Liga V

„Cu jucători doar din Galicea, am fi fost «ciuca bătăilor»”

• viceprimarul Florea Udrea crede că Topologul nu s-ar fi aflat în prima jumătate a clasamentului dacă ar fi avut în echipă doar localnici

De câţiva ani încoace Topologul Galicea tot încearcă să dea „marea lovitură” în fotbalul organizat şi anume să promoveze în eşalonul de elită judeţean. A făcut toate eforturile pentru a ajunge în Liga a IV-a, însă toate au fost în zadar. Viceprimarul Florea Udrea, cel care se ocupă îndeaproape de echipă, a încercat să creeze o grupare puternică, capabilă să lupte pentru primul loc în Liga a V-a, în parte a şi reuşit acest lucru, însă nu a fost de ajuns. De fiecare dată a existat un adversar de neîntrecut, care s-a interpus în calea grupării din Galicea. Totuşi, Topologul s-a numărat printre formaţiile care s-au evidenţiat prin rezultate în fotbalul organizat. Iar acest lucru a fost posibil, crede viceprimarul, graţie ideii de a crea o echipă mixtă, din localnici şi „extracomunitari”.

„La început ne-am gândit să formăm o echipă doar cu jucători din comună. Însă ne-am dat seama că asta ar fi însemnat să fim «ciuca bătăilor» în campionat. Acum majoritatea jucătorilor sunt din Rm. Vâlcea şi de prin alte comune”, ne-a mărturisit Florea Udrea. Pentru a ajunge aici a fost nevoie şi de anumite eforturi, destul de importante, în special cele legate de latura financiară. Edilul din Galicea ne-a explicat şi de ce este atât de greu de ţinut o echipă cu pretenţii în fotbalul organizat: „Dacă vrei să ai o echipă competitivă, trebuie să aduci jucători din afara localităţii. Nu poţi să-i convingi să joace, dacă nu le oferi ceva în schimb. Astăzi nu se mai joacă fotbal doar din plăcere. Majoritatea jucătorilor au pretenţii financiare. În plus, trebuie să le asiguri transportul şi multe alte condiţii”. La Galicea, aceste condiţii au fost asigurate în parte, de primărie, care s-a ocupat de cheltuielile legate de baremurile de arbitraj, însă cel mai important aport în susţinerea fotbalului din localitate l-a adus viceprimarul Udrea, prin implicarea în toate celelalte probleme cu care se confruntă o echipă la acest nivel. În afara Primăriei, a mai fost sprijinit de firma Traffic şi de un „om de bine” care lucrează în Italia. Din partea acestora, Topologul Galicea a beneficiat de echipamente sportive, de joc. Toate acestea au fost importante pentru dezvoltarea sportului în comună, însă nu suficiente. Udrea şi-ar dori o legislaţie care să ajute mai mult sportul, prin care firmele care investesc în fotbal să beneficieze de anumite facilităţi, să fie cumva mai motivate să sponsorizeze sportul, cultura şi toate celelalte astfel de activităţi.
Altfel spus, revenind la campionat, să mai menţionăm că în acest sezon, titlul pare a fi fost deja acontat de formaţia susţinută de primarul Stănică, AS Mihăeşti, lideră detaşată în seria I de la Onoare. În ciuda acestui lucru, oficialii formaţiei Topologul nu şi-au pierdut speranţa. Duminică, 3 februarie, gruparea din Galicea a avut programată prima întâlnire din acest an. Are la dispoziţie mai puţin de o lună de zile pentru a pregăti returul „de foc” ce se aşteaptă. Viceprimarul avea de gând chiar să întărească lotul pentru a mări şansele echipei din localitate, însă, din câte se pare, acum va trebui să-şi canalizeze eforturile pentru înlocuirea jucătorilor care sunt pe picior de plecare. Pe lângă acest lucru, oficialii din Galicea intenţionează ca în această perioadă să mai rezolve şi alte probleme legate de baza sportivă. Primarul Ion Năfliu şi vicele, Florea Udrea, au un proiect pentru modernizarea bazei sportive, însă până când se va da drumul programului şi vor fi demarate lucrările, va mai trece ceva timp. Au o problemă care nu mai poate fi amânată, cu barele porţilor. În turul campionatului au fost puşi în situaţii delicate datorită fragilităţii acestora, aşa că acum au decis să le schimbe. Pe lângă aceasta vor mai face şi alte investiţii pentru a se asigura că în sezonul viitor nu vor mai fi luaţi prin surprindere. Au în plan să aloce din buget pentru sport în acest an aproximativ 100 de milioane de lei vechi, dublu faţă de anul trecut, aşa că-şi permit să se gândească şi la performanţe mai notabile. (Laurenţiu SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button