Liga I

Fotbal şi table la Steaua – Mioveni

• o servietă a încins spiritele înaintea meciului din Ghencea

Mişcări ciudate au avut loc înaintea meciului din Ghencea, dintre Steaua şi Dacia Mioveni. Duminică, la ora prânzului, tehnicianul Daciei, Sorin Cîrţu, şi vărul stelistului Gigi Becali, Virgil, au părăsit la un interval scurt restaurantul „Doi Cocoşi”, proprietatea lui Gigi Neţoiu. Imaginile prezentate de televiziunea Sport.ro au arătat cum, la plecare, Cârţu se urcă în maşina lui Neţoiu, nu înainte ca şoferul să pună pe bancheta din spate un diplomat. Pe secvenţele video apărea şi fostul arbitru Ion Crăciunescu, care schimbă câteva cuvinte cu antrenorul Daciei.

Primul care a sărit să infirme orice fel de speculaţii a fost Gigi Becali. „Nu era un diplomat cu bani, ci o cutie de table cu care mai joc eu cu Neţoiu. În servietă erau doar zaruri şi puluri”. Apoi a adăugat râzând: „Şi câteva pachete de euro pentru Cârţu. Virgil şi Sorin au pus la punct strategia pentru ca noi să nu avem meci greu cu Dacia. Dacă eram acolo aş fi ieşit de gât cu Sorin şi ne pupam în faţa presei, nu ne-am fi ascuns”.
Altfel, protagoniştii episodului, Sorin Cârţu şi Virgil Becali (căruia în Ghencea i se spune „Cancelarul”), au declarat că nu s-au văzut şi că nici nu se cunosc. „Eu am fost acolo să beau un suc cu nişte prieteni. Nu-l ştiu pe Cârţu, nu m-am întâlnit cu el”, a zis mâna dreaptă a lui Gigi Becali, iar acesta a fost completat de antrenor: „Nici n-am observat măcar că Virgil Becali a fost în zonă. Am stat de vorbă cu un ziarist, am mâncat, apoi am plecat”.
„Şi ce dacă au luat masa? Nu mai au voie oamenii să mănânce? Lăsaţi-mă dracului în pace cu prostiile astea!”, a declarat răspicat preşedintele FRF, Mircea Sandu, deloc interesat să afle mai multe amănunte despre întâlnirea misterioasă dintre Sorin Cârţu şi Virgil Becali.
În afara oficialilor de la CFR Cluj, cel mai vehement punct de vedere vizavi de episodul de la „Doi Cocoşi” a aparţinut celor de la Rapid. „Federaţia ar trebui să se sesizeze şi să demareze o anchetă în acest caz”, a declarat Constantin Zotta.
Prezent în zonă şi filmat de cameramanul care-a filmat scena, Ion Crăciunescu a susţinut că a sosit în faţa localului exact în momentul în care Sorin Cârţu ieşea: „Habar n-am ce s-a petrecut înăuntru”. Fostul mare arbitru a susţinut însă varianta lui Gigi Becali: „Am recunoscut şi eu acea servietă. Era cutia de table a lui Gigi Neţoiu, vă garantez, iar cel care a aşezat-o în spate era şoferul lui personal. Am şi eu o cutie aproape identică”.
Pentru a evita orice dubiu, finanţatorul Daciei, Gigi Neţoiu, a descins din limuzina sa Mercedes, aceeaşi în care s-a urcat şi Cârţu cu câteva ore înainte, la plecarea de la restaurantul „Doi Cocoşi”. Neţoiu a coborât râzând şi le-a prezentat ironic jurnaliştilor prezenţi la intrarea la tribuna oficială cutia de table – diplomat plimbată de şoferul său cu câteva ore înainte, la restaurant: „Haideţi, bă, veniţi să vă împărţiţi banii!”, a strigat „Comandantul”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button