Administratie

Asociaţia Depresiunea Horezu a participat la Târgul de Turism al României

În perioada 27-30 martie, la Bucureşti a avut loc cea de-a XIX-a ediţie a Târgului de Turism al României, cel mai important târg de acest gen din ţară. Târgul s-a desfăşurat la ROMEXPO, în 6 pavilioane, reunind 342 expozanţi care şi-au prezentat ofertele şi pachetele turistice. Expozanţii au fost asociaţii profesionale, agenţii de turism şi tur-operatori, organizatori de congrese şi turism de afaceri, servicii de alimentaţie publică, structuri de cazare şi agrement. Dimensiunea internaţională a târgului a fost dată de participarea a numeroase ţări, printre care Austria, Bulgaria, Egipt, Grecia, Thailanda, Norvegia, Germania, Spania, Malta, Tunisia etc.

În urma bunelor rezultate obţinute în urma participărilor anterioare, Asociaţia Depresiunea Horezu a răspuns pozitiv invitaţiei lansate de către Romexpo şi Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Industrie, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale de a fi prezentă şi anul acesta cu destinaţia turistică Oltenia De Sub Munte. Aflată la a 5-a participare la târgurile de turism organizate de către ROMEXPO Bucureşti, destinaţia Oltenia De Sub Munte a devenit o prezenţă tradiţională la acestea.
Sub denumirea de Oltenia De Sub Munte, au fost  prezentate vizitatorilor varietatea ofertei turistice: evenimentele, mănăstirile, bisericile, Culele, legendele şi tradiţiile, frumuseţile naturii, ariile protejate şi nu în ultimul rând, pachete turistice ale operatorilor din zonă. De asemenea, în stand au fost prezentate obiecte de ceramică, lemn, covoare olteneşti ţesute manual şi costume populare, demonstrând frumuseţea meşteşugurilor şi tradiţiilor. Cu această ocazie, au fost prezentate materiale care îndeamnă vizitatorii să aleagă Oltenia De Sub Munte ca viitoare destinaţie pentru vacanţele lor. Au fost interesate de oferta oraşului Horezu peste 200 de agenţii de turism, standul localităţii fiind singurul care a reprezentat judeţul Vâlcea ca destinaţie turistică. În cadrul forumului de „Bune practici în turismul românesc”,  (http://www.forum-turism.org/), în prezentarea „Dezvoltare durabilă în turism. Destinaţii de excelenţă şi proiecte internaţionale”, a fost evidenţiată implicarea Asociaţiei Depresiunea Horezu şi a Primăriei Horezu ca un bun exemplu de întărire a capacităţii instituţionale în privinţa turismului. Un alt punct important a fost înfiinţarea Uniunii Asociaţiilor Destinaţiilor Turistice din România care îşi propune dezvoltarea şi promovarea turismului în destinaţiile pe care structurile membre le reprezintă, din care Asociaţia Depresiunea Horezu şi Asociaţia Oltenia de Sub Munte sunt membri fondatori. Asociaţia Depresiunea Horezu consideră participarea la acest târg ca o oportunitate valorificată pentru un impact pozitiv asupra sezonului turistic de vară şi o şansă în promovarea oraşului Horezu, a judeţului Vâlcea şi a Olteniei De Sub Munte, zonă care tinde să devină o destinaţie turistică de marcă. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button