Liga Nationala

Certitudini din vara la HC Oltchim

Certitudini din vară la HC Oltchim

 

* Au semnat Ionela Gâlcă şi Valentina Elisei

* lista achiziţiilor rămâne deschisă

 

Săptămâna trecută, conducerea clubului HC Oltchim a reuşit s-o convingă pe Ionela Gâlcă, pivotul titular al naţionalei României, să semneze pentru gruparea vâlceană. Gâlcă joacă acum la Nîmes, în Franţa, iar înainte de a ajunge în ţara fostei campioane mondiale a mai jucat la Tomis Constanţa şi Podravka Koprivnica (Croaţia). Ea urmează să devină jucătoarea echipei prezidate de Ioan Gavrilescu de la 1 iulie 2006, contractul fiind semnat pe o perioadă de doi ani de zile. Pentru a reveni în ţară, Gâlcă a refuzat oferte venite de la alte echipe din campionate puternice ale Europei.

Steluţa Luca şi Luminiţa Huţupan-Dinu au anunţat că revin la Oltchim

După vizita făcută în Danemarca, ţară în care soţia sa, Steluţa, joacă handbal, preşedintele secţiei de handbal de la CS Oltchim, Andrei Luca s-a întors cu o veste bună. A reuşit, după discuţii prelungite, să-i convingă pe oficialii clubului FCK Copenhaga să o lase pe fosta jucătoare a Oltchim-ului să revină acasă din vara viitoare. Faptul că Steluţa Luca se va întoarce după patru ani la Oltchim confirmă ipotezele alcătuirii din sezonul viitor a unei trupe de vis la Vâlcea. Deja se cunoaşte că şi-a mai dat acordul verbal pentru a fi transferată la formaţia vâlceană portarul Luminiţa Huţupan-Dinu. Din păcate, Andrei Luca nu a primit însă răspunsuri favorabile din partea altei jucătoare vizate de HC Oltchim, unguroaica Eszter Siti, coechipieră cu Steluţa la FCK Copenhaga. În continuare se aşteaptă un răspuns favorabil din partea celei mai bune extreme dreapta din lume, sud-coreeanca Sun-Hee Woo (27 ani, 1,72 metri înălţime), tot pentru un transfer din vară, căreia i se pregăteşte chiar un salariu superior celui pe care-l are la actuala sa echipă de club, Samcheok City Hall. Altfel, aşa cum se ştie, oficialii vâlceni poartă discuţii şi cu alte jucătoare valoroase, atât românce (Narcisa Lecuşanu, Aurelia Stoica-Brădeanu, etc), cât şi „straniere” (portarul Maria Sidorova).

 

O vor şi pe Urdea

Altfel, mai trebuie spus că oficialii vâlceni caută acum şi pe alte „pieţe” câteva jucătoare, care să ajungă la Oltchim din vară. Preşedintele secţiei de handbal a clubului vâlcean, Andrei Luca, va efectua o vizită de lucru în Germania, acolo unde se pare că le va urmări şi va purta negocieri cu unele handbaliste ce evoluează în campionatul acestei ţări. Se ştie că-n întrecerea internă din Germania joacă extrema dreaptă Magdalena Urdea, fostă jucătoare la Oltchim în urmă cu câţiva ani, colegă de generaţie cu Steluţa Luca şi Luminiţa Huţupan-Dinu. Pe vremea aceea, pe postul de extremă dreapta, Urdea avea o concurentă de primă mână, care era preferată de antrenorii de atunci ai echipei vâlcene: Cristina Vărzaru.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button