Acasă Liga IV Echipa lui Dobrin Ionescu vrea să contrazică prezicerile

Echipa lui Dobrin Ionescu vrea să contrazică prezicerile

77
0

Olteţul Zătreni – Viitorul Rm. Vâlcea 1-1 (1-0)

După primele etape desfăşurate în această primăvară spuneam că deja încep să se contureze lucrurile în ceea ce priveşte echipele care vor retrograda în acest sezon. Printre „favoritele” la retrogradare se afla, pe lângă FC Govora, Forestierul Băbeni, Luncavăţul Popeşti, şi Viitorul Rm. Vâlcea. Singura formaţie din subsolul clasamentului care beneficia de încrederea tuturor, nu doar a noastră, era Topologul Nicolae Bălcescu. Însă lucrurile se complică. Pe măsură ce trece timpul, apar tot felul de situaţii imprevizibile de genul înfrângerii echipei lui „Pendy” Cherăscu la Şirineasa (în faţa Luncavăţului) sau a rezultatului de egalitate de la Zătreni dintre Olteţul şi Viitorul Rm. Vâlcea care schimbă cu totul datele problemei. Acest punct obţinut de băieţii lui Dobrin Ionescu şi Vali Chiriac au menirea de a creşte încrederea în echipă, că va reuşi să-şi îndeplinească obiectivul, acela de a rămâne în continuare în Liga a IV-a şi după terminarea acestui campionat.

Este surprinzător rezultatul nu pentru că Olteţul Zătreni ar fi o echipă imbatabilă, însă este cunoscut faptul că pe teren propriu băieţii din comuna primarului Liţoiu se simt cel mai bine. În plus, pe teren propriu n-a reuşit să-i învingă nici măcar Energia Malaia, una dintre grupările care au impresionat în acest sezon. Dar acum s-a întâmplat să trateze meciul cu mai multă lejeritate, lucru de care Viitorul a profitat. A trebuit, însă, să aştepte o repriză şi mai bine de atât pentru a se bucura pentru punctul de la Zătreni. Desfăşurarea primei părţi a meciului nu le dădea prea multe şanse băieţilor lui Ionescu. Olteţul a avut câteva ocazii importante, ratări multe, însă şi un gol, marcat de Niţă. Aşa s-a şi încheiat repriza, cu echipa gazdă în avantaj. Dar rezultatul s-a menţinut doar până prin minutul 60 când ambiţia şi presiunea exercitată de echipa oaspete au adus golul Viitorului, ce a contat pentru scorul de 1-1. Aşa s-a şi încheiat până la urmă meciul. Niciuna dintre ocaziile celor două grupări nu s-au mai concretizat pe tabela de marcaj.
„Am crezut că e un meci uşor, l-am tratat ca atare şi rezultatul s-a văzut. Am jucat bine în prima repriză, am reuşit să şi marcăm, dar nu ştiu ce s-a întâmplat în partea a doua a meciului că s-au cam prostit ai meci. Echipa adversă a jucat cu ambiţie şi chiar putea pleca cu toate cele trei puncte de la Zătreni”, a precizat la sfârşit reprezentatul gazdelor, Nicolae Vîlcu. (Laurenţiu SIMA)