Liga IV

Au venit, au văzut, au pierdut, au plecat

Dinamo Horezu – Topologul Nicolae Bălcescu 4-1
• deşi şi-a dorit mult victoria, trupa lui „Pendy” n-a reuşit să încurce liderul

Rezultat aşteptat la Fîrtăţeşti. Gazdele, adică Dinamo Horezu, s-au impus fără probleme în faţa echipei lui Laurenţiu Cherăscu, Topologul Nicolae Bălcescu. Singura şansă a formaţiei oaspete era dată de ambiţia cu care abordau acest meci. S-a zvonit că băieţii de la Topologul, o parte din ei veniţi de la Hidroelectra, îşi doreau să încurce liderul pentru a ajuta astfel gruparea lui Lucian Giurcă. Oricum un succes nu avea cum să le dăuneze, aşa că luptau şi pentru ei, nu doar pentru alţii. Însă a fost mai greu să emită pretenţii la Fîrtăţeşti, din moment ce ei nu reuşiseră să se impună în faţa unor echipe mai slabe. Dinamoviştii au prins o zi bună, astfel că nu le-au oferit oaspeţilor ocazii să spere că pot câştiga cele trei puncte.

Au deschis scorul , şi-au majorat avantajul, ajungând la un moment dat la o diferenţă de trei goluri. Topologul a marcat pentru 3-1, dintr-o situaţie contestată de gazde. Reuşita formaţiei lui „Pendy” nu avea să conteze prea mult, mai ales că până la urmă sa refăcut diferenţa, Dinamo impunându-se cu scorul de 4-1.
„Ei au venit porniţi. Au avut ambiţie, au fost şi câteva faulturi mai categorice, câteva intrări mai energice. I-am atenţionat pe băieţi să nu intre în jocul lor. Din câte am înţeles, dar nu pot să dau asigurări că aşa s-a întâmplat, au avut şi o primă promisă de la contracandidatele noastre, pentru a ne încurca. De altfel, ar fi normal din moment cei ei sunt un fel de «satelit» al Hidroelectricii, dat fiind faptul că mai mulţi jucători de acolo sunt acum la Topologul şi se aude că din această iarnă vor mai veni şi alţii”, a spus, la sfârşitul jocului, antrenorul gazdelor, Emil Popescu.

Tehnicianul dinamoviştilor, Emil Popescu, ţinteşte sus:
„Vreau ca returul campionatului să fie doar o perioadă de pregătire pentru meciul de baraj”

 Antrenorul adus la echipă de Dan Mazilu pentru a-i ajuta pe dinamovişti în drumul spre Liga a III-a, Emil Popescu, a ţinut să atragă atenţia asupra câtorva aspecte legate de gruparea pe care-o pregăteşte, de planurile din viitorul apropiat şi despre ce s-a spus în această perioadă de Dinamo Horezu: „Îmi pare rău că s-a încheiat campionatul. Puteam să mai jucăm vreo două etape. Noi de-abia acum am început să ne intrăm în joc. Păcat că mai există unele probleme la echipă legate de caracterul unor jucători care nu-şi cunosc obligaţiile. Cred că au valoare mare dacă au ajuns la echipa asta şi sunt pe primul loc. Mă dezamăgesc pentru că ar trebui să gândească altfel, la experienţa pe care o au. Oricum, sper să punem la punct toate problemele în această pauză, să ne gândim la ce vom face în continuare. O să am o discuţie cu domnul Mazilu, o să facem o listă cu vreo 10-12 jucători, pentru că avem nevoie de întăriri. Şi asta nu pentru a câştiga campionatul. N-ar trebui să avem emoţii în acest sens. Eu vreau ca acest retur să fie ca o pregătire pentru meciul de baraj. Nu vreau să fim luaţi prin surprindere dacă vom ajunge acolo. Să se întâmple ce s-a întâmplat în ultimii ani cu echipele vâlcene. Sper să ajung cu domnul Mazilu la un numitor comun. Să mă înţeleagă, să aibă o discuţie şi cu jucătorii. La început am fost mai reticent la obiectiv, însă pe parcurs m-am ambiţionat şi eu”. Apoi, „s-a spus că antrenez pentru prima data o echipă de seniori. Acum 5-6 ani am fost antrenor la Carpatina, unde echipa era pe primele locuri, însă conducerea nu dorea promovarea, aşa că am ieşit mai puţin în evidenţă. Oricum, e adevărat, vin după o perioadă în care am lucrat mai mult cu copiii. E o provocare şi pentru mine”. De asemenea, „s-au făcut tot felul de speculaţii că suntem ajutaţi de arbitri, însă nimeni nu vede şi greşelile comise de aceştia împotriva noastră. De exemplu, golul celor de la Topologul din ultima etapă din acest an a fost marcat dintr-o greşeală de arbitraj. Au recunoscut şi cei care-au însoţit echipa oaspete că a fost off-side. Tuşierul a ridicat, a rămas cu fanionul sus, însă Roşu nu l-a luat în considerare, a trecut peste el. Ai mei s-au oprit, au crezut că fluieră şi aşa am luat golul”. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button