Diverse

Memorialul „Marian Cincă” a ajuns la final

• FC Oltchim a câştigat competiţia la grupele 1996 şi 1997

Încă de acum aproximativ 10 zile s-a dat startul primei competiţii locale din acest an destinată copiilor şi juniorilor. S-a desfăşurat în Sala Sporturilor „Traian” din Rm. Vâlcea „Memorialul Marian Cincă”, la care s-au înscris 8 cluburi din judeţ care se ocupă şi de iniţierea tinerilor în fotbal, care-au participat la una sau la toate cele trei categorii de vârstă, după cum urmează: CSM Rm. Vâlcea, FC Ciobanu, CS Aditen Govora, CSS Triumf Drăgăşani şi Sporting Rm. Vâlcea la grupa de vârstă 1998; CSM, FC Oltchim şi Viitorul Călimăneşti la 1997; FC Băbeni, CSM, CSS Triumf Drăgăşani şi FC Oltchim la grupa de 1996. Încă din prima săptămână a întrecerii s-a şi stabilit câştigătoarea la una dintre grupele de vârstă.

Copiii de la Triumf Drăgăşani ce au participat la grupa de 1998 au jucat finala competiţiei în compania celor de la CSM Rm. Vâlcea, grupare în faţa căreia s-au impus cu scorul de 1-0, pe locul 3 la această categorie de vârstă clasându-se Aditen Govora, formaţie ce i-a învins pe cei de la FC Ciobanu cu scorul de 4-3.
Câştigătoarele celorlalte două grupe s-au aflat abia la finele săptămânii trecute. La grupa de 1997, FC Oltchim, după victoria cu 3-2 obţinută în faţa celor de Sporting, s-a calificat în finală unde a întâlnit CSM-ul, şi ea calificată după succesul din meciul cu Viitorul Călimăneşti, formaţie pe care a învins-o cu scorul de 3-1. Meciul, desfăşurat sâmbătă, 26 ianuarie, s-a încheiat cu victoria „chimiştilor” care s-au impus în faţa „municipalilor” la limită, cu scorul de 1-0. La grupa de 1996 a fost şi mai greu pentru elevii lui Ion Lazăr. CSM-ul lui Gică Lepădatu a trecut lejer de gruparea lui Eugen Roşu, FC Băbeni, cu 4-1, astfel că Oltchim-ul, după ce a reuşit să-i învingă cu 2-1 pe cei de la CSS Triumf Drăgăşani, a trebuit să se înfrunte din nou cu „marea rivală” într-o altă finală. Întrucât pe parcursul celor 50 de minute de joc niciuna dintre cele două formaţii nu a reuşit să se desprindă, învingătoarea a fost stabilită abia după executarea loviturilor de departajare, de la 7 metri, unde Oltchim-ul lui „Mara” a avut mai multă şansă şi astfel a câştigat competiţia şi la grupa de vârstă 1996. (L.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button