Liga IV

Atacanţii echipei Dinamo 2007, între suspendări şi promovări

Cuplul de atacanţi ai echipei Dinamo 2007 Rm. Vâlcea au fost în situaţii diferite la sfârşitul acestui an. Este vorba de Mihai Buga şi Adrian Văcaru, primul dintre ei suspendat de către forurile AJF Vâlcea, iar cel de-al doilea pe post de „călău” pentru CSM II, grupare ce a fost învinsă recent de către dinamovişti.

Buga, aspru pedepsit ca spectator

Mihai Buga a fost eliminat şi a primit trei etape de suspendare, pedeapsă acordată ca urmare a injuriilor aduse arbitrilor. Dacă tăcea primea doar o etapă de suspendare întrucât eliminarea a survenit în urma unui henţ în calitate de ultim apărător (oprirea mingii cu mâna în situaţie de marcare a unui gol). Pedeapsa i-a fost sporită după meciul de la Govora unde Buga se afla în calitate de spectator.

În comunicatul AJF Vâlcea se spune că „la sfârşitul primei reprize, s-a produs un meleu intre jucătorii celor 2 echipe, iar din tribună a intrat în terenul de joc jucătorul Mihai Buga (Dinamo 2007 Rm. Vâlcea) aducând ameninţări şi injurii jucătorilor echipei oaspete”. Pedeapsa acordată în acest caz a fost de şase etape, iar fotbalistul dinamovist trebuie să ispăşească ambele sancţiuni cumulate (9 etape!!!). Decizia i-a surprins pe conducătorii echipei Dinamo 2007 Rm. Vâlcea care nu înţeleg de ce a trebuit să fie sancţionat pe linie sportivă un jucător pentru ceea ce face în afara terenului ca spectator. În opinia acestora just era ca pentru cele petrecute la Govora să ia măsuri cu cetăţeanul Buga doar cei de la organele de ordine prezente la teren (dacă era cazul), iar pentru pătrunderea unui spectator pe terenul de joc trebuia avertizat clubul organizator!

Văcaru, o soluţie pentru Bondrea?

Tot după meciul dintre Dinamo 2007 şi CSM II Rm. Vâlcea, la care atacantul Văcaru i-a răpus pe „municipali” aproape de unul singur, mai multe voci au văzut în acesta o soluţie pentru ofensiva grupării din Zăvoi. Preşedintele Laurenţiu Mustăţea (Dinamo 2007 Rm. Vâlcea) a recunoscut că multă lume i-a vorbit despre Văcaru ca despre un jucător de Liga a II-a, dar din partea CSM Rm. Vâlcea nu l-a contacta, deocamdată, nimeni. „Dacă cei de la CSM vor, eu sunt de acord să-l las în pregătire şi în probe pe Văcaru pentru ca antrenorul Bondrea să-şi facă o părere. Dacă îl vor, eu îl dau gratis până la vară, iar apoi, dacă va fi cazul, putem să discutăm despre un eventual transfer definitiv. Am spus-o ori de câte ori am avut ocazia că eu ajut, dacă mi se cere sprijinul, echipa de fotbal a oraşului” – a precizat Laurenţiu Mustăţea. Acesta a mai spus în altă ordine de idei că este foarte mulţumit de clasarea echipei şi atrage atenţia celor ce nu văd cu ochi buni pe Dinamo 2007 că aceasta nu este o echipă intrată pe uşa din dos în Liga a IV-a, aşa cum au făcut ale grupări ce au profitat de neînscrierea unor echipe în campionat, cumpărându-le locul. Gruparea dinamovistă are continuitate, este fosta echipă Chimia Rm. Vâlcea, a lui Mihai Persu, ce şi-a schimbat în timp denumirea în Cozia Rm. Vâlcea (campioana anului 2006), iar din vara acestui an se numeşte Dinamo 2007 Rm. Vâlcea prin schimbarea denumirii şi a asociaţilor clubului.
Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button