au valoare, iar acum când dăm piept cu un adversar mai modest decât Rulmentul Braşov, ne facem de râsul lumii? Un răspuns e greu de aflat, dar e uşor de bănuit. Concluzia rămâne una singură: indiferent cine ce-ar zice, este momentul să se taie în carne vie. De ce să mai aşteptăm până la calendele greceşti?