Acasă Diverse Fostele glorii ale Vâlcii au revenit pe teren

Fostele glorii ale Vâlcii au revenit pe teren

105
0

Câteva dintre fostele glorii ale echipei de fotbal Chimia Rm.Vâlcea din anii ’80 şi-au dat întâlnire joi, 20 decembrie, pe terenul sintetic din Complexul Sportiv Zăvoi pentru a disputa un inedit meci amical. Cu acest prilej, atât cei care-au ţinut să intre pe teren, cât şi cei care-au urmărit de pe margine acest duel, şi-au putut reaminti câteva dintre cele mai frumoase clipe petrecute ca fotbalişti din perioada când echipa vâlceană activa la cel mai înalt nivel, în Divizia A. Foştii fotbalişti vâlceni s-au împărţit în două echipe.

Într-o formaţie au jucat Manea, Costea, Cristi Lazăr, Teleşpan (secundul lui Marian Bondrea pe banca tehnică a grupării de Liga a II-a CSM Rm. Vâlcea), Zidaru, Moldoveanu, genialul Iancu Carabageac (de departe cel mai mare fotbalist pe care l-a avut Vâlcea vreodată), Marian Leţa, Mircea Savu şi Deaconescu, în timp ce din cealaltă echipă au făcut parte Vlădoi, Mihalache, Lucian Giurcă, I. Lazăr, Mihai Persu (fost preşedinte al AJF Vâlcea), Cristi Chircuş, Ancuţa, Albu, Mangalagiu (şeful Centrului de Copii şi Juniori al Clubului Sportiv Municipal) şi Costel Gaiţă (care activează în prezent în structurile FC Oltchim). Meciul s-a încheiat cu scorul de 7-4 în favoarea primei echipe, care-a fost mult mai motivată şi mai decisă să-şi asigure victoria. Ca şi-n vremurile de odinioară, Iancu Carabageac a făcut spectacol, driblingurile sale de fineţe încântându-i pe toţi cei prezenţi. Pentru a se încălzi după frigul de afară, jucătorii s-au întâlnit la un pahar de vin fiert, unde au profitat de ocazia de discuta despre cele mai frumoase momente din perioada când activau în primul eşalon.
Aceasta a fost cea de-a doua ediţie la care au participat fotbaliştii din vechea generaţie de vârf a fotbalului vâlcean. Ideea de a reintra cu toţii măcar o dată pe an pe teren a aparţinut jucătorilor Emanuel Moldoveanu şi Cristi Chircuş, ambii foşti componenţi ai Chimiei. S-a convenit ca evenimentul să fie permanentizat. Astfel, s-a stabilit ca în fiecare an, pe data de 20 decembrie, cei care au activat ca fotbalişti la gruparea vâlceană să se reunească pentru un meci amical, prilej pentru depăna amintiri din perioada de glorie. (Lucian CORNECI)