Acasă Alte sporturi Victorii pe linie pentru voleibalistele soţilor Mărgărit

Victorii pe linie pentru voleibalistele soţilor Mărgărit

50
0

După ce săptămâna trecută echipele de volei feminin şi masculin, juniori I, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” s-au clasat pe locul secund în grupă, după un turneu disputat pe teren propriu în Sala Capela, săptămâna aceasta a venit rândul cadetelor să-şi demonstreze abilităţile tehnico-tactice în primul turneu din cadrul celei de-a doua faze a campionatelor şcolare. Fetele antrenate de Marius şi Nicoleta Mărgărit au întâlnit în prima zi a turneului, echipa Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, din Craiova, grupare pe care au învins-o cu scorul sec de 3-0 (25-18, 25-21, 25-20). Şi următoarele partide au fost câştigate: mai întâi împotriva celor de la CSŞ Lugoj, scor 3-0 (25-15, 25-23, 25-12), iar apoi în faţa fetelor din Cluj-Napoca, tot cu 3-0 (25-3, 25-4, 25-4). Dacă în meciul cu lugojencele scorul a fost oarecum normal, în ultima partidă, clujencele au avut o comportare mai mult decât modestă în faţa vâlcencelor, care au oferit celor prezenţi în sală o adevărată reprezentaţie de volei-spectacol.

La finele acestui turneu, gruparea vâlceană se situează pe prima poziţie în clasament cu trei victorii din tot atâtea partide, fiind urmată de Craiova, Lugoj şi Cluj. Marius Mărgărit, tehnicianul echipei de volei feminin s-a declarat foarte mulţumit de maniera de abordare a jocului din partea fetelor sale. „Ca o privire de ansamblu a celor trei jocuri aş putea menţiona că fetele au avut o conduită adecvată şi au respectat ceea ce au învăţat la antrenamente. Primul meci, contra celor de la Craiova a fost unul fără emoţii, deoarece am reuşit să ne impunem categoric şi în partidele precedente cu scorul de 3-0 şi, implicit, 3-1. A fost un meci exemplar în care doresc să remarc evoluţia jucătoarelor Luiza Dinu şi Monica Grigoraş. Următoarea partidă s-a dovedit a fi un pic mai echilibrată, dacă putem spune aşa.  Însă jocul a fost al nostru şi aportul întregii echipe a fost maxim, dovada că am şi câştigat detaşat la finele partidei. În ultima partidă nu mai este loc de niciun comentariu. Victoria la peste 20 de puncte avans a confirmat şi lipsa de valoare a adversarelor din Cluj.  Astfel, la finele actualului turneu ne menţinem pe prima poziţie şi cred că în final avem şanse maxime să rămânem pe acelaşi loc. Peste două săptămâni va avea loc cel de-al doilea turneu la Lugoj şi sunt sigur că nu vom avea nicio problemă în terminarea pe primul loc. Obiectivul final la grupa de cadete este obţinerea unei medalii deci, implicit, clasarea pe podium. La junioare, doresc calificarea în primele şase echipe. Rezultatele foarte bune obţinute de sportivele mele confirmă că treptat încep să capete experienţă şi mai multă maturitate de joc. Aş dori să mulţumesc cu această ocazie în primul rând celor de la Urban SA pentru suportul financiar acordat pe durata competiţiilor, cât şi Primăriei Râmnicului, dar şi firmelor Coca Cola, Taurus SRL, Damivil SRL, Art Advertising şi nu în ultimul rând părinţilor, care au fost permanent aproape de copii”, a declarat antrenorul Marius Mărgărit.
Echipa de fete, în Divizia B?
Printre  spectatorii frecvenţi la meciurile de volei feminin se numără şi directorul societăţii Urban Rm. Vâlcea, George Pirnea, care s-a declarat încântat de evoluţia echipei de la CNMB şi ar dori ca de la anul să evolueze în Divizia B, acolo unde-a mai fost şi acum doi ani. Directorul adjunct de la CNMB, Marius Mărgărit, totodată şi antrenorul fetelor, a precizat că în cazul în care Pirnea şi firma pe care-o reprezintă ar susţine financiar evoluţia echipei în Divizia B, voleiul vâlcean ar avea numai de câştigat.

Băieţii de la CNMB s-au pe locul 2

La finele săptămânii trecute, echipa de volei-băieţi a CNMB, antrenată de Dinu Dumitraşcu, a efectuat o deplasare pe malul mării, la Constanţa, unde au disputat meciurile din cadrul primului turneu al celei de-a doua faze a campionatului. Vâlcenii au înregistrat două victorii, una împotriva celor de la CSŞ 1 Constanţa (3-1) şi alta în faţa echipei CSŞ 2 Bucureşti (3-0), dar au pierdut duelul cu formaţia Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu” Craiova. „Băieţii mei au disputat trei meciuri cu nivel ridicat de dificultate şi au comis câteva greşeli ce ţin de blocaj şi preluare. Însă locul secund ne dă şanse de a merge mai departe. Peste două săptămâni, vom evolua la Craiova unde vom încerca să ne clasăm pe primul loc sau în orice caz să ne menţinem poziţia de până acum”, a declarat tehnicianul vâlcean.                                                                                                                                             Săptămâna aceasta, voleibaliştii juniori antrenaţi de Cristi Iancu vor disputa de asemenea meciurile din cel de-al doilea turneu. Vâlcenii se vor deplasa la Oţelu Roşu, unde vor să-şi ia revanşa în faţa echipei gazdă, singura care i-a învins pe teren propriu.
Lucian CORNECI