Acasă Liga II Marian Bondrea a „sunat” adunarea la CSM

Marian Bondrea a „sunat” adunarea la CSM

200
0

Luni, la ora 11.00 a fost programată reunirea lotului formaţiei CSM Rm. Vâlcea. Aşa că, aproape de ora stabilită, jucătorii au început să sosească la stadion. Cel mai conştiincios a fost noua achiziţie Laszlo Csongor care a venit cu aproape o oră înainte de ora stabilită, urmat la puţin timp de un alt nou jucător care va face parte din lotul „municipalilor” începând din acest sezon, tânărul Vlad venit de la Ardealul Transilvania şi care poate evolua pe banda stângă atât ca fundaş cât şi ca mijlocaş.

La stadion au fost prezenţi şi Marius Cumpănaşu şi Bogdan Mocioacă, doi dintre jucătorii pe care conducerea clubului i-a anunţat încă de la sfârşitul anului trecut că sunt liberi să-şi caute echipă. În privinţa primului, Florin Verigeanu a spus că nici nu se pune problema ca să se ceară vreun ban pe el şi poate să plece la orice echipă vrea. Referitor la Bogdan Mocioacă, directorul executiv al clubului din Zăvoi a spus că nu se va renunţa la el şi se încearcă găsirea unei echipe la care să joace, o posibilă destinaţie a acestuia fiind Precizia Săcele, acolo unde este antrenor Adrian Furnică.

Jucătorii vor fi cantonaţi la baza din Zăvoi unde vor face antrenamente specifice revenirii la efort până pe data de 20 ianuarie când vor pleca într-un prim stagiu de pregătire centralizată la Govora, unde vor sta până pe 1 februarie. După această perioadă „municipalii” vor reveni în Râmnic, iar pe data de 4 februarie au programată plecarea în Antalya, unde se vor pregăti până pe data de 13 februarie.

Robson nu face excepţie de la regulă

Este bine ştiut faptul că jucătorii de origine braziliană întârzie la reunirea lotului, indiferent de numele echipei la care activează. Nici brazilianul din lotul CSM-ului, Luiz Robson, nu face excepţie de la această regulă nescrisă. Acesta a anunţat conducerea clubului că va ajunge la Vâlcea cel mai târziu pe data de 10 ianuarie, preferând să aştepte trecerea perioadei cu sărbătorile de iarnă când preţurile la biletele de avion sunt destul de piperate. Se pare că prin această amânare a revenirii în România, Robson a făcut o economie de aproximativ 1000 de dolari.

Bondrea a venit cu maşina soţiei

Antrenorul CSM-ului a surprins pe toată lumea în momentul în care a intrat cu maşina pe poarta stadionului din Zăvoi. Marian Bondrea a venit la reunirea lotului cu maşina soţiei, un Opel Corsa, din care a coborât extrem de surâzător. În momentul în care a fost întrebat ce s-a întâmplat cu elegantul său Mercedes, tehnicianul oltean a spus că nu şi-a putut scoate maşina din curte deoarece i s-a blocat poarta. Spre norocul său, soţia nu a băgat maşina în curtea casei şi astfel a putut ajunge în timp util la Vâlcea.

Cercel s-a răsturnat cu maşina

Ziua de 7 ianuarie a fost una cu ghinion pentru fostul căpitan al „municipalilor”, Ion Cercel. Fundaşul şi-a achiziţionat recent o maşină şi plecase de dimineaţă spre sediul RAR pentru a înregistra maşina după care urma să se prezinte la reunirea lotului. Spre ghinionul său, pe drum, a prins o porţiune cu gheaţă, maşina i-a scăpat de sub control şi s-a răsturnat, acest lucru întâmplându-se chiar în ziua în care fundaşul stânga îşi serba ziua de nume. „De când am achiziţionat această maşină am avut numai necazuri cu ea. După ce o voi repara sunt hotărât să o vând pentru că este ghinionistă.”

