Liga III

S-au reunit „chimiştii”

• joi, 10 ianuarie, a avut loc prima şedinţă de pregătire a FC Oltchim
• 6 jucători noi au venit să-l convingă pe Marian Deaconescu de valoarea lor

Preluând exemplul echipelor de primă ligă din fotbalul românesc care, pentru a-şi mări şansele de a atinge performanţele propuse în acest sezon au început din timp pregătirea, s-au pus în mişcare imediat după sărbători şi jucătorii singurei echipe divizionară C din Rm. Vâlcea, FC Oltchim.

Preşedintele clubului, inginerul Mihai Diculoiu, s-a tot plâns în ultimele sezoane de forma fizică slabă a jucătorilor săi, astfel că acum a decis, împreună cu antrenorul Marian Deaconescu, să înceapă antrenamentele încă din a doua săptămână a anului, pentru ca începerea returului de campionat să nu-i prindă nepregătiţi. Aşadar, pe 10 ianuarie au programat a avea loc reunirea lotului la baza Oltchim. Încă din prima zi au răspuns afirmativ convocării aproximativ 30 de jucători care-au şi început să se reacomodeze cu efortul. Printre aceştia se numără şi 6 jucători noi, veniţi, în general, de la echipe dintr-un eşalon inferior, majoritatea din judeţul nostru. Există o singură excepţie, tânărul Coman (născut în 1987), care-a venit în Râmnic din Tg. Mureş împreună cu noua achiziţie a CSM-ului, Laszlo Csongor. Acesta ar fi o soluţie pentru antrenorul Deaconescu în vederea ocupării postului de fundaş central. În afară de Coman, printre noutăţi, cum spuneam, se mai numără alţi 5 jucători de prin judeţ: Grecu de la Băbeni, Diaconeasa de la Galicea şi alţi trei de la Măldăreşti, Bărbăteşti şi de la o divizionară D. Tehnicianul Oltchim-ului nu a dat încă un verdict, însă ne-a spus că după primele două antrenamente i-a lăsat o impresie bună jucătorul de la Măldăreşti: „E un băiat bunicel, născut în 1988. Principalul sa calitate pare a fi viteza. Vom vedea cum se va prezenta în continuare, atât el cât şi ceilalţi”. Altfel spus, Deaconescu a mai precizat că deocamdată nu a plecat nici unul dintre jucătorii vechi şi nici nu ştie ca aceştia să aibă vreo ofertă din altă parte. Totuşi, în cazul în care o echipă dintr-un eşalon superior celui în care se află Oltchim-ul s-ar arăta interesată de serviciile vreunuia dintre ei, atunci clubul ar fi dispus să-i dea drumul jucătorului, mai ales dacă acest lucru ar reprezenta un avantaj, din punct de vedere financiar, şi pentru gruparea vâlceană.

Joi si vineri joacă cu CSM-ul

Chimişti vor disputa primele meciuri amicale în compania băieţilor de la CSM, antrenaţi de Marian Bondrea. Acestea urmează să aibă loc, cel mai probabil, la baza Oltchim, în zilele de joi şi vineri, respectiv 17, 18 ianuarie. Cu acest prilej, atât Bondrea, cât şi Deaconescu vor putea face un bilanţ al scurtei activităţi de după vacanţă, urmând a decide, fiecare pentru echipa sa, lotul care va merge în cantonament. În cazul Oltchim-ului se va face o triere a jucătorilor, cu cine pleacă şi cine rămâne, lotul care va merge în pregătirea centralizată fiind în proporţie destul de mare şi cel pe care se va pune baza în returul campionatului. Cei ce rămân în afara acestuia pot merge la satelitul Oltchim-ului, AS Mihăeşti, în Liga a V-a. Deaconescu ne-a spus că nu este exclus să renunţe în favoarea Mihăeşti-ului chiar la câţiva dintre jucătorii care au evoluat în tur în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

Cantonament la Rânca

Din cei aproximativ 30 de jucători care se pregătesc acum cu FC Oltchim, doar 24 vor merge în cantonament. Conducerea clubului a pus la punct deja toate detaliile pentru ca începând cu data de 21 ianuarie, aceştia, alături de antrenorii Marian Deaconescu şi Ion Lazăr, să înceapă la Rânca un stagiu de pregătire de 10 zile. Mai trebuie amintit că între cei 24 de jucători care vor face deplasarea la Rânca pentru cantonament se vor număra şi 7 jucători tineri de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului chimist. Întoarcerea în Râmnic urmează să aibă loc pe 31 ianuarie. După această dată, până la reluarea campionatului, urmează a fi programate şi aproximativ 8 meciuri amicale. „Încă nu ştim adversarii, însă cu siguranţă vom găsi parteneri de antrenament. E perioada cantonamentelor, iar staţiunile vâlcene sunt de obicei căutate de cluburile din ţară. Tot ce ne dorim e să întâlnim echipe din altă serie decât a noastră”, a precizat Marian Deaconescu, tehnicianul Oltchim-ului.

Schimbări importante şi în „grădina” colegelor de serie ale Oltchim-ului

Conform părerii antrenorului de la FC Oltchim, Marian Deaconescu, din seria a IV-a a Ligii a III-a din care face parte şi formaţia vâlceană se vor afla la sfârşitul campionatului în careul de aşi aceleaşi formaţii care au reuşit să obţină rezultate bune şi în turul campionatului. Respectiv, Internaţional Curtea de Argeş, Alro Slatina, Gaz Metan Craiova şi Rova Roşiori. Alături de acestea se va lupta şi Oltchim-ului pentru a-şi îndeplini obiectivul şi anume clasarea pe unul din locurile 1-4. Să menţionăm şi că ocupantele primelor două poziţii au şansa de a merge în eşalonul secund. Locul I va merge direct în Liga a II-a, în timp ce vicecampioana va susţine un turneu de baraj. Indiferent de situaţie, FC Oltchim nu va putea promova în acest an în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării. În afara sezonului actual, mai au interdicţie la promovare pentru încă un an, asta datorită situaţiei pe care au creat-o cu ceva timp în urmă când, deşi obţinuseră dreptul de a promova, au preferat să ofere şansa de a activa în Liga a II-a unei alte echipe. Altfel spus, se pare că contracandidatele Oltchim-ului din lupta pentru locurile 1-4 şi-au luat măsuri de precauţie pentru retur. Majoritatea au căutat să se întărească, însă au existat şi excepţii. De exemplu, formaţia din Slatina a trecut printr-o schimbare majoră, cel puţin la nivel de acţionariat. Planurile măreţe pe care şi le făcuseră cei de la Alro ce vizau promovarea în Liga a II-a, au fost făcute uitate pentru un timp. Principalul sponsor, Alro, societatea ce produce şi comercializează aluminiu, n-a mai dorit continuarea colaborării cu echipa de fotbal, astfel că şi-a retras sprijinul. Din acest motiv cei care-au rămas la clubul de fotbal şi-au dorit chiar schimbarea denumirii echipei. Salvarea pentru microbiştii din Slatina se pare că a venit de la Primăria oraşului care s-ar fi arătat dispusă să preia frâiele echipei.
Date fiind cele întâmplate, mare favorită la câştigarea campionatului pare a fi acum gruparea lui Benone Lazăr, Internaţional Curtea de Argeş, liderul la zi din seria a IV-a. Pentru a-şi menţine poziţia, Internaţional s-a mai întărit cu încă doi jucători în această perioadă, dintr-un eşalon superior. Este vorba de Ovidiu Vezan, de la Minerul Lupeni, si Dorin Radoi, de la CFR Timişoara. De asemenea, în ultimele zile a circulat zvonul şi că Chirciu, jucătorul pus pe liber de oficialii formaţiei de Liga a II-a din Zăvoi, ar urma să fie coleg cu divizia de foşti vâlceni de la Clubul Sportiv Municipal: Ionuţ Murineanu, Pampea, Bier şi alţii.

Primele antrenamente şi pentru „satelitul” AS Mihăeşti

Formaţia susţinută de primarul Nicolae Stănică ce ocupă primul loc în seria I de la „Onoare”, AS Mihăeşti, s-a dovedit a fi cea mai rapidă grupare din acest eşalon. La doar o săptămână distanţă de încheierea sărbătorilor, antrenorul Ion Lazăr a sunat adunarea. „Mara” a considerat necesar a începe pregătirea cu mai bine de o lună şi jumătate înaintea reluării campionatului, astfel că pe 15 ianuarie şi-a chemat jucătorii la stadion. În toată această perioadă până la începerea campionatului ce este programată a avea loc pe 2 martie, mihăeştenii vor susţine câte trei antrenamente săptămânal, plus câteva jocuri amicale pe care le vor stabili ulterior. Deocamdată, ca adversară sigură în amicale, rămâne doar formaţia lui Marian Deaconescu, FC Oltchim, asta pentru că celelalte colege de eşalon ale AS Mihăeşti, ca dealtfel şi majoritatea formaţiilor din Liga a IV-a, nu s-au reunit. Tot referitor la formaţia lui Stănică, să mai spunem că lotul actual de care dispun mihăeştenii ar putea fi lărgit, însă vor exista certitudini doar în momentul în care conducerea clubului Oltchim se va decide în privinţa jucătorilor pe care-i va păstra pentru Liga a III-a.
Nicolae Stănică, primarul localităţii şi sponsorul echipei din Mihăeşti ne-a declarat că este decis ca gruparea sa să forţeze promovarea în eşalonul superior şi, de aceea, pentru a ataca mult mai uşor obiectivele propuse a şi decis ca băieţii săi să efectueze meciuri de verificare cu FC Oltchim.
„Pentru a reîncepe în forţă campionatul, sportivii mei vor purta o serie de amicale cu gruparea din Liga a III-a. Toata treaba asta a fost pentru a ridica moralul echipei mele, deoarece una este să te antrenezi cu o echipă mai puternică şi alta e să purtăm meciuri cu echipe din fotbalul judeţean. Echipa va efectua două antrenamente pe săptămână, unul pe stadionul de la Oltchim, iar altul pe teren propriu. Primul loc pe care îl ocupam în clasament certifică faptul că avem sportivi valoroşi, iar cele şapte puncte avans faţă de ocupanta locului secund sunt o confirmare că băieţii sunt motivaţi pentru o promovare. Sper să obţin fondurile necesare pentru a finaliza modernizarea bazei sportive, am depus deja proiectele pentru baza sportivă şi am avea nevoie de circa patru miliarde lei vechi pentru a încheia lucrările ce privesc tribuna şi crearea unui nou corp lângă vestiarele deja existente”, a precizat primarul din Mihăeşti.
Simona SIMA
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button