Administratie

Primarul Ionel Dragu vrea o comună curată şi modernă

Pentru a aduce mai aproape de civilizaţie localitatea pe care o administrează, primarul din Măldăreşti, Ionel Dragu, are în vedere implementarea unor proiecte ce ţin de salubrizarea comunei şi, nu în ultimul rând, de dotarea instituţiilor publice cu echipamente IT. „Avem în vedere implementarea proiectului  de dotare cu echipament IT şi formarea competentă a personalului în vederea procesului de modernizare a administraţie la nivel local. Consider că este un proiect capital ce va contribui enorm la dezvoltarea localităţii pe viitor. De asemenea, suntem în ultima fază cu lucrările la clădirea veche a Şcolii cu clasele I-VIII din Măldăreşti şi aici  mă refer la reparaţii capitale pentru a aduce instituţia de învăţământ la standarde europene”.

Primarul localităţii a mai declarat că toate drumurile vor deveni accesibile pentru că este pe punctul de a demara o lucrare de asfaltare şi de iluminare a lor. „Este în derulare investiţia cu privire la poduri, podeţe şi punţi pietonale de pe întreaga comună. Două dintre cele cinci obiective ce ţin de acest segment au fost aproape finalizate şi aici mă refer la podeţele din Valea Ţiganului şi Buleni, iar la un alt podeţ din satul Zamfir lucrările au fost deja demarate. Continuăm programul de pietruire cu macadam şi pietriş a drumurilor din localitate cât şi refacerea şanţurilor din satele Telecheşti, Necşoaia şi cătunele Crângu Orli şi Ciupa. În ceea ce priveşte asfaltarea, suntem pe punctul de a elabora documentaţia necesară în vederea atribuirii contractului de lucrări pe DC 140 Măldăreşti – Măldăreştii de Jos. Totodată, avem în vedere modernizarea sistemului de iluminat public pe suprafaţa întregii localităţi şi urmează să atribuim contractul de lucrări în urma procedurilor de selectare a ofertelor depuse”, a declarat primarul din Măldăreşti.
Un alt proiect pe ordinea de zi a lui Ionel Dragu este şi programul de colectare a deşeurilor. „Este un aspect ce ţin în primul rând de gradul de civilizaţie şi, de aceea, vreau ca localitatea să fie una salubră. În această privinţă, avem derulat un proiect în cadrul Programului PHARE ce se referă la colectarea selectivă a deşeurilor”, a încheiat edilul Ionel Dragu.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button