Acasă Economie Ţinta Urban pentru 2008: cifră de afaceri de peste 6 mii de...

Ţinta Urban pentru 2008: cifră de afaceri de peste 6 mii de miliarde

78
0

• Interviu cu George Pirnea, directorul SC urban SA Rm. Vâlcea

• Cum aţi caracteriza anul 2007 pentru societatea Urban?

A fost un an în care ne-am atins ţintele propuse. Societatea Urban, care are sediul social la Râmnicu Vâlcea, a încheiat anul situându-se pe locul I pe ţară în clasamentul firmelor de salubritate. Am depăşit o sută de milioane de euro în ceea ce priveşte cifra de afaceri. În 2008, Urban are toate şansele să atingă o cifră de afaceri dublă faţă de anul trecut. Avem proiecte care ne fac să credem că vom reuşi să depăşim şi nivelul de 6 mii de miliarde de lei. Pe locul doi, după noi, în acest clasament, se situează firma REBU, iar pe trei, o altă societate, efemeră şi pe la Râmnicu Vâlcea, după cum vă aduceţi aminte.

• Care sunt principalele ţinte pentru 2008?

Obiectivul pentru 2008 este să prestăm servicii în cel puţin jumătate dintre localităţile vâlcene. Avem deja contracte în 17 localităţi, iar începând din data de 14 ianuarie ne vom ocupa de salubritate şi la Orleşti. În acest an vom continua şi colaborarea cu Primăria Râmnicului pe programul de conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte importanţa colectării selective a deşeurilor. Acest program va deveni operaţional odată cu construirea primei alveole a depozitului ecologic de la Feţeni. În viitorul imediat apropiat, ne propunem să câştigăm salubritatea la Suteşti, Costeşti, Vaideeni şi Păuşeşti Otăsău. Avem un grafic lunar pe care îl urmărim cu sfinţenie. Astfel, în funcţie cât de repede se mişcă autorităţile locale cu formularea caietelor de sarcini şi documentaţiile pentru licitaţii, ne apropiem şi noi de target-ul pe care ni l-am propus. Exceptând Brezoiul şi Bălceştiul, am câştigat toate localităţile urbane din judeţ.

• De sărbători, cum au decurs lucrurile? S-a lucrat la foc continuu?

Da. Suntem bucuroşi că activitatea echipelor noastre a fost conform aşteptărilor noastre, dar şi ale populaţiei. Nimeni nu cred că s-a îndoit vreo clipă că lucrurile ar fi putut să stea altfel. Am citit într-o gazetă o aşa-zisă ştire scrisă de un redactor de la Rosal, care ne plângea de milă, chipurile, că nu facem faţă. M-a făcut să zâmbesc! Ei s-au ales cu plânsul, noi ne-am văzut de treabă, iar lumea ştie să aprecieze cine e serios şi cine nu. Redactorul cu pricina ar trebui să-şi vadă de propriile economii, pentru că din câte ştim noi are cam mult de plată. Dar, bine, acesta este un subiect care ar trebui să-i ocupe mai mult pe cei de la gazeta respectivă. Devin din ce în ce mai penibili şi nu are rost să ne consumăm cuvintele pentru cineva care nu prezintă importanţă. Noi ne vedem de treabă şi suntem preocupaţi ca vâlcenii să beneficieze de servicii de salubritate cât mai bune. Sigur, în această perioadă, şi parcul nostru auto a continuat să se modernizeze. Acesta este un lucru cu care v-aţi obişnuit, pentru că domnul Teodor Florescu, directorul general al societăţii Urban, este vâlcean la origine, iar acest judeţ îi rămâne la suflet.

• Rămâneţi alături şi de sportul vâlcean?

Bineînţeles. După cum ştiţi, 2007 a fost al doilea an în care un angajat al societăţii noastre, fireşte, la Marian Totelecan mă refer, este declarat cel mai bun sportiv al Vâlcii. Şi ţin să mulţumesc atât ziarului Arena, cât şi altor două sau trei publicaţii care au redactat corect această informaţie: Marian Totelecan, legitimat la Clubul Sportiv Chimia, este angajat al SC URBAN SA. Am promis că va fi angajat la societatea condusă de Teodor Florescu, iar acest lucru s-a şi întâmplat. Am rămas neplăcut surprinşi că cei care conduc clubul nu ne-au trimis nici măcar o felicitare la sfârşit de an. La festivitatea de premiere a celor mai mari sportivi ai Vâlcii, organizată la finele anului, ne-am fi aşteptat să amintească măcar de aportul Urban, de sprijinul pe care l-am acordat. A spus-o, însă, răspicat chiar Marian Totelecan. Continuăm să fim alături şi de baschet. După cum ştiţi, împreună cu CET Govora, susţinem echipa de baschet care poartă numele acestei societăţi. Suntem puţin dezamăgiţi de faptul că municipalitatea a vitregit această disciplină de fonduri, deşi la taxa pentru sport se strâng sume substanţiale, iar bani poate că ar fi fost indicat să se găsească şi pentru baschet, mai ales că a adus nenumărate satisfacţii.

• Dar echipa fanion a Vâlcii, va beneficia de atenţia Urban şi în acest an?

Pentru CSM Rm. Vâlcea, am pregătit 20 de mii de euro, cât costă cantonamentul în Turcia. Fireşte că vom susţine în continuare şi echipa de fotbal. Are o conducere serioasă şi trebuie să-i fim alături, pentru că doreşte într-adevăr performanţă. Echipa Dicu-Trandafir-Verigeanu funcţionează, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Suntem mândri şi de echipa de la Otopeni, dar, bineînţeles, şi de Rulmentul Braşov, portdrapelul sponsorizărilor Urban în sport. După părerea mea, Rulmentul se poate compara oricând cu Oltchimul, o echipă pe care o felicit pentru evoluţia în Liga Campionilor. Din păcate, şi eu, ca şi jucătoarele, sunt trist pentru locul IV obţinut de naţională la Campionatul Mondial. Un loc bun, dar care ne-a privat de o medalie de bronz. Probabil că acum se vor găsi destui aplaudaci care să spună că, vai, ce bine ar fi să fim pe locul IV la toate sporturile.

• Ce credeţi că se întâmpla la meciul de marţi, dintre Oltchim şi Rulmentul?

Meciul va fi de o înaltă factură tactică. Sunt ferm convins că atât Oltchimul cât şi Rulmentul au faţă de Liga Campionilor. Indiferent cine va câştiga marţi, campionatul nu este jucat. Dar cred că victoria va fi de partea noastră.

• Care a fost cea mai mare satisfacţie din acest an a directorului general Teodor Florescu, legată de sport, evident?

Simplul fapt că investeşte în sport eu cred că îi oferă o satisfacţie foarte mare. Şi vă spun foarte sincer că investeşte foarte mult. O face cu inima deschisă şi cred că pe măsură ce cluburile pe care le ajută obţin rezultate această satisfacţie creşte proporţional. Dar eu cred că cea mai mare satisfacţie a familiei Florescu legată de acest domeniu rămâne performanţa obţinută de Petruţ, mezinul familiei, care a devenit campion la minicarturi, chiar din primul an de participare. Iar acest puşti, potrivit specialiştilor în domeniu, promite foarte mult. Vreau să închei mulţumindu-le încă odată vâlcenilor care au avut încredere în noi şi tuturor colaboratorilor noştri. Le doresc ca anul în 2008 să aibă parte numai de satisfacţii şi bucurii. 
Eduard Dulăcioiu