Acasă Politica Mircia Gutău va prelua şefia organizaţiei judeţene a PD-L

Mircia Gutău va prelua şefia organizaţiei judeţene a PD-L

51
0

• Asta dacă Jurcan&Co nu ies basma curată din alegerile locale
• primarul Râmnicului spune că nu-şi doreşte o astfel de funcţie

Tot mai multe voci din interiorul PD-L dau ca sigură instalarea lui Mircia Gutău, în prezent lider al filialei municipale Râmnicu Vâlcea, în fruntea organizaţiei judeţene a partidului, în locul actualului preşedinte, Dorel Jurcan. Aceleaşi voci acreditează ideea că rezultatele pe care actuala conducere a organizaţiei judeţene la va obţine cu ocazia alegerilor locale nu se vor ridica la înălţimea aşteptărilor liderilor de la centru ai PD-L.

Unul dintre cele mai influente personaje de la vârful partidului, Elena Udrea, cea care de altfel şi răspunde într-o bună măsură de rezultatele de la Vâlcea, a spus în urmă cu circa o lună că în cazul în care scorul PD-L Vâlcea va fi unul similar celui de la alegerile europarlamentare, adică sub media la nivel naţional, se va lăsa cu sancţiuni drastice, care ar putea culmina cu demiteri la vârful organizaţiei vâlcene.

În aceste condiţii, dacă Dorel Jurcan&Co nu reuşesc să se mobilizeze şi să scoată un scor rezonabil, PD-L Vâlcea ar putea avea o nouă conducere, interimară, chiar dacă în mod oficial alegerile în sânul partidului vor avea loc în 2009 sau chiar 2010. Cum vectorul de imagine la nivelul PD-L Vâlcea este incontestabil primarul Râmnicului, Mircia Gutău, este lesne de înţeles că acesta este principalul pretendent la ocuparea funcţiei de preşedinte interimar la judeţ. De altfel, chestiunea înlocuirii lui Jurcan cu Gutău s-a pus şi după alegerile europarlamentare, însă fuziunea PD cu PLD a salvat pentru moment scaunul actualului preşedinte al organizaţiei judeţene. Un nou eşec ar fi însă fatal pentru Dorel Jurcan, acesta resemnându-se într-o oarecare măsură cu situaţia. Surse de încredere din partid ne-au declarat că însuşi Jurcan i-ar fi propus lui Gutău să preia organizaţia, însă din motive necunoscute acesta din urmă a refuzat. În legătură cu această problemă, l-am întrebat zilele trecute pe Mircia Gutău dacă îşi doreşte o astfel de funcţie. Răspunsul a fost unul negativ, primarul Râmnicului argumentându-şi poziţia prin aceea că o asemenea responsabilitate ar trebui să cadă mai degrabă în sarcina unui lider judeţean, care nu deţine atribuţii la nivelul unei localităţi. La rândul său, Dorel Jurcan a infirmat în cadrul unei conferinţe de presă eventuale schimbări la vârful organizaţiei judeţene, declarându-se convins de faptul că PD-L va reuşi să obţină la alegerile locale un scor foarte bun, care-i va permite să se situeze deasupra PSD şi PNL. Scorul fixat de conducerea judeţeană a PD-L pentru locale este de 40%, adică dublu faţă de cel obţinut în urmă cu patru ani.
Octavian HERŢA