Administratie

Campus şcolar ultramodern în oraşul Berbeşti

Primarul localităţii Berbeşti, Aurel Ştefan a semnat pe data de 10 decembrie un contract pentru crearea unui campus şcolar, care să creeze condiţii de studiu foarte bune pentru cei peste 1200 de elevii care învaţă în localitate. Deşi oraşul se numără printre primele cinci din judeţ la cele mai puţine fonduri primite de la Consiliul Judeţean Vâlcea,  totuşi, primarul a înţeles necesitatea creării uneia dintre cele mai moderne instituţii de învăţământ. În vreme ce multe oraşe nu dispun de un asemenea campus, primarul localităţii va crea o cantină pentru a deservii elevii, două ateliere şi o sală de sport modernă. De asemenea, pentru cadrele didactice care nu au domiciliul în oraş vor fi oferite un număr de paisprezece apartamente remobilate, pentru a le crea condiţii de cazare mult mai bune.

Grupul Şcolar „Preda Buzescu”, este una dintre cele mai importante instituţii cu profil tehnic din judeţ şi va dispune de o serie de modernizări printre care se numără şi reabilitarea unui grup sanitar.
„Este cunoscut faptul că toate localităţile din jur apelează la serviciile liceului, care este unul de prestigiu. Toată lumea întreabă de ce se mai construiesc şcoli în ziua de azi. Condiţiile de studiu ale unui elev reflectă şi gradul de civilizaţie a unui oraş, şi doresc ca elevii din localităţile limitrofe, care apelează la serviciile noastre, să înveţe în condiţii moderne, pentru a-i motiva să nu abandoneze şcoala. De aceea am decis să construiesc acest campus şcolar, care va fi impecabil şi va crea condiţii de studiu şi de relaxare de ireproşat”, a declarat primarul Aurel Ştefan.

CJ a alocat 300 de milioane în trei ani

Primarul a declarat că este inadmisibil ca o localitate cu numeroşi reprezentanţi la Consiliul Judeţean să nu poate obţine fondurile necesare demarării unor lucrări care sunt esenţiale pentru modernizarea infrastructurii locale. În ultimii trei ani, Consiliul Judeţean a alocat incredibila sumă de 300 de milioane de lei vechi, suma care este deficitară pentru a începe lucrări de anvergură. Deşi localitatea beneficiază de un primar responsabil care doreşte să facă oraşul său unul de referinţă la nivel judeţean, toate lucrările sunt realizate cu sume ce provin din bugetul local. Deşi primarul a declarat că are o serie de proiecte importante printre care se numără cel pentru canalizare şi pentru staţia de epurare, banii nu sunt suficienţii, iar consilierii judeţeni nu îşi fac treaba corespunzător.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button