Acasă Diverse Gruparea lui Stănică a creat surpriză în Cupa României

Gruparea lui Stănică a creat surpriză în Cupa României

69
0

AS Mihăeşti – Hidroelectra Rm. Vâlcea 1-0

Sâmbătă, gruparea primarului Nicolae Stănică, AS Mihăeşti, lideră în seria a 3-a din Liga a V-a, a primit pe teren propriu replica celor de la Hidroelectra Rm. Vâlcea, formaţie ce pornea ca favorită, dată fiind evoluţia foarte bună din actualul tur de campionat. Însă, gazdele s-au dovedit chiar din începutul partidei mult mai motivate, astfel că ele au reuşit să marcheze singurul gol în minutul 10, iar până la finele celor 90 de minute oaspeţii nu au mai putut remedia handicapul. Gruparea lui Lucian Giurcă a părut lipsită de inspiraţie şi nu a reuşit să pătrundă prin defensiva adversă care s-a mobilizat impecabil, blocând de fiecare dată atacurile lui Blăjan şi Bunescu.

Elevii lui Giurcă au fost neputincioşi
Primul gol a survenit repede în tabăra celor de la Hidroelectra, în minutul 10, când Stănică, a speculat eroarea de marcaj a defensivei adverse, a pătruns cu lejeritate în careu şi a înscris singur cu portarul. După acest duş rece administrat de gazde în începutul partidei, oaspeţii s-au repezit în valuri la poarta adversă, iar Bunescu putea stabili egalitatea pentru echipa sa în două faze care s-au petrecut la diferenţă de două minute una de cealaltă. Mai întâi, prolificul atacant  a ratat şansa de a înscrie din 5 metri şi a trimis balonul în bara apărată de Cârstoiu, apoi, tot după o pătrundere a sa în careu, s-a împotmolit la 3 metri de poartă când putea şuta cu uşurinţă. Tot Bunescu a produs şi singura fază controversată a partidei, când a căzut în careul advers, solicitând fault, însă centralul a considerat că jucătorul a simulat  şi i-a acordat cartonaş galben. Lăcraru, Tiron şi Blăjan au avut la rândul lor oportunităţi succesive de a marca, însă tânărul portar al oaspeţilor a reuşit să respingă de fiecare dată şi să menţină avantajul pe tabela de marcaj. Spre finalul partidei, ocaziile s-au înmulţit la poarta apărată de Cârstoiu, însă oaspeţii nu au putut concretiza fazele create, astfel că prima repriză s-a terminat cu scorul de 1-0.

„Vrăjeală” a protestat şi a fost eliminat
În repriza secundă, gazdele au mai putut marca câteva golurile, însă barele şi şuturile trimise milimetric pe lângă au adus la disperare publicul. Cea mai mare ocazie le-a aparţinut tot lor care putea înscrie prin Petrescu, însă tânărul atacant a trimis balonul peste transversală din patru metri. Spiritele s-au încins în tabăra celor de la Hidroelectra, iar în minutul 70 Vrăjeală avea să fie eliminat pentru cel de-al doilea galben primit pentru proteste  vehemente la adresa centralului. Tot din tabăra oaspeţilor a mai fost eliminat şi Bâzgan, pentru cumul de cartonaşe. Cu 10 minute înainte de fluierul final, echipa lui Giurcă avea să evolueze cu doi oameni în minus, dar gazdele s-au axat pe apărare, fiind mulţumite cu rezultatul şi aşa surprinzător pe care l-au obţinut în partida din Cupa României. Spectatorii prezenţi la meci au fost surprinşi de forma slabă în care se afla echipa vâlceană, iar motivaţia celor de la AS Mihăeşti şi-a spus cuvântul, astfel că gazdele au câştigat un meci muncit, tratat cu multă seriozitate.
Lucian CORNECI