Acasă Liga IV ŞTIRI – Liga a IV-a

ŞTIRI – Liga a IV-a

71
0

Dinamo Horezu – CSM II Rm. Vâlcea
Pentru cine va „trage clopotele” Mangalagiu?

Cu toate transferurile făcute antrenorul liderului Ligii a IV-a, Emil Popescu, se temea de primele două meciuri din această primăvară, cu Alma Lex şi CSM II Rm. Vâlcea. Spunea la momentul respectiv că primele trei etape vor fi decisive pentru viitorul echipei sale în acest campionat şi dacă vor reuşi să treacă cu bine de aceste jocuri, incluzându-l şi pe cel din etapa a III-a, cu ocupanta locului secund, atunci vor avea un punct de plecare. Însă asta nu înseamnă că se vor vedea deja campioni. Cum spunea Popescu, pepenele se mănâncă pe felii. Aşa că dinamoviştii lui Dan Mazilu, după victoria de la Drăgăşani, se gândesc mai întâi la primul adversar înaintea confruntării directe cu principala contracandidată din lupta pentru un loc la barajul de promovare în Liga a III-a. Vor juca la Fîrtăţeşti cu CSM II, grupare ce a pierdut în runda precedentă pe teren propriu în faţa celor de la AS Şirineasa.

Acum însă este aşteptată o replică mai bună a băieţilor antrenaţi de Gabi Mangalagiu. Deşi antrenorul „municipalilor mici” a negat acest lucru, în tur s-a vorbit că echipa a doua din Zăvoi ar încerca oarecum să mai netezească drumul spre îndeplinirea obiectivului al uneia dintre formaţiile din Râmnic favorită la promovare. După meciul de sâmbătă, de la Fîrtăţeşti, vom putea trage o concluzie şi în privinţa acestui aspect.

CSM Drăgăşani – Olteţul Zătreni
Gazdele vor să rămână pe podium

Sâmbătă, 8 martie, echipa poliţistului Nicolae Vîlcu va sărbători ziua femeii la Drăgăşani, unde este programată să întâlnească CSM-ul din localitate. Ambele echipe au reuşit să se impună în etapa precedentă, drăgăşenenii în mod categoric, cu 5-0 în faţa Sportului, în timp ce Olteţul a reuşit să treacă cu 2-0 de un adversar, Energia Malaia, considerat incomod de majoritatea echipelor de Liga a IV-a. Şi unii şi alţii au moralul bun, diferenţa urmând a fi făcută de ambiţie şi concentrare. Bineînţeles că favorite sunt gazdele, însă este de aşteptat ca CSM-ul să aibă un meci mai greu decât cel de la Mihăeşti, cu Sportul. Însă, în mod normal, la pretenţiile pe care le au, drăgăşenenii nu ar trebuie să se teamă de Olteţul Zătreni. Ideea este că, dacă vor să ţină pasul cu primele două clasate, nu au voie să piardă un astfel de meci. 

Energia Malaia – Luncavăţul Popeşti
Face Bora concesii lui Catargiu?

 Ambele echipe au nevoie de o victorie ca de aer. Gazdele, în speţă Energia Malaia, pentru a ieşi din perioada proastă pe care o traversează şi care persistă încă din finalul turului de campionat, iar Luncavăţul Popeşti pentru a ieşi din zona „nisipurilor mişcătoare” din partea de jos  clasamentului. Băieţii antrenaţi de Lucian Catargiu n-au luat ca etalon al valorii echipei de acum meciul cu Forestierul Băbeni în care practic au defilat datorită absenţei unui adevărat adversar, considerând că partida de la Malaia va fi un test real pentru a-şi da seama dacă lucrurile s-au schimbat în bine faţă de prima parte a campionatului. Dacă ar fi băgat la pariuri sportive, Energia Malaia – Luncavăţul Popeşti ar reprezenta unul dintre meciurile la care nu prea ştii ce pronostic să iei. Totuşi, probabil că un „1x” ar fi realist.

Viitorul Rm. Vâlcea – Sportul Rm. Vâlcea
Cine pierde, începe să aibă emoţii

Greu de anticipat un rezultat şi la această partidă. Ambele grupări se află în suferinţă, una datorită poziţiei ocupate în clasament, iar cealaltă din cauza subţierii lotului. Echipa lui Dobrin Ionescu are totuşi avantajul de a fi început bine această a doua parte a campionatului, cu un rezultat de egalitate în deplasare, în condiţiile unui lot restrâns de jucători pe care s-a putut baza. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Sportul, de al cărei spirit de luptătoare pare a se fi ales praful o dată cu înfrângerea categorică, cu 5-0, administrată de drăgăşenenii de la CSM în runda inaugurală a primăverii. După cum au arătat lucrurile în etapa precedentă, s-ar putea spune că Sportul are norocul de a fi acumulat în tur puncte suficiente. Altfel, le-ar fi fost greu să reziste în acest campionat. Totuşi, varianta ca fosta campioană a judeţului să intre până la urmă în „hora retrogradării” nu este încă exclusă. Rămâne de văzut dacă va fi „lăsată” de celelalte formaţii mai slab clasate, printre care se numără şi Viitorul Rm. Vâlcea.

