Acasă Liga V Primarul comunei Amărăşti: „La finele campionatului viitor vom promova în Liga a...

Primarul comunei Amărăşti: „La finele campionatului viitor vom promova în Liga a IV-a”

79
0

Constantin Drăghici, primarul comunei Amărăşti, a declarat că din campionatul viitor va face tot posibilul ca gruparea sa să activeze în eşalonul superior, iar din retur îşi va întări lotul cu câţiva jucători pentru a facilita atingerea obiectivelor. Momentan, la finele actualului tur de campionat, gruparea sa se situează pe locul 5 în clasament, primarul menţionând că are în vedere ca la finele campionatului să fie pe podium.

* Cum caracterizaţi forma fizică a echipei după încheierea turului?

– Comparativ cu anii precedenţi, pot spune că echipa mea a avut o comportare mult mai bună, iar lotul de jucători începe treptat să ajungă la parametrii optimi.

Forma fizică foarte bună se datorează şi antrenamentelor serioase de care beneficiază de două ori pe săptămână. Deocamdată nu am făcut nici o transformare în componenţa echipei, însă doresc să mai aduc câţiva jucători de valoare, care să tragă mai mult la promovare.

* Ca nivel valoric, cum vi s-a părut actualul campionat comparativ cu anii precedenţi?

– Ceea ce pot spune este că mie mi  s-a părut un tur mult mai uşor şi asta se datorează faptului că jucătorii mei s-au maturizat, au căpătat experienţă şi nu că echipele au regresat. Este o grupă în care nu se poate spune clar cine va promova. Sunt câteva echipe valoroase care au şi potenţial material valoric şi care vor face tot posibilul să-şi îndeplinească obiectivele de promovare. De aceea, pentru a avea un cuvânt greu de spus pe viitor, voi face tot posibilul să aduc câţiva jucători din zona Drăgăşaniului.

* La ce echipe vă  gândiţi că au cele mai mare şanse de promovare?

– Poate dintre toate echipele, şansele reale aparţin celor de la Inter Suteşti, care au deja o experienţă în spate şi pot să joace în Liga a IV-a. De asemenea, Viitorul Olanu este o altă echipă care are un joc frumos, însă nici o echipă nu a demonstrat până acum că are o evoluţie constantă. Sunt multe partide care sunt pierdute, deşi echipele au pornit din start ca favorite. Însă ceea ce pot spune este că la anul ne vom bate pentru promovare. Deocamdată primele patru echipe vor trebui să lupte mai mult dacă vor să promoveze, deoarece şi echipele din subsolul clasamentului ar putea crea multe surprize, dacă liderii nu se vor mobiliza suficient de bine.

* Cum apreciaţi evoluţia echipei la finele turului de campionat?

– Am avut meciuri foarte bune, cu rezultate surprinzătoare, însă şi înfrângeri când nu ne-am aşteptat. Cum am mai spus, este o grupă în care nici o echipă nu a avut o evoluţie liniară. Sunt grupări care vin din urmă cu jucători tineri care vor face o impresie frumoasă în campionat. Şi aici aş dori să menţionez si echipa primarului Ion Spârleanu, AS Creţeni, care are jucători tineri ce an de an cresc în valoare. Deocamdată, pot spune că la echipa mea s-a format un nucleu de bază din fundaşul libero Cătălin Nedelcu, mijlocaşul Cristi Preoteasa şi vârful de atac Narcis Rădulescu. Momentan, există 24 de jucători legitimaţi la echipă, din care opt sunt juniori. De asemenea, mă gândesc să aduc tot jucători tineri, deoarece aceştia de integrează mult mai uşor în echipă.

* Este greu să întreţii o echipă chiar în Liga a V-a?

– Datorită faptului că mulţi jucători lucrează, prezenţa la antrenamente este îngreunată. Noi încercăm să stimulăm jucătorii prin fonduri pe care le alocăm special din bugetul local. Sper ca în 2008 să putem beneficia de fonduri mai mari, pentru a întreţine mai uşor echipa. De aceea, aş dori să mulţumesc antrenorului Ion Ionescu, viceprimarului Gheorghe Bercea şi tuturor jucătorilor pentru devotamentul şi seriozitatea de care au dat dovadă în campionat şi să le promit că îi voi susţine de fiecare dată când vor avea nevoie de ajutor.
Lucian CORNECI