Acasă Administratie Drăgăşaniul a pierdut peste 150 de locuri de muncă şi un miliard...

Drăgăşaniul a pierdut peste 150 de locuri de muncă şi un miliard de lei anual

67
0

• Potrivit informaţiilor pe care le-am primit, vina le aparţine în exclusivitate consilierilor PSD, care au votat la ultima şedinţă împotriva unei concesionări menită să atragă investiţii majore în zonă

În ultima şedinţă a Consiliului Local Drăgăşani, grupul PNL şi primarul liberal Gheorghe Iordache au propus concesionarea unei suprafeţe de 9 hectare în vederea realizării unor investiţii de anvergură. Cele mai importante dintre acestea vizau construcţia unei fabrici de conserve şi a unui depozit de frig. Cerea a venit din partea unui investitor din Râmnicu Vâlcea, dornic să-şi extindă afacerea şi în sudul judeţului.

Când s-a aflat că terenul cu pricina urmează să fie scos la licitaţie, un businessman grec şi un olandez, care deţin câteva ferme în alte judeţe, şi-au exprimat dorinţa de a participa şi ei la licitaţie, ceea ce mărea miza. Deşi municipiul Drăgăşani nu avea decât de câştigat din toată această afacere, consilierii PSD au votat împotrivă.

Social-democraţii au votat împotriva intereselor comunităţii

În opinia primarului PNL Gheorghe Iordache, reprezentanţii PSD şi-au îngropat definitiv viitorul politic împotrivindu-se şi de această dată unor investiţii care ar fi tras cu mulţi ani înainte oraşul. „Prin această concesionare, s-ar fi creat cel puţin 150 de noi locuri de muncă, iar în plus, la bugetul local, se aducea peste un miliard de lei anual. De asemenea, se reducea şomajul, deci Drăgăşaniul avea numai de câştigat. Şi totuşi ei au votat împotrivă, ceea ce mă face să cred că îşi doresc foarte tare să aducă scorul PSD-ul cât mai aproape de zero. Consilierii pe care i-a avut PSD în mandatul 2004-2008 la Drăgăşani au fost cei mai slabi de până acum. PSD are 9 reprezentanţi în Consiliul Local, dar după părerea mea doar unul este de valoare, inginerul Maria, de la Petrol. Ceilalţi nici nu gândesc, sunt nişte bieţi executanţi, pentru că în locul lor gândeşte şi ia decizii Vasile Bleotu. Cei opt pretinşi social-democraţi sunt nişte nulităţi! Culmea, printre ei se află şi doi profesori, care sunt plătiţi din bugetul statului, din visteria locală. Mai e un medic care, la fel, trăieşte pe simbrie de la contribuabili, cei împotriva cărora a votat de atâtea ori. Gravitatea lucrurilor este că investitorii erau interesaţi să acceseze fonduri europene. Pesediştii pot spune acum, văzând ce gafă imensă au făcut, că vor reveni asupra deciziei, iar termenul final de depunere a documentaţiei privind cererea de finanţare este 23 aprilie. Ei cred probabil că în CL o fi vreo joacă de-a şoarecele şi pisica. Au zis ei că mai studiază, că nu ştiu ce mai fac… Una peste alta, atitudinea lor sfidătoare la adresa cetăţenilor din Drăgăşani nu mă miră. S-a demonstrat de atâtea ori că vin la şedinţe doar ca să-şi ia indemnizaţiile şi să execute ordinele de la Bleotu”, a acuzat primarul Gheorghe Iordache.

Organizaţia lui Vasile Bleotu a ajuns de râsul lumii

Potrivit afirmaţiilor sale, cele 9 hectare aparţin municipalităţii şi sunt poziţionate într-o zonă foarte bună, „pe unde va trece şoseaua de centură”, investiţie care începe anul acesta. „Investitorii aveau în scurt timp toate condiţiile, drum excelent, curent, apă, gaze, iar acest lucru îi motiva, zic eu. Acolo, aveam posibilitatea să extindem investiţiile pe încă 9-10 hectare, teren pe care în acest moment, ca şi pe celălalt, pasc nişte gâşte. Aveam ocazia să facem un parc industrial extraordinar, dar consilierii PSD şi-au bătut joc şi de această şansă. Indivizii ăştia sunt nişte mincinoşi, nişte clone jenante. După mine, toate grupările PSD din România reprezintă clonele comunismului. Dar ştiţi că, de regulă, clonele nu au viaţă multă, iar faptul că sunt dotate cu puţină inteligenţă le face să dispară repede. La cum gândesc şi acţionează, vor fi sancţionaţi drastic de către cetăţeni la alegerile din iunie. Numai un om nesănătos, care a jurat pe Biblie că va susţine interesul comunităţii, votează împotriva unei iniţiative menită să dezvolte oraşul, să crească nivelul de trai şi visteria locală. Regret că, în structurile cheie ale municipiului, au ajuns şi nişte golani şi neaveniţi. Nu înţeleg cum mai au tupeu să se ducă la uşile oamenilor pentru a le cerşi voturile. Habar n-au de programele europene, dar speră să le sucească minţile oamenilor cu 8-10 pui. Aşa au promis, câte zece pui de fiecare familie care-i votează. Probabil că au furat puii respectivi de undeva, că la cât de lacomi sunt nu şi-ar rupe ei de la gură pentru a le da altora. Sunt de râsul lumii! Grupul PSD de la Drăgăşani aşa a ajuns – de râsul lumii!”, a mai adăugat edilul din Drăgăşani. El a menţionat că, în ultimii patru ani, din totalul hotărârilor CL, în peste 90 la sută din cazuri, reprezentanţii PSD au votat împotrivă. „Măcar de ar fi venit cu alte propuneri, proiecte şi soluţii dacă ale noastre, mă rog, nu le păreau lor bune. Bineînţeles, nu i-a dus mintea, pentru că au pus în consiliu numai hahalere!”, a conchis Iordache. 
Eduard DULĂCIOIU