Acasă Liga V „AJF-ul ar trebui să dea mai multe şanse fotbalului de la ţară!”

„AJF-ul ar trebui să dea mai multe şanse fotbalului de la ţară!”

87
0

• Mirel Dincă, delegatul echipei Luceafărul Pesceana, vrea schimbarea sistemului competiţional

După ce a cedat locul din Liga a IV-a către CSM II Râmnicu Vâlcea, echipa Luceafărul pesceana a revenit la „stilul caracteristic”, acela de a fi o echipă formată numai din localnici. Prin forţe proprii Luceafărul a izbutit să termine pe locul 4 într-un campionat greu cum a fost cel din sudul judeţului, acolo unde campioana CSM Drăgăşani a şi confirmat că este o forţă în fotbalul vâlcean. Când a fost trecută în seria cu echipele din zona Berbeşti, s-au găsit voci care să spună că Luceafărul nu va mai reuşi să aibă aceleaşi rezultate bune, dar s-au înşelat. Gruparea din comuna primarului Ionel Dobre se află pe locul 2 după un tur de campionat în care a înregistrat un singur eşec, în disputa cu liderul ALX Port Vale Mateeşti. De altfel, delegatul Mirel Dincă (Luceafărul Pesceana) recunoaşte:

„În acest moment echipa lui Relu Nica este cea mai bună din serie. Asta nu înseamnă că suntem victime sigure în retur. Chiar vrem să le administrăm prima înfrângere celor de la Mateeşti!”

Pesceana nu se gândeşte la promovare

Chiar dacă este pe locul 2 şi are de gând să învingă liderul în retur, Luceafărul nu îşi propune ca obiectiv promovarea. Mirel Dincă spune că „mai mult ne interesează disciplina jucătorilor în teren şi posibilitatea de afirmare a cât mai multor tineri. Vreau să fim înainte de toate o echipă de fotbal în adevăratul sens al cuvântului. Dacă la capitolul echipament stăm bine, eu mai vreau să achiziţionăm şi nişte ghete pentru fotbalişti şi apărători. Lotul este bun, avem mulţi tineri, dar dacă ar fi să ne întărim probabil că ar mai fi necesar un portar, doi mijlocaşi şi un vârf autentic, de faţa porţii, central, pentru că până acum cele mai multe goluri au fost marcate de extreme”.

Vrea două serii la Liga a IV-a

Delegatul echipei Luceafărul Pesceana vede ca posibilitate de a evolua, totuşi, în Liga a IV-a, o schimbare a sistemului competiţional. „Eu sunt pentru un campionat cu mai multe echipe, împărţite pe criterii geografice. Vreau asta pentru că acum, la Liga a IV-a, din cele 18 echipe doar 4 reprezintă localităţi din mediul rural: Malaia, Şirineasa, Popeşti şi Zătreni. Cei de la Topologul N. Bălcescu joacă la Mihăeşti, dar au fotbalişti din Rm. Vâlcea. E bine să se găsească un sistem prin care şi echipele de la ţară să aibă mai multe şanse de a se afirma. Sunt mulţi fotbalişti tineri şi talentaţi prin comune pe care nu-i vede nimeni. De la Pesceana ar fi câţiva, dar ei nu pot face naveta la Râmnicu Vâlcea să joace la acest nivel, chiar dacă ar face faţă. Eu sunt pentru schimbarea sistemului competiţional pentru că AJF-ul ar trebui să dea mai multe şanse fotbalului de la ţară şi vreau mai multe comune în Liga a IV-a!” – a spus Mirel Dincă.

Caută sponsor şi vrea duşuri la vestiare

Chiar dacă Luceafărul Pesceana încă nu s-a reunit, delegatul Mirel Dincă este interesat de rezolvarea unor probleme importante ce ţin de echipa de fotbal. El îşi doreşte să găsească un sponsor serios care să susţină financiar echipa măcar la fel de bine cum o fac autorităţile locale, respectiv Primăria Pesceana şi Consiliul Local Pesceana. Şi-ar dori să poată da şi câte o primă jucătorilor la succesele importante, iar la baza sportivă vrea ca în 2008 să fie pusă în funcţiune instalaţia de apă caldă. „Avem apă, avem boiler, avem şi duşurile… ce la Şirineasa! Avem condiţii de Liga a IV-a, dar dacă la acest nivel nu a fost obligatoriu, nimeni nu s-a ocupat până acum să pună în funcţiune instalaţia. Eu vreau să îi dăm drumul pentru că e normal şi civilizat ca jucătorii după un meci, când sunt transpiraţi, plini de praf sau noroi, după caz, să poată să-şi facă un duş cu apă caldă şi să plece curaţi de la teren!” – a mai spus Mirel Dincă despre ambiţiile sale în ceea ce priveşte echipa de fotbal din Pesceana.
Florin Mănoiu