Minerul Berbeşti – Flacăra Horezu
Trupa lui Ilinca ţinteşte locul 4

Altădată se puteau vehicula multe variante despre acest meci. Atât Minerul Berbeşti, cât şi Flacăra Horezu s-au aflat o dată în lupta pentru titlul în Liga a IV-a. La momentul confruntării conta mult şi situaţia fiecăreia dintre cele două. Dacă Minerul Berbeşti era mai bine clasată sau Flacăra Horezu avea ca obiectiv promovarea. Exista o oarecare relaţie de prietenie pe baza căreia se încerca a se profita. Acum, în condiţiile actuale, probabil că nu se mai face nici un fel de calcul. Flacăra nu este deocamdată în pericolul de a retrograda, însă nici „minerii” nu au o aşa mare nevoie de puncte. Pentru ei, lupta pentru primul loc a fost încheiată demult. Astfel, confruntarea din această săptămână dintre Minerul şi Flacăra va reprezenta un meci fără istoric, oarecum lipsit de importanţă pentru ambele grupări.

FC Govora – Alma Lex Drăgăşani
Oaspeţii vor să-i retrogradeze pe govoreni

Echipa din staţiune pare sortită eşecului. Datorită implicării autorităţilor locale, Mihai Ciobanu, singura persoană care nu a abandonat-o niciodată pe FC Govora, începuse să spere că lucrurile se vor schimba în bine pentru echipa sa, vor lua o altă turnură în această a doua parte a campionatului. Însă a fost de ajuns un singur meci pentru ca „omul bun la toate” de la Govora să se convingă de seriozitatea jucătorilor şi de ambiţia acestora de a rămâne în elita fotbalului judeţean. Deşi jucau cu una dintre contracandidatele la evitarea retrogradării, o parte dintre govoreni n-au înţeles importanţa jocului. Au lăsat greul pe umărul a opt jucători care n-au putut rezista în faţa echipei lui Laurenţiu Cherăscu. Aceştia au totuşi şansa de a se revanşa în această etapă când vor întâlni echipa jandarmilor din Drăgăşani. Un succes al govorenilor ar menţine încă vie speranţa salvării de la retrogradare.

Dinamo 2007 Rm. Vâlcea – Vartex Rm. Vâlcea
Campionatul, un preambul pentru meciul de „Cupă”

„Cupa” sau campionatul? Sau poate amândouă. Dinamo şi Vartex se vor întâlni de două ori până la finalul sezonului. Asta pentru că sorţii au decis ca acestea să se confrunte şi în Cupa României, nu doar în campionat. Dinamoviştii vâlceni au exemplul „câinilor” din Ştefan cel Mare. Dinamo – Vartex va fi un fel de Dinamo Bucureşti – Dacia Mioveni. Cele două grupări de Liga I şi-au împărţit victoriile. Una, cea cotată cu şanse mai mici de a se impune, a câştigat lupta din „Cupă”, în timp ce „alb-roşii” s-au impus în campionat. Dinamoviştii ar fi vrut şi una şi cealaltă, la fel cum se întâmplă probabil şi în cazul lui Laurenţiu Mustăţea. Numai că aici pentru ambele echipe pare mai important campionatul, asta pentru că cealaltă competiţie, Cupa României – faza judeţeană, în afară unor rezultate de palmares, nu aduce o calificare în Cupa UEFA sau ceva asemănător. În schimb, pentru Vartex o victorie în confruntarea din campionat ar conta pentru a se menţine încă departe de zona retrogradării, în timp ce „câinilor roşii” le-ar oferi siguranţa staţionării pe locul 4.

AS Şirineasa – Hidroelectra
Sporea şi compania pot deveni „arbitrul campionatului”

Primarul Dan Săraru a spus înaintea reluării campionatului că vrea cel puţin două puncte din prime două întâlniri, cu CSM II şi cu Hidroelectra. A obţinut mai mult decât se aştepta în meciul cu juniorii lui Gabi Mangalagiu. A plecat cu trei puncte de pe sinteticul  din Rm. Vâlcea. Ceea ce înseamnă că şi-a îndeplinit deja obiectivul fixat pentru începutul celei de-a doua părţi a campionatului. Meciul de sâmbătă, 8 martie, cu echipa de pe locul 2 va avea rolul de a confirma faptul că AS Şirineasa îşi doreşte să întreacă aşteptările. Are încă şansa de a demonstra că nu degeaba a fost numită cândva „arbitrul campionatului” sau „campioana provinciei”. Oricum, în această confruntare va reprezenta echipa care nu are nimic de pierdut, nu acelaşi lucru putându-se spune despre adversara sa.

Forestierul Băbeni – Topologul Nicolae Bălcescu
Pronosticul este previzibil. Rămâne doar problema scorului

Se pare că lucrurile tind a se stabili încă de acum în subsolul clasamentului. În primele două runde deja au avut loc o seamă de confruntări directe între candidatele la evitarea retrogradării. Acum, după ce în etapa trecută a învins-o fără probleme pe FC Govora, gruparea lui „Pendy” Cherăscu, Topologul Nicolae Bălcescu, va da piept cu o altă echipă din subsolul clasamentului: Forestierul Băbeni, zdrobită în meciul precedent de Luncavăţul Popeşti. Prin prisma acestui aspect, Topologul pare a fi capabilă de a câştiga la pas acest meci. De fapt, probabil că Laurenţiu Cherăscu şi compania îşi pun doar problema scorului cu care vor învinge la Băbeni. Este greu de crezut că băbenarii pot avea o tresărire de orgoliu, în condiţiile în care susţinere nu prea au, jucători de Liga a IV-a nu mai sunt, ci doar nişte juniori fără experienţă.
Laurenţiu SIMA