Acasă Administratie Primarii din Horezu, Brezoi şi Călimăneşti s-au întâlnit cu Băsescu şi Tăriceanu

Primarii din Horezu, Brezoi şi Călimăneşti s-au întâlnit cu Băsescu şi Tăriceanu

50
0

In perioada 12 – 15 martie, la Hotel Rin Grand din Bucureşti, s-a desfăşurat cea de-a XV-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR). Înaltul forum din acest an, s-a bucurat de prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu şi a primului ministru, Călin Popescu Tăriceanu, aceasta fiind încă o dovadă a importanţei de care se bucură această structură asociativă şi a rolului de partener de dialog pe care l-a câştigat de-a lungul celor 15 ani de existenţă. Evenimentul a reunit peste 200 de participanţi, primari din oraşele din întreaga ţară, un însemnat număr de invitaţi de la structuri asociative similare din străinătate, precum şi principalii parteneri de dialog din cadrul ministerelor şi agenţiilor guvernamentale. Au fost prezenţi şi primarii a trei localităţi vâlcene – Horezu, Brezoi şi Călimăneşti, doi dintre aceştia primind şi distincţia de „Primarul Anului”.

Evenimentul din acest an a dezbătut teme importante pentru oraşele mici şi mijlocii din întreaga ţară, precum: mizele intercomunalităţii – dezvoltarea de servicii publice eficiente; asistenţa socială – eficientizată prin parteneriat local-naţional; instrumente financiare pentru dezvoltarea locală – rolul autorităţilor naţionale şi judeţene; democraţia participativă – întărirea relaţiei autoritate publică/cetăţean; implementarea sistemelor de management al calităţii; întărirea parteneriatelor între oraşele mici şi schimbul de bune practici. La Adunarea Generală, oraşul Horezu a fost reprezentat de primarul Gheorghe Niţă, vicepreşedinte pe Regiunea 4 Sud-Vest Oltenia şi membru al Consiliului Director al AOR, care a participat la dezbaterile a două ateliere de lucru; „Mizele intercomunalităţii – dezvoltarea de servicii publice eficiente” şi „Instrumente financiare pentru dezvoltare locală – rolul autorităţilor judeţene şi naţionale”. La închiderea lucrărilor, tuturor participanţilor li s-au înmânat diplome de participare.
La întoarcere, primarul Gheorghe Niţă, a declarat: „Primarii de oraşe din judeţul Vâlcea au fost bine apreciaţi pentru munca depusă pe parcursul anului trecut în comunităţile pe care le conduc, precum şi în cadrul asociaţiei, doi dintre aceştia, doamna Elena Corotchi – primarul oraşului Brezoi şi domnul Ilie Amuzan – primarul oraşului Călimăneşti, fiind recompensaţi cu distincţia „Primarul anului 2007”.