Colonie de „panduri” la Vâlcea

Odată cu instalarea în funcţia de antrenor la Pandurii Tg. Jiu a portughezului Joaquim Teixtiera, preşedintele Marin Condescu a anunţat că va aduce cel puţin 8 jucători din ţara de origine a noului tehnician. În aceste condiţii mai mulţi jucători care au activat la gruparea gorjeană în turul campionatului nu se vor mai regăsi în lot şi pentru retur. Având în vedere relaţiile cordiale în care se află conducerilor echipelor CSM Rm. Vâlcea şi Pandurii Tg. Jiu, mai mult ca sigur din această iarnă câţiva „panduri” vor ajunge sub comanda lui Marian Bondrea. Conform spuselor directorului Florin Verigeanu s-au purtat mai multe runde de discuţii cu oficialii din Tg. Jiu şi este foarte probabil ca în câteva zile la Vâlcea să ajungă Marian Vătavu, Mugurel Dedu, Sorin Vintilescu şi Mircea Voicu, acesta din urmă a mai jucat în Zăvoi în urmă cu câţiva ani. Dacă se va reuşi aducerea celor patru, numărul jucătorilor aduşi la Vâlcea de la Tg. Jiu va ajunge la cifra 7, aceştia alăturându-se mai vechilor Victor Râmniceanu, Nemanja Vidakovic şi Lucian Zoicaş, însă acesta din urmă are şase minime de a mai rămâne în Zăvoi.

Nume grele pe lista posibililor „disponibilizaţi”

Aşa cum anunţau la sfârşitul anului, oficialii din Zăvoi nu au terminat cu „disponibilizările”, iar în zilele următoare se vor face publice numele celorlalţi jucători care nu vor mai face parte din lotul CSM-ului începând din acest retur. Este foarte probabil ca din această iarnă din lotul antrenat de Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan să nu mai facă parte Lungan, Bucă, Şerban şi chiar Thery Ekwalla, toţi cei amintiţi mai sus fiind aduşi la începutul acestei ediţii de campionat şi care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Despre camerunez, oficialii din Zăvoi spun că este un jucător cu reale calităţi, dar care dezamăgeşte în privinţa pregătirii ducând o viaţă sportivă destul de agitată. Spusele acestora sunt confirmate şi de modul în care şi-a petrecut Ekwalla vacanţa, acesta preferând să se plimbe prin Italia şi Turcia decât să se ducă acasă.

Therry a fost în maşină cu Boya

Din surse sigure am aflat că mijlocaşul CSM-ului, Thery Ekwalla s-a aflat în maşina condusă de conaţionalul său de la Rapi, Pierre Boya, în momentul în care acesta a fost oprit de poliţiştii piteşteni. Se pare că atacantul rapidist se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, dar a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, moment în care organele de ordine au decis să-i reţină permisul de conducere. În replică, Boya se apără şi spune că nu ştie din ce motiv a fost oprit de poliţie, nefiind beat. Deşi incidentul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, Thery s-a prezentat la reunirea lotului destul de obosit, lucru observat şi de către antrenorul Bondrea.

Conform ProSport,
Bondrea, pe locul 2… la salarii

Zilele trecute cotidianul ProSport a publicat o listă destul de interesantă cu salariile pe care le încasează anual antrenorii din cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării. De departe cel mai bine plătit antrenor din Liga a II-a este Răzvan Lucescu, tehnicianul braşovenilor câştigând aproximativ 250 000 de euro anual, plătit mult mai bine chiar decât unii antrenori din Liga I. Antrenorul lui FC Braşov este urmat în acest top de tehnicianul celor de la Progresul Bucureşti, Basarab Banduru care încasează anual 100 000 de euro. Cel mai bine plătit antrenor din seria a II-a este cel al lui FC Argeş, Ionuţ Badea, cel care este plătit cu 60 000 de euro de către patronul liderului la zi al seriei, Cornel Penescu. Pe locul secund se situează antrenorul „municipalilor”, Marian Bondrea, acesta având un salariu de 40 000 de euro, iar pe locul trei se clasează antrenorul lui Liberty Oradea, Tibor Selymes, care un salariu de 35 000 de euro. Restul antrenorilor din seria CSM-ului sunt plătiţi cu sume cuprinse între 7200 şi 24 000 de euro. Referitor la contractul antrenorului Marian Bondrea, directorul executiv al clubului din Zăvoi, Florin Verigeanu, a spus că suma respectivă este total eronată. „Domnul Bondrea are un contract de 15 000 de euro şi primă de obiectiv de 25 000 de euro.”
Romulus Dumitru