Acasă Politica Teodosie Filip, coleg de facultate cu Varujan Vosganian

Teodosie Filip, coleg de facultate cu Varujan Vosganian

83
0

• „Nu pot spune că era un bărbat bine, un macho, dar era de gaşcă” – povesteşte consilierul municipal democrat despre actualul ministru al Finanţelor

Consilierul municipal democrat Teodosie Filip a fost coleg de facultate cu ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Informaţia am aflat-o chiar din gura lui Filip, care ne-a povestit câteva amănunte legate de anii de studenţie petrecuţi alături de Vosganian, pe vremea când urmau cursurile Academiei de Studii Economice Bucureşti. Astfel, am aflat că Vosganian era un student emerit, nu bea, nu fuma, nu era un macho man însă asta nu înseamnă că nu era un tip sociabil. „Varujan a fost şeful de promoţie – era un tip foarte deştept şi este şi acum, îl apreciez. Faptul că politic nu suntem pe aceeaşi linie, e cu totul altceva.

Avea o cultură foarte vastă, ne înţelegeam foarte bine şi o facem şi acum. Chiar acum trei luni ne-am întâlnit la întâlnirea de 25 de ani de la terminarea facultăţii, am stat de vorbă mai mult… Cânta foarte bine la pian şi chiar ne-a făcut o demonstraţie în primul an, la festivitatea noastră, a bobocilor. A început cu muzică clasică şi a terminat cu jazz. Era o persoană deschisă, sociabilă, prietenos. Nu pot spune că era un bărbat bine, un macho, dar era de gaşcă. Nu bea, nu fuma, plete nu avea, că avea probleme cu părul încă din facultate! Mai bea şpriţuri cu noi, dar atât. Îmi plăcea Varujan, pentru că aveam ce discuta cu el, despre literatura sud-americană, despre Marquez, Llosa. Mă gândeam că va ajunge ceva în viaţă, pentru că era un economist bun. După terminarea facultăţii, am stat mai mult de vorbă la o finală a Cupei României pe fostul stadion 23 August. L-am luat lângă mine, lângă tribuna oficială şi am stat vreo trei ore de vorbă. Nu mi-a cerut niciodată să mă duc la PNL şi am apreciat acest lucru”, ne-a declarat Teodosie Filip.
Octavian HERŢA