Acasă Administratie Turcii sunt interesaţi să construiască o fabrică de îmbuteliere a uleiului de...

Turcii sunt interesaţi să construiască o fabrică de îmbuteliere a uleiului de măsline în Râmnic

81
0

În perioada 9-15 martie, o delegaţie din cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, condusă de primarul Mircia Gutău, s-a deplasat în Turcia, în vederea semnării acordului de înfrăţire cu oraşul Aydin. Semnarea documentelor a avut loc marţi, 11 martie, la primăria din Aydin, în prezenţa primarului Ilhami Ortekim, a prefectului oraşului Aydin, Mustafa Malay şi a consulului general al României în Turcia, Mircea Neaţă.     
Înfrăţirea celor două oraşe a pus bazele dezvoltării relaţiilor economice, sociale şi culturale între cele două oraşe. În perioada următoare, în Turcia va pleca un grup de copii de la şcolile din municipiu, într-un schimb de experienţă, iar la sfârşitul lunii martie o delegaţie formată din oameni de afaceri din Vâlcea se va întâlni la Aydin cu oameni de afaceri turci.

Ca urmare a acestei întâlniri, este posibil ca în perioada următoare la Râmnicu Vâlcea să se construiască o fabrică de îmbuteliere a uleiului de măsline produs în Turcia. În cadrul acestei deplasari, primarul Mircia Gutău s-a întâlnit şi cu o delegaţie  a oamenilor de afaceri din Ankara, care lucrează în domeniul construcţiilor şi care s-au arătat disponibili să investească în România. Din delegaţia condusă de Mircia Gutău au făcut parte viceprimarul Constantin Monceanu, consilierii locali Ion Nuică, Romeo Rădulescu, Teodosie Filip, Valer Tudor, Ion Matei, Ioan Florescu, Marin Popescu şi profesorul Ion Urea, de la Universitatea Spiru Haret din Râmnicu Vâlcea. Conducerea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea mulţumeşte consulului general al României în Turcia, Mircea Neaţă, care a avut rolul primordial în realizarea înfrăţirii celor două oraşe.