Acasă Liga Nationala Elisei vine la HC Oltchim

Elisei vine la HC Oltchim

124
0

Elisei vine la HC Oltchim

A devenit certitudine că din vară va juca la HC Oltchim şi extrema stângă Valentina Elisei-Ardean, a doua jucătoare din echipa naţională a României, după pivotul Ionela Gâlcă, transferată cu acte în regulă la Vâlcea. Actualmente jucătoare la Knjaz Milos, în Serbia-Muntenegru, Elisei a semnat săptămâna trecută cu gruparea vâlceană, refuzând o ofertă la fel de tentantă din partea rivalei Rulmentul Braşov. Cel ce-a insistat enorm pentru aducerea la Vâlcea a vicecampioanei mondiale a fost chiar preşedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu, care s-a deplasat pentru a obţine semnătura sa chiar în ţara unde Elisei-Ardean joacă în prezent. I-a propus un contract pe două sezoane, destul de ridicat din punct de vedere financiar (50.000 de euro pe an), dar jucătoarea care-a câştigat Challenge Cup cu „U” Remin Deva a cerut un timp de gândire, pentru a cântări atât oferta Rulmentului, cât şi pe cea a Oltchim-ului. Până la urmă, Elisei-Ardean s-a decis mai repede decât era prevăzut, trimiţând pe adresa clubului vâlcean contractul semnat prin fax.

  Rusoaicele vor la Vâlcea

Preşedintele Andrei Luca a confirmat că negocierile cu rusoaicele de la Lada Togliatti, portarul Elena Sidorova şi pivotul Elena Romenskaya, continuă. Jucătoarele din echipa care-a depăşit Oltchim-ul în 2001 în finala Cupei Cupelor nu au fost deloc împotrivă atunci când li s-a propus să vină din vară la Vâlcea, a recunoscut Luca. Cel ce-a mijlocit încă de pe vremea Mondialelor de la Sankt Petersburg achiziţionarea handbalistelor campioane mondiale de către HC Oltchim este vicepreşedintele Petre Berbecaru. Dacă portarul Sidorova este liberă de contract din vară, doar de ea depinzând dacă acceptă oferta venită de la Vâlcea, Romenskaya este jucătoarea echipei Lada Togliatti până în 2007, însă oficialii Oltchimţ-ului speră că vor găsi înţelegere la gruparea rusă pentru a le transfera împreună, pe amândouă. În ceea ce-o priveşte pe jucătoarea sud-coreeancă Sun Hee-Woo, s-a primit o confirmare a demarării negocierilor, dar acum se aşteaptă terminarea primei faze a campionatului din ţara sa, pentru ca cea mai bună extremă dreapta din lume a momentului să dea un răspuns final propunerii venite de la Vâlcea.

Un transfer compromis

Cu gândul de a mai recupera din decalajul valoric faţă de Rulmentul Braşov, oficialii clubului vâlcean au dorit s-o aducă în această iarnă la HC Oltchim pe golgetera grupării CSM Cetate Deva, Carmen Cartaş. Interul devean a înscris în întregul tur de campionat 79 de goluri, care-au propulsat-o până pe locul 10 în topul celor mai bune marcatoare din Liga Naţională. Conducerea vâlceană s-a lovit însă de refuzul jucătoarei, iar vestea a ajuns ulterior şi la urechile preşedintelui echipei CSM Cetate Deva, Marian Muntean. Aşa că în „cazul Carmen Cartaş” nu se mai poate face nimic, transferul fiind aproape compromis, deoarece oficialii deveni nu vor fi de acord să o cedeze tocmai la HC Oltchim, după ce le-au pierdut vara trecută pe degeaba pe Clara Vădineanu, Mihaela Smedescu şi Mihaela Ivan.