Acasă Liga IV Norocul ţine cu cei puternici

Norocul ţine cu cei puternici

54
0

Viitorul Rm. Vâlcea – Vartex Rm. Vâlcea 2-3 (2-1)
• Dobrin Ionescu spune că ar fi fost mai îndreptăţit decât adversarii să câştige meciul după aspectul jocului

N-a mers nici de această dată jocul echipei antrenată de Dobrin Ionescu, Viitorul Rm. Vâlcea. Sau poate că jocul a mers, însă în sport mai e nevoie şi de puţin noroc. În meciul cu Vartex, băieţii lui Dobrin au fost lipsiţi de şansă. Se spune că norocul ţine cu cei puternici. Aşadar, Vartex-ul a fost echipa care-a ştiut ce vrea şi a crezut până la capăt că poate câştiga meciul, în ciuda faptului că gazdele au condus până spre final. Voica şi compania au avut un început bun de meci, în care au şi marcat. Însă Viitorul a revenit, a egalat, apoi a preluat conducerea. Dobrin Ionescu spune că a avut în prima repriză un gol valabil şi că altfel stăteau lucrurile dacă acesta nu era anulat.

„Se făcea 3-1 şi se încheiau conturile”, crede antrenorul Viitorului. Băieţii săi au avut şi alte ocazii de a mai marca, însă egoismul unora dintre ei a dus la un final dezamăgitor pentru trupa lui Chiriac. O dată cu intrarea lui Popolan pe teren, Vartex-ul s-a schimbat, a devenit mai agresivă, reuşind în ultimele minute de joc să întoarcă rezultatul. De la 2-1 s-a ajuns la 2-3, Vartex-ul punctând pentru a 6-a victorie din acest campionat. „E nemeritat rezultatul. Au recunoscut şi oaspeţii că au avut noroc. Am dominat jocul şi meritam mai mult”, a spus Dobrin Ionescu, fiind completat apoi de George Popolan, care, doar într-o anumită privinţă, nu a fost de acord cu antrenorul gazdelor: „E adevărat, au avut mai multe ocazii. Dar nu pot spune că au dominat tot jocul. Ei au avut multe şanse pe contraatac, în timp ce noi ne-am aflat mai mult în jumătatea lor de teren”.

Autorităţile din Dăeşti, absente la modernizarea bazei sportive din localitate

După cum se ştie, terenul de fotbal de la Fedeleşoiu a fost scos din folosinţă după ce Adi Panduraşu, George Popolan, ambii de la Vartex Rm. Vâlcea, împreună cu Mihai Stelian de la Oltul Dăeşti, au decis să facă investiţii pentru ca meciurile să se desfăşoare în bune condiţii. Era un avantaj şi pentru comuna Dăeşti să aibă o bază sportivă corespunzătoare, însă edilii din această localitate au considerat iniţiativa tinerilor oameni de afaceri ca o ştirbire a imaginii proprii. Aşa că s-au gândit să critice realizările făcute de cei trei, spunând că, de fapt, investiţiile care s-au făcut au fost minime, aproape că nici n-au contat. De aceea Popolan a ţinut să facă anumite precizări legate de acest lucru: „Conducerea de la Primăria Dăeşti a afirmat că investiţiile făcute de mine şi Panduraşu au fost minime. La un simplu calcul, avem pe hârtie 150 de milioane de lei vechi. Banii au intrat în tot ce a însemnat refecarea gazonului. Un mare merit pentru acest lucru îl are Adi Panduraşu, însă şi preşedintele de la Oltul Dăeşti, Mihai Stelian, care s-a implicat şi ne-a ajutat ori de câte ori a fost nevoie. La un moment dat, însă, m-am supărat şi eu când am văzut nepăsarea autorităţilor locale. Am lăsat terenul neîmprejmuit, în ideea că va sesiza cineva acest lucru, se vor implica şi cei de la Primărie. După două luni în care l-am lăsat să văd ce se întâmplă, era la fel. Nu au putut să pună nici măcar un gard. Am cumpărat eu câteva suluri de plasă şi acum totul e bine”.
Inaugurarea noului teren de la Fedeleşoiu nu va avea loc în returului acestui campionat, după cum ne aşteptam, ci abia la începutul sezonului viitor. Popolan, Panduraşu şi Mihai Stelian îşi doresc să nu mai întâmpine probleme pe viitor, aşa că preferă să urmeze toţi paşii necesari realizării unui asemenea proiect.