Acasă Administratie Alunecările de teren, o problemă rezolvată la Stoeneşti

Alunecările de teren, o problemă rezolvată la Stoeneşti

70
0

Comuna Stoeneşti este una dintre localităţile care s-au confruntat în general cu probleme atunci când a fost vorba de calamităţi. „Comuna Stoeneşti s-a confruntat mai mereu cu asemenea probleme, toate acestea fiind legate în principal de infrastructură. Sunt numeroase zone în localitate unde orice intemperie lasă urmări care trebuie neapărat corectate. De aceea, suntem într-o activitate continuă. În sensul că după fiecare ploaie trebuie să intervenim pentru ca oamenii să nu aibă probleme. Fenomenele meteorologice ne dau mereu de lucru”, ne-a spus primarul Ion Mateescu.

Edilul din Stoeneşti ne-a mărturisit că în prezent se află în derulare un proiect SAPARD, pentru o reparaţie a unor lucrări deja executate, suma alocată în acest caz ridicându-se la 10 miliarde lei. „În plus, este aproape de finalizare şi o lucrare de ameliorare a unor alunecări de teren în satul Zmeurăţ. Pentru câteva gospodării care s-au reconstruit fondurile le-am asigurat din bugetul local, având la dispoziţie materialele şi banii veniţi de la Guvern la sfârşitul anului trecut”, afirmă Mateescu.
„Noi aveam nişte zone de risc, cea mai periculoasă fiind aceasta de la Zmeurăţ, unde e vorba de o suprafaţă mare, de aproximativ 21 de hectare. Credem că acum, prin ceea ce s-a făcut până acum se înlătură definitiv pericolul unor alte alunecări de teren, deoarece sunt lucrări de specialitate”, a încheiat primarul comunei Stoeneşti.