Diverse

Nu vă bateţi joc de sistemul competiţional!

Propuneri bune există, dar cine le ia în seamă?

În ultima vreme, preşedintele Cosnatntin Pintilie a căutat să pozeze în victimă a presei, a criticilor publicate de ARENA. În realitate aceste critici nu vin de la redactori, ci de la oamenii de fotbal şi de la unele persoane din structurile AJF Vâlcea care ne semnalează o serie întreagă de nereguli. „Voi ştiţi numai să criticaţi!” – spune Talibanul încercând să arunce cu noroi în ARENA şi să lase de înţeles că nu contribuim astfel cu nimic la dezvoltarea fotbalului judeţean. Se înşeală, iar discursul lui nu trebuie să mai fie crezut de delegaţii echipelor. Cum adică, ARENA ştie doar să critice? Să vadă preşedintele AJF Vâlcea că ARENA este singura publicaţie ce şi-a făcut un scop din promovarea fotbalului judeţan. Suntem singura publicaţie ce a avut cronici de la aproape toate meciurile din Liga a IV-a, sporind astfel popularitatea unui campionat tras în mocirlă de modul cum este condus fotbalul judeţean.

Suntem publicaţia care a prezentat aproape toate realizările oamenilor de fotbal din judeţ, din banii cărora Pintilie şi ai lui îşi iau salarii şi indemnizaţii. Am promovat realizările de la Malaia, Perişani, Mihăeşti, Şirineasa, Popeşti, Nicolae Bălcescu, Galicea, Olanu, Zătreni, Mateeşti, Horezu, Drăgăşani, Lăpuşata… şi să ne ierte oamenii de fotbal din localităţile pe care nu le-am amintit aici, dar despre care am scris de atâtea ori pozitiv pentru a-i ajuta să atragă finanţări, sponsori sau doar simpli suporteri. Am făcut propagandă fotbalului judeţean fără ca Asociaţia Judeţeană de Fotbal, beneficiara banilor băgaţi în sportul rege, să recunoască asta. Am criticat conducerea AJF Vâlcea pentru a le demonstra celor din fruntea instituţiei că prin modul în care lucrează nu se ridică la pretenţiile şi la valoarea oamenilor pe care-i conduc. Sunt primari care conduc localităţi cu mii de oameni şi sute de probleme, reuşind să-şi facă datoria foarte bine. Sunt oameni de afaceri care învârt miliarde, care ştiu legile şi aduc profit sau bunăstare pentru ei şi pentru angajaţii lor. Mai sunt şi oameni simpli, dar cu mare dragoste pentru fotbal, ce-şi rup din timpul sau bugetul lor pentru a susţine anumite echipe afiliate la AJF Vâlcea. Le cerem tuturor să facă o analiză „la rece” şi să-şi răspundă singuri la trei întrebări:
1. Este vinovată presa că sunt nereguli în fotbalul judeţean, sau este vinovată conducerea AJF care le tolerează şi vrea doar să le ascundă de opinia publică?
2. Se ridică la pretenţiile sau valoarea dumneavoastră şi merită, stimaţi oameni de fotbal din judeţ, să vă fie conducători cei ce sunt acum în fruntea AJF Vâlcea?
3. Sunt capabili să facă ceva pentru dezvoltarea fotbalului judeţean actualii şefi ai AJF?
Suntem convinşi că de fiecare dată răspunsurile sunt negative, cu greu putând da un răspuns afirmativ celor trei întrebări. La fel cum tot negativ veţi răspunde dacă cineva vă va întreba: Are conducerea AJF Vâlcea demnitatea să-şi dea demisia în bloc?
Încheiem prin a semnala un aspect important din ediţia de azi a publicaţiei ARENA: noi am relatat cu amănunte concrete cum ar trebui să arate un sistem competiţional şi cum să se facă trecerea de la actualul sistem la cel propus de un om de fotbal şi susţinut de noi. Am demonstrat prin publicarea acestuia că AJF Vâlcea este incapabilă să explice clar ce vrea, iar cei ce au înţeles totuşi câte ceva din propunerile AJF-ului îşi dau seama că ele nu urmăresc binele fotbalului judeţean, ci doar rotunjirea veniturilor Asociaţiei. Am mai demonstrat şi faptul că ARENA nu critică de dragul de a critica, ci vine cu propuneri concrete de îmbunătăţire a fotbalului judeţean, noi neavând nimic personal cu nimeni, ci doar o luptă cu incompetenţa şi dictatura instaurată. De asemenea, se vede clar că, apelând la ARENA, oamenii de fotbal din judeţ nu au încredere în conducerea AJF Vâlcea şi ştiu că acolo propunerile lor nu sunt luate în seamă. De aceea au apelat la presă! Credeţi că „Varianta de la Zătreni” cum am numit-o noi, sau „Varianta din ARENA” cum au numit-o unii oameni de la AJF, fiind una şi aceeaşi, va fi luată în considerare de către conducerea AJF Vâlcea? Va supune AJF-ul atenţiei oamenilor de fotbal din judeţ, la Adunarea Generală, şi propunerea cu trei eşaloane: Elită – o serie de 16 echipe plus juniori, Onoare – două serii a câte 14 echipe şi Promoţie – trei serii a câte 12-14 echipe?
Vă spunem noi de pe acum: nu o va propune deloc sau o va propune în aşa fel încât să nu fie aprobată, pentru a arăta ei că sunt mai deştepţi decât cei pe care-i conduc!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button