Liga V

Cutremur la Conexin Runcu

• Radu De-la-sală a fost înlocuit cu Iulică Dincă • decizia a fost luată la solicitarea mai multor jucători

Înfiinţată abia în vară, echipa de fotbal Conexin Runcu este una atipică. Unii spun că atât timp cât sponsorul este din Rm. Vâlcea şi meciurile le dispută la Budeşti, gruparea respectivă nu are nici o treabă cu frumoasa comună, mai ales că în lot se regăsesc tot mai puţini runceni. Alţii abia aşteaptă ca să fie gata baza sportivă de la Lacu-Lung (undeva între centrul comunei Runcu şi satul Valea Babii) pentru ca echipa Conexin să se mute acolo unde este mult mai dorită şi iubită. AS Conexin este o echipă cu vreo 40 de jucători legitimaţi, fapt ce a creat nu doar concurenţă între jucători, ci şi anumite intrigi între „bisericuţele” create ad-hoc.

Duminică am aflat că în sânul acestei echipe a avut loc un mic cutremur şi s-a lăsat cu despărţirea de antrenorul Marian Radu „De-la-sală”, binecunoscutul om de fotbal judeţean ce s-a aflat încă de la înfiinţarea echipei alături de aceasta. Patronul-sponsor Anghelescu Pantelică ne-a povestit: „În ultimul timp tot mai mulţi jucători îmi reclamau faptul că Radu îi înjură, îi ameninţă, că nu vor să mai lucreze cu el, că nu sunt de acord cu stilul pe care acest antrenor îl are. Eu am ţinut foarte mult la Radu, a fost alături de mine şi de echipă încă de la început şi, sincer vă spun, nu am vrut să-l dau afară. De altfel nici nu se poate spune aşa, dar nici nu puteam să nu ascult părerea mai multor jucători. Tocmai de aceea am decis să fac o întâlnire cu ei, cu jucătorii… Speram să se întâmple ca ei să fie de acord să continue tot cu Radu, dar ei n-au vrut. Nu puteam să dau afară jucătorii din acest motiv. Ei l-au vrut pe Iulică, relaţia mea cu Radu rămâne una bună şi nu se ştie dacă nu cumva vreodată, mai repede sau mai târziu, el ar putea să revină alături de noi. Deocamdată am ales să respect opţiunea jucătorilor. Aşa se întâmplă în viaţa oricărei echipe, antrenorii se mai schimbă, nu sunt pe viaţă… pleacă, poate mai revin, poate nu! Cine ştie? Oricum, mie îmi pare rău că s-a ajuns la această despărţire.”

Marian Radu „De-la-sală” părea afectat de despărţire

Pus la zid de către o parte dintre jucători, Marian Radu „De-la-sală” se aştepta la un asemenea deznodământ după ce la echipă a venit „lotul Govora”, adică un grup de jucători ce-l avea printre ei şi pe antrenorul Iulică Dincă. În plus, odată cu venirea acestor jucători au apărut şi rezultatele, unele de-a dreptul încântătoare. Lui Radu nu i s-au contabilizat succesele, ci reproşurile, iar cele mai vehemente vizau atitudinea sa faţă de jucători. El ne-a declarat: „Eu cred că, pe undeva, a fost o lucrătură întrucât mi s-au reproşat lucruri ce nu ţin de rezultatele obţinute sau de priceperea mea ca antrenor. Mi s-a reproşat că îi înjur sau că îi cert pe jucători, dar s-a exagerat. Eu vorbesc mai răstit, poate mai scapă şi vreo înjurătură, dar foarte rar şi niciodată cu răutate. Tu mă cunoşti că peste tot aşa vorbesc eu, mai tare, mai răstit, ca să fiu auzit şi la un joc de fotbal sau la un antrenament aproape oricare antrenor face la fel… În fine, nu vreau să mai comentez altceva! Acum mi s-a spus că sunt liber să-mi găsesc o altă echipă”. Deşi nu a vrut să confirme, dar nici nu a infirmat, am aflat că atât Radu cât şi vreo patru-cinci jucători de la Conexin sunt doriţi de o echipă de Liga a V-a, singurul impediment fiind de natură financiară, echipa care-i doreşte fiind una dintre cele mai sărace ale fotbalului judeţean. Din păcate, până la închiderea ediţiei nu am reuşit să aflăm şi părerea antrenorului Iulian Dincă, cel pe care-l felicităm pentru numire şi îi urăm succes.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button