Fără categorie

De râsul curcilor: Vieru se dă sărac lipit pământului

Imediat după ce am publicat, în urmă cu o săptămână, un articol prin care arătam că doar patru consilieri judeţeni şi-au completat declaraţiile de avere pentru anul 2008, am constatat că numărul acestora s-a triplat: alţi 7 consilieri judeţeni au hotărât să respecte principiul transparenţei, postându-şi pe site-ul Consiliului Judeţean aceste documente. Aceştia sunt: Romulus Bulacu, Mihail Crânguş, Iuliana Moise, Nicolae Pătru, Constantin Rădulescu, Gheorghe Vieru şi Samoil Vâlcu. Nu s-au grăbit să-şi posteze declaraţiile de avere tocmai şefii instituţiei, precum şi directorii de departamente.

Se ştie că unul dintre cei mai avuţi consilieri judeţeni este fostul pesedist, actualmente democrat-liberal, Gheorghe Vieru. Totuşi, declaraţia sa de avere este cel puţin ciudată, din aceasta reieşind că Vieru nu este decât un biet profesoraş care trăieşte din salariul său şi al soţiei. Potrivit declaraţiei de avere, Vieru deţine aproape 6 hectare de teren în Drăgăşani, o casă de locuit în acelaşi oraş, un Seat Cordoba achiziţionat în 2007. Nici urmă de conturi bancare, nici urmă de bijuterii sau obiecte de valoare! Aproape că-ţi vine să-i plângi de milă omului, dacă nu ai şti cum stau lucrurile de fapt.

Nu la fel de modest se dă colegul său de partid, Romulus Bulacu. Acesta deţine terenuri, case şi apartamente, conturi bancare precum şi acţiuni la societăţi comerciale. Numai acestea din urmă se ridică la zeci de miliarde de lei vechi. În schimb, Iuliana Moise zice că nu are nici terenuri, nici maşini, în schimb se laudă cu bijuterii de 10.000 euro!

La acestea se adaugă niscaiva economii „pe persoană fizică” de câteva sute de milioane de lei. În realitate, Iuliana Moise este una dintre cele mai bogate femei de afaceri din judeţul Vâlcea, chiar domnia sa recunoscând că averea familiei sale este de ordinul milioanelor de euro. Samoil Vâlcu nu este nici el un om sărac: deţine un teren, două apartamente, un spaţiu comercial, o maşină şi un cont bancar de aproape un miliard de lei vechi. În plus, în 2007 familia Vâlcu a încasat sume frumoase din salarii, acestea depăşind un miliard de lei. Nici peremistul Nicolae Pătru nu este muritor de foame. Acesta deţine mai multe terenuri, case şi apartamente, însă spune că trăieşte doar din pensia soţiei. Şi despre Pătru se ştie că este cu adevărat un om bogat, averea sa fiind una de invidiat chiar şi de către bogătaşii din Top 300. Cât despre pesedistul Costi Rădulescu, lucrurile sunt simple: acesta s-a mulţumit să completeze toate rubricile din declaraţia de avere cu IDEM 2007. Cu alte cuvinte, nimic nu s-a schimbat în ultimul an pentru preşedintele TSD Vâlcea. Nici un ban în plus, nicio mişcare, nimic? Surprinzător, liberalul Mihail Crânguş demonstrează că nu a pierdut timpul de pomană: terenuri, case şi maşini, aşa cum îi stă bine omului gospodar. Îi aşteptăm şi pe ceilalţi consilieri judeţeni să urmeze exemplul colegilor şi să dea dovadă de transparenţă.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button