Acasă Liga IV Dan Săraru nu vrea ca sistemul competiţional actual să fie schimbat

Dan Săraru nu vrea ca sistemul competiţional actual să fie schimbat

62
0

În prima parte a acestui sezon de Liga a IV-a s-au înregistrat multe surprize. Echipele care-au plecat cu şansa a doua s-au evidenţiat prin rezultatele bune obţinute, în timp ce grupările care altădată făceau legea în campionat sau erau un fel de arbitri în lupta pentru promovare, au dezamăgit. Printre formaţiile care n-au mai reuşit ca altădată să „rupă gura târgului” se află şi AS Şirineasa, trupa lui Dan Săraru. Ce a stat la baza evoluţiilor deloc constante din această primă parte a sezonului, ne-a spus însuşi primarul, într-un scurt interviu acordat publicaţiei noastre în care a încercat să facă şi o „radiografie” a tot ce a însemnat acest tur de campionat. Dan Săraru este una dintre persoanele îndreptăţite să facă acest lucru, dat fiind faptul că reprezintă toate echipele de Liga a IV-a în Biroul Executiv al AJF.

* Cum vi se pare acest campionat spre deosebire de altele?

– Este mai echilibrat decât cel de anul trecut. S-a nivelat înspre în jos. Asta pentru că au apărut tot mai multe echipe în Rm. Vâlcea şi nu mai există aceeaşi concentraţie de jucători. S-au dus la mai multe echipe, nu mai sunt doar la una sau două. Iar din punct de vedere organizatoric cred că au fost anumite probleme, legate de întâmplările acelea de la secretariatul AJF, de proasta organizare de acolo, însă până la urmă totul s-a rezolvat aşa cum trebuia, în litera regulamentului.

* Cum apreciaţi evoluţia echipei dumneavoastră în acest tur de campionat ţinând cont că altădată era campioana „provinciei”? Ce a stat la baza rezultatelor mai puţin satisfăcătoare?

– Nici acum nu stăm rău. Singura echipă dintre cele a comunelor care se află în faţa noastră în clasament este Energia Malaia. Dar campionatul nu s-a încheiat aici. Mai avem timp să recuperăm. Apoi, noi ne aflăm pe locul 8, adică cu doar un loc mai puţin decât cel pe care ni l-am propus la începutul sezonului. În ultima perioadă ne-am revenit, însă ne-a tras în jos startul campionatului. Am început mai devreme decât de obicei şi n-am mai apucat să facem pregătirea de vară, au mai plecat şi jucători. Nu e lucru puţin să-ţi plece doi jucători importanţi pe care te bazai, un atacant şi-un portar. Nu l-am mai avut la dispoziţie pe Voicu, a cărui lipsă s-a văzut, însă pentru câteva etape bune nici pe Mărăcine. El a venit mai târziu.

* Altădată aveaţi mai mult succes în Cupa României. Acum nici acolo n-aţi mai surprins…

– În Cupă am căzut la loteria penalti-urilor şi am pierdut. Am întâlnit şi pe Dinamo Rm. Vâlcea, în opinia mea, o echipă destul de puternică, aşa că ne-am oprit din cursă mai devreme decât de obicei.

* Cum credeţi că va fi returul pentru AS Şirineasa? Vor avea loc ceva schimbări în cadrul echipei?

– Cred că putem recupera în faţa altor echipe. Doar Energia Malaia mai e în faţa noastră şi plecăm în urmărirea ei în retur. Sper doar să menţinem lotul actual şi poate să mai aducem şi câţiva jucători valoroşi.

* Să vorbim şi despre activitatea depusă de dumneavoastră în folosul celorlalte echipe de Liga a IV-a. Au fost voci care-au spus că v-aţi implicat mai puţin decât de obicei…

– A spus cineva oficial asta!? Pentru că discuţiile pe la colţuri nu le iau în considerare. Astea-s bârfe! Eu zic că m-am implicat la fel ca şi înainte. O să-mi spun punctul de vedere şi în Adunarea Generală cu privire la sistemul competiţional care cred că este în acest moment în beneficiul echipelor de Liga a IV-a. Nu sunt pentru revoluţie în fotbalul judeţean. Am încercat alt sistem şi în anii trecuţi, însă s-a dovedit că nu era cel mai bun, aşa că s-a renunţat repede. Cred că sistemul actual de desfăşurare a competiţiei este cel mai potrivit. Restul sunt doar fantasmagorii.

* Aţi avut cu Comisia de Disciplină anumite probleme, la un moment dat, după meciul cu Sportul. Aţi fost sancţionat destul de drastic la vremea respectivă. Până la urmă, însă, vi s-a ridicat suspendarea. Printre oamenii de fotbal a circulat zvonul că AJF-ul a făcut acest lucru pentru a vă închide gura. Există adevăr în această idee?

– Sunt alte bârfe spuse la colţ de stradă. Nu sunt periculos pentru nimeni. Ştiu şi eu aceleaşi lucruri pe care le cunoaşte şi presa şi le ştie toată lumea, pentru că au fost făcute publice. Presa ştie cam tot ce se întâmplă în fotbalul judeţean şi acesta nu este un lucru rău. E bine că există transparenţă. Iar despre activitatea Comisiei de Disciplină nu aş vrea să comentez. Eu consider că am primit acea suspendare, de şase luni, pe nedrept. Am făcut apel, deşi la nervi am spus că nu voi încerca să schimb decizia iniţială. Cei de la Comisia de Apel au hotărât să-mi ridice suspendarea şi asta a fost. E adevărat că multe decizii dictate de Comisia de Disciplină au fost schimbate de cea de la Apel, însă acest lucru nu e ceva neobişnuit. Avem exemple şi în Liga I unde se întâmplă cam la fel. Normal ar fi să se judece şi să rămână decizia la primă instanţă. Însă, nu pot să-mi spun punctul de vedere despre Comisia de Disciplină de la Vâlcea pentru a nu se interpreta că sunt subiectiv şi pentru a nu risca o altă suspendare.

* Au fost multe probleme în acest campionat legate de interpretarea regulamentelor. S-a vorbit de mită, de implicarea AJF-ului în jocurile de culise. Ce părere aveţi despre toate acestea?

– Nu cred că este implicat AJF-ul în astfel de jocuri. Însă există conducători care au mai apelat şi altădată la astfel de practici. Şi asta a dus la scăderea credibilităţii campionatului şi AJF-ului.

* Dacă aţi fi preşedinte al AJF, ce aţi schimba faţă de perioada actuală?

– Aş lua măsuri mai drastice în momentul în care se descoperă ilegalităţi, aş cerceta mai mult atunci când au loc meciuri din acelea…, cu „cântec”.

* Cum vedeţi lupta pentru titlu din acest an?

– Probabil o să se dea între primele clasate, adică între Dinamo Horezu şi Hidroelectra. Nu cred că celelalte, respectiv Energia Malaia, CSM Drăgăşani sau Dinamo Rm. Vâlcea au forţa de a intra în această luptă.

* Apropo de Dinamo Horezu, cum comentaţi reimplicarea lui Dan Mazilu în fotbalul vâlcean?

– Nu ştiu dacă este o implicare benefică pentru fotbalul judeţean. Domnia sa a promovat în 2003, dacă nu mă înşel, în Divizia C, însă, deşi este o persoană cu putere financiară, n-a reuşit să menţină echipa la acel nivel decât un an. Nu ştiu care-au fost cauzele, dar probabil că a şi fost înconjurat de neprofesionişti. Nu ştiu nici dacă acum e diferit, dacă se va întâmpla altfel.
Nicolae CIUCESCU