Administratie

Grădiştea – o comună cu viitor

• primarul Ilie Boiangiu şi-a prezentat proiectele pentru 2008

La fel ca în celelalte comune din judeţul Vâlcea, şi la Grădiştea autorităţile se preocupă pentru ca localitatea să arate conform standardelor europene. Primarul Ilie Boiangiu ne-a informat că în prezent se depun eforturi intense pentru definitivarea lucrărilor de reabilitare la sala de festivităţi a Căminului Cultural. Modernizările sunt posibile graţie programului de reabilitare a Căminelor Culturale, iniţiat de Guvernul României. „S-au alocat fonduri de la Ministerul Culturii, iar aici e vorba de aproximativ 900 de milioane lei vechi. Ce prevăd aceste îmbunătăţiri? În primul schimbarea acoperişului, care este acum din plăci de azbociment, în locul acestuia urmând a se pune tablă tip Lindab.

Apoi, mai este vorba de montarea geamurilor termopane şi izolarea termică”, ne-a spus primarul Boiangiu. În planurile de viitor ale edilului din Grădiştea se mai află împrejmuirea Şcolii Generale cu clasele 1-4 din satul Ţuţuru, acolo unde se intenţionează inclusiv finalizarea instalaţiei de încălzire centrală a clădirii, costul totul al lucrărilor ridicându-se la suma de 500 milioane lei. Ilie Boiangiu speră de asemenea să ducă la bun sfârşit şi canalizarea drumurilor din comuna pe care-o conduce, dar şi modernizarea terenului de fotbal, echipa Ştiinţa din localitate făcând o figură frumoasă în trecuta ediţie de campionat, atunci când a atacat inclusiv promovarea în Liga a IV-a. „Am fost foarte aproape de a promova, dar până la urmă câştig de cauză a avut Dinamo Horezu. Ne gândim să ne batem iarăşi pentru locul 1 în sezonul viitor, tocmai de aceea vrem să şi punem la punct o bază sportivă modernă aici la Grădiştea”, a explicat Boiangiu.

Tehnologia informatică, implementată la Grădiştea

În încheiere, primarul Ilie Boiangiu ne-a precizat şi faptul că Grădiştea se numără printre puţinele comune din Vâlcea unde va fi implementat un amplu proiect de informatizare. Proiectul este iniţiat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor şi prevede ca aproximativ 10 la sută din mediul rural românesc să aibă acces la Internet. Implementarea proiectului va reprezenta o investiţie esenţială în asigurarea accesului cetăţenilor la informaţie, stimularea competitivităţii mediului de afaceri local şi ridicarea nivelului de educaţie cu ajutorul tehnologiei.